Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θηλασμός: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρει κάθε νέα μαμά

Θηλασμός: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρει κάθε νέα μαμά

Οι πρώτες μέρες μετά τον τοκετό προσφέρουν την καλύτερη ευκαιρία για εσάς και το μωρό σας να μάθετε να θηλάζετε.

Το να ταΐζεις ένα νεογέννητο μπορεί να είναι ένα από τα δύσκολα πράγματα του να είσαι νέος γονέας. Οι μαμάδες που επιλέγουν να θηλάσουν μπορεί να αναρωτιούνται ποιες είναι οι καλύτερες θέσεις θηλασμού ή πώς να βρουν συμβουλές για την παραγωγή περισσότερου γάλακτος.

Ο θηλασμός είναι μια μαθησιακή εμπειρία για τη μητέρα και το μωρό. Είναι μια φυσική δραστηριότητα, αλλά χρειάζεται εξάσκηση, η οποία απαιτεί χρόνο και υπομονή.

Οι πρώτες μέρες μετά τον τοκετό προσφέρουν την καλύτερη ευκαιρία για εσάς και το μωρό σας να μάθετε να θηλάζετε.

Άλλωστε τις πρώτες μέρες, μετά τη γέννα οι μητέρες παράγουν πρωτόγαλα, το οποίο παρέχει προστατευτικά αντισώματα και βοηθά στην ανάπτυξη του πεπτικού συστήματος του μωρού. Ξεκινώντας με αυτή τη μικρή ποσότητα πρωτογάλακτος, το μωρό έχει χρόνο να συντονίσει το πιπίλισμα, την κατάποση και την αναπνοή ταυτόχρονα.

Υπομονή και χαλάρωση

Ο θηλασμός είναι μια δεξιότητα που μαθαίνετε τόσο εσείς όσο και το μωρό σας και για ορισμένες μητέρες και μωρά είναι πιο δύσκολο από ό,τι για άλλες. Όπως οτιδήποτε καινούργιο, θέλει χρόνο και υπομονή. Η χαλάρωση είναι σημαντική τόσο για εσάς όσο και για το μωρό σας. Εάν διαπιστώσετε ότι απογοητεύεστε ή θυμώνετε με τον εαυτό σας ενώ προσπαθείτε να θηλάσετε, σταματήστε και προσπαθήστε ξανά σε λίγο.

Πώς να κρατήσετε σωστά το μωρό

Το κλειδί για επιτυχημένο θηλασμό είναι ο τρόπος με τον οποίο τοποθετείτε και δένετε το μωρό σας στο στήθος. Θα πρέπει να κρατάτε το μωρό «κοιλιά με κοιλιά» έτσι ώστε να μην υπάρχει χώρος μεταξύ του σώματός σας και του μωρού σας. Το μωρό πρέπει να είναι στραμμένο προς το στήθος. Φροντίστε να μην πιέζετε το πίσω μέρος του κεφαλιού του μωρού.

Πόσο διαρκεί

Η διάρκεια του θηλασμού εξαρτάται από σας, το μωρό σας και την ηλικία του. Σε γενικές γραμμές η διάρκεια του θηλασμού είναι 15 με 20 λεπτά σε κάθε μαστό.

Κατά τη διάρκεια του θηλασμού θα παρατηρήσετε ότι το μωρό σας να κάνει μικρές διακοπές. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχει χορτάσει αλλά ότι κάνει διακοπεί για να πάρει δυνάμεις.

Πληγωμένες θηλές

Οι θηλές σας μπορεί να πονάνε λίγο στην αρχή, ειδικά αν το μωρό δεν πιάνει καλά το στήθος. Για να καταπραΰνετε τις πονεμένες θηλές μπορείτε επίσης να απλώσετε λίγη λανολίνη ή αλοιφή θηλών γενικής χρήσης που παράγεται ειδικά για το θηλασμό.

Μια μικρή ποσότητα της κρέμας θηλών Purelan στην άκρη των δαχτύλων βοηθά στη δημιουργία ενός προστατευτικού στρώματος στην επιφάνεια του δέρματος, ενυδατώνοντάς το από το εσωτερικό.

Αγοράστε την

Μαξιλάρι θηλασμού

Το μαξιλάρι θηλασμού είναι ένα ειδικά κατασκευασμένο ειδικά για χρήση κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Ένα μαξιλάρι θηλασμού συμβάλλει στη σωστή στάση του μωρού και τη βοήθεια για τη μαμά.

Το Seno Μαξιλάρι Θηλασμού θα χαρίσει όμορφες στιγμές αλλά θα κάνει και την μέρα της νέας μαμάς πιο εύκολη και άνετη. Τοποθετήστε το μαξιλάρι στα πόδια σας και ακουμπήστε απαλά το μωρό επάνω σε αυτό.

Το έξτρα μικρότερο μαξιλαράκι μπορείτε να το βάλετε στο κεφαλάκι του μωρού. Το μαξιλάρι θηλασμού μπορεί να χρησιμοποιηθεί και κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης για την κοιλίτσα της μαμάς στον ύπνο της. Αλλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από τον μπαμπά όσο θα κοιμίζει το μικρό του αγγελούδι.

Αγοράστε το

Ολα τα προϊόντα σχετικά με τον θηλασμό θα τα βρείτε σε απεριόριστη ποικιλία στο SHOPFLIX.gr για να επιλέξετε εκείνα τα οποία θα βοηθήσουν εσάς και το μωρό σας. Διαλέξτε όποια θέλετε και επιλέξτε την υπηρεσία παράδοσης SHOPFLIX ME TH MIA ώστε να παραλάβετε όλα σας τα προϊόντα σε μια μόνο αποστολή, έγκαιρα και σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν μένετε.

Και για ακόμα πιο εύκολες και γρήγορες αγορές κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή του SHOPFLIX.

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024