Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χαρούμενα οικογενειακά απογεύματα μακριά από τις οθόνες

Χαρούμενα οικογενειακά απογεύματα μακριά από τις οθόνες

Πώς θα διασκεδάσετε στο σπίτι με το παιδί

Όλοι θέλουμε τα παιδιά μας να μεγαλώνουν χαρούμενα, υγιή και δραστήρια. Ωστόσο, για πολλές οικογένειες, όταν πρόκειται να απομακρύνουν τα παιδιά από τις οθόνες των κινητών και των tablet και να παίζουν σε εξωτερικούς χώρους, ο αγώνας είναι πραγματικά άνισος.

Θα νομίζετε ότι δεν θα ήταν τόσο δύσκολο, αφού ο χρόνος παιχνιδιού υποτίθεται ότι είναι διασκεδαστικός! Ωστόσο, όλοι έχουμε παρατηρήσει ότι όταν τα παιδιά αποκτούν τη συνήθεια να περνούν πολύ χρόνο στην τηλεόραση, τις εφαρμογές και τα βιντεοπαιχνίδια, φαίνονται πιο απρόθυμα να παίξουν χωρίς οθόνη.

Γιατί έχει σημασία αυτό; Η έρευνα δείχνει ότι ο υπερβολικός χρόνος οθόνης μπορεί να αναγκάσει τα παιδιά να αγνοήσουν άλλες αγαπημένες δραστηριότητες, εκτός από την στέρηση ύπνου και την αύξηση των κινδύνων σχετικά με την απροσεξία και την επιθετικότητα.

Μιλήστε στο παιδί σας και εργαστείτε μαζί για να δημιουργήσετε όρια γύρω από τον χρόνο που θα περνούν μπροστά στις οθόνες.

Αποκλείστε τον χρόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας όταν δεν επιτρέπονται οι οθόνες, όπως τις ώρες των γευμάτων και βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας έχει πολύ χρόνο για άλλες δραστηριότητες και παιχνίδια που του αρέσουν.

Ας μην ξεχνάμε ότι είναι σημαντικό να δίνουμε το καλό παράδειγμα και ως εκ τούτου, θα είμαστε οι πρώτοι που θα «θυσιάσουμε» λίγο από τον χρόνο μας στην οθόνη και θα χτίσουμε καλύτερες συνήθειες. Υπάρχουν πολλές έξυπνες συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να περιορίσετε τον χρόνο οθόνης των παιδιών σας, τις οποίες μπορείτε εύκολα να εφαρμόσετε.

Ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να κάνουν αυτό που αγαπούν

Μόλις αφήσουν στην άκρης τις συσκευές τους ξεκινά η πραγματική διασκέδαση! Η σωματική δραστηριότητα είναι πολύ πιο ευχάριστη όταν κάνεις αυτό που αγαπάς. Ενθαρρύνετε τα παιδιά να ασχοληθούν με τις υπαίθριες δραστηριότητες που τους αρέσουν, είτε πρόκειται για βόλτα με ποδήλατο, κολύμπι ή παίζοντας ποδόσφαιρο.

Αυτό θα τους βοηθήσει να αναπτύξουν θετικές και υγιείς σχέσεις με την άσκηση.

Δώστε τους ένα χαρτί και ένα κουτί μαρκαδόρους και αφήστε τα να ζωγραφίσουν. Μπορείτε ειδικά τώρα που προσφέρεται και ο καιρός να τους δώσετε και άλλα υλικά, πλαστελίνες, πύλο κ.ο.κ. για να φτιάξουν τις δικές τους δημιουργίες.

Λάβετε μέρος στη διασκέδαση

Πετάξτε το τηλέφωνό σας στην άκρη και πάρτε μέρος στη διασκέδαση ! Το να παίζετε μαζί είναι ένας πολύ καλός τρόπος να δεθείτε με το παιδί σας και δημιουργεί αναμνήσεις ζωής. Το να περνάτε χρόνο ως οικογένεια θα ενθαρρύνει επίσης όλους να είναι πιο δραστήριοι στο σπίτι.

Παίξτε με τα παιδιά σας επιτραπέζια παιχνίδια και διασκεδάστε με τις ώρες. Αλλωστε πρόκειται για μια δραστηριότητα που τους μαθαίνει να συνεργάζονται με τους άλλους. Μια δραστηριότητα που τους κάνει να σκέφτονται..

Τα οφέλη του παιχνιδιού μέσα από τα επιτραπέζια ή εκπαιδευτικά παιχνίδια για τα παιδιά είναι πολλά. Μέσα από το παιχνίδι το παιδί μαθαίνει να σέβεται τους κανόνες, να μην κλέβει και να ακολουθεί την ιεραρχία.

Αν πάλι έχετε παιδιά μικρότερης ηλικίας υπάρχουν τα κατάλληλα βρεφικά παιχνίδια δραστηριοτήτων.

Σε κάθε περίπτωση αν θέλετε να εφοδιαστείτε από παιχνίδια, μπείτε το SHOPFLIX.gr και θα βρείτε απίστευτη ποικιλία σε παιχνίδια και διαλέξτε με το παιδί σας εκείνα που του αρέσουν.

Διαλέξετε όποια και όσα θέλετε και επιλέξτε την υπηρεσία παράδοσης SHOPFLIX ME TH MIA ώστε όλα σας τα παιχνίδια να φτάσουν στην πόρτα σας άμεσα και σε μια μόνο αποστολή σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν μένετε.

Για ακόμα πιο γρήγορο και εύκολο shopping κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή SHOPFLIX, ενώ κάντε εγγραφή στο newsletter του SHOPFLIX.gr και μπείτε στην κλήρωση για το απόλυτο δώρο του καλοκαιριού,  ένα SUP GlobalExpress 3m.

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024