Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
5 παιχνίδια που σε κάνουν εξυπνότερο

5 παιχνίδια που σε κάνουν εξυπνότερο

Και διευρύνουν τις πνευματικές σας ικανότητες.

Τα επιτραπέζια παιχνίδια είναι καταπληκτικά εργαλεία για την ανάπτυξη του μυαλού σας. Από τις μαθηματικές δεξιότητες μέχρι τη γλωσσική επιδεξιότητα, την επικοινωνία και τις γενικές γνώσεις, τα παιχνίδια είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να διευρύνετε τις πνευματικές σας ικανότητες.

Όσο περισσότερο παίζετε, τόσο περισσότερο αναπτύσσεστε. Τα επιτραπέζια παιχνίδια και ειδικά τα παιχνίδια στρατηγικής είναι δημοφιλή επειδή παρέχουν μεγαλύτερο περιθώριο στους συμμετέχοντες να επιδείξουν την ατομική τους δημιουργικότητα και ευφυΐα.

Σε αντίθεση λοιπόν με άλλα παιχνίδια όπου μπορεί να κερδίσετε κατά τύχη, σε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι στρατηγικής μπορείτε να κερδίσετε μόνο εφαρμόζοντας ένα μελετημένο σχέδιο δράσης.

Και φυσικά όλα τα επιτραπέζια παιχνίδια και ακόμα περισσότερα θα τα βρείτε μέσα από την απεριόριστη ποικιλία του SHOPFLIX.gr για ατέλειωτες ώρες παιχνιδιού με την οικογένεια και τους φίλους σας.

Επιλέξτε όποιο θέλετε και η πλατφόρμα θα φροντίσει να φτάσει στην πόρτα σας σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκεστε. Για ακόμα πιο εύκολες και γρήγορες επιλογές χρησιμοποιήστε τη νέα εφαρμογή του SHOPFLIX.

Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε πέντε παιχνίδια που θα δοκιμάσουν την κριτική σας σκέψη

Σκάκι

Το πιο εμβληματικό παιχνίδι στρατηγικής όλων των εποχών είναι το σκάκι.

Μια σκακιέρα αποτελείται από οκτώ σειρές και οκτώ στήλες τετραγώνων με εναλλασσόμενα χρώματα.

Για να παίξετε με επιτυχία, πρέπει να ξέρετε πώς να μετακινήσετε καθένα από τα έξι σκακιστικά κομμάτια: Τον βασιλιά, τη βασίλισσα, τους πύργους, τους αξιωματικούς, τους ίππους και τα πιόνια.

Πρέπει επίσης να διαμορφώσετε τη στρατηγική σας για το παιχνίδι – τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθείτε προκειμένου να αιχμαλωτίσετε τα κομμάτια του αντιπάλου σας, να υπερασπιστείτε τα δικά σας κομμάτια ή να ελέγξετε σημαντικά τετράγωνα στο παιχνίδι.

Αγοράστε το

 Dixit 4

Το Dιxit είναι ένα υπέροχο παιχνίδι ιστοριών με μοναδική εικονογράφηση. Πώς παίζεται. Ενας παίκτης είναι ο αφηγητής (διαφορετικός σε κάθε γύρο) και στη σειρά του κοιτάει τις 6 κάρτες που έχει κρυφά στο χέρι του και επιλέγει μία. Εμπνευσμένος από την επιλογή, του σχηματίζει μια πρόταση την οποία λέει στους υπόλοιπους (χωρίς ωστόσο να δείξει την κάρτα του). Οι υπόλοιποι παίκτες επιλέγουν 1 κάρτα ανάμεσα στις 6 που έχουν στο χέρι τους και η οποία πιστεύουν ότι ταιριάζει καλύτερα στην πρόταση του αφηγητή.

Κατόπιν ο κάθε παίκτης δίνει την κάρτα που διάλεξε κλειστή στον αφηγητή, ο οποίος τις συγκεντρώνει και τις ανακατεύει μαζί με τη δικιά του. Όλες οι κάρτες τοποθετούνται ανοικτές στο ταμπλό και κάθε παίκτης καλείται να ψηφίσει (μυστικά) ποια θεωρεί ότι ήταν η κάρτα του αφηγητή.

Αγοράστε το

Ticket To Ride

Καλώς ήρθατε στη Νέα Υόρκη του 1960. Σε αυτή την έκδοση του Ticket to Ride, οι παίκτες αγωνίζονται στους δρόμους της Νέας Υόρκης ώστε να φτάσουν στα καλύτερα αξιοθέατα και να εκπληρώσουν τις διαδρομές των εισητηρίων τους.

Ένα παιχνίδι για 2-4 παίκτες, ηλικίας άνω των 8 ετών. Κερδίστε εισιτήρια και ξεκινήστε το ταξίδι σας στους δρόμους τη Νέας Υόρκης.

Αγοράστε το

 Scrabble

Το αγαπημένο επιτραπέζιο λέξεων και στρατηγικής! Το Scrabble φυσικά. Αποτελούμενο από λέξεις πάνω σε ένα ειδικό ταμπλό σαν σταυρόλεξο το Scrabble προκαλεί τους παίκτες να δημιουργήσουν λέξεις χρησιμοποιώντας πλακίδια γραμμάτων με διαφορετικούς βαθμούς.

Πάρτε τα γράμματα που σας αναλογούν. Σκεφτείτε καλά – πιο καλά – πολύ καλά, και δημιουργήστε λέξεις με την μεγαλύτερη αξία!

Αγοράστε το

Risk Refresh

Tο στρατηγικό παιχνίδι της Παγκόσμιας Κυριαρχίας! Μπείτε στο συναρπαστικό και απρόβλεπτο κόσμο του Risk αν ανήκετε στους τολμηρούς και τους ριψοκίνδυνους! Είστε έτοιμοι να ρισκάρετε;

Στόχος του παιχνιδιού είναι η μάχη για την Παγκόσμια Κυριαρχία, κατακτώντας μια περιοχή κάθε φορά. Ηγηθείτε των στρατευμάτων σας και κυριεύστε τον κόσμο! Ο πρώτος παίχτης που θα ελέγχει και τις 42 περιοχές στο ταμπλό και θα έχει εξουδετερώσει όλους τους άλλους παίχτες στο παιχνίδι είναι ο νικητής.

Αγοράστε το

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024