Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οικογενειακή διασκέδαση: 4 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε τον χρόνο σας με το παιδί

Οικογενειακή διασκέδαση: 4 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε τον χρόνο σας με το παιδί

Η σχέση γονέα - παιδιού είναι ένας δεσμός που διαρκεί για μια ζωή.

Ανησυχείτε συχνά ότι δεν αφιερώνετε αρκετό χρόνο με τα παιδιά σας; Το να περνάτε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σας είναι απαραίτητο, καθώς σας βοηθά να χτίσετε ισχυρότερους δεσμούς, να δημιουργήσετε αναμνήσεις και να τα κάνει να νιώθουν επιθυμητά και αγαπημένα.

Μην ξεχνάτε ότι η σχέση γονέα – παιδιού είναι ένας δεσμός που διαρκεί για μια ζωή.

Eίτε έχετε ένα λεπτό, μια ώρα ή ολόκληρη μέρα υπάρχουν τόσοι διασκεδαστικοί τρόποι για να περάσετε χρόνο με το παιδί σας.

Παίξτε μαζί

Αφιερώστε λίγο χρόνο μαζί τους για να παίξετε μαζί τους παιχνίδια. Τα παιχνίδια κατασκευών και τα παιχνίδια με τουβλάκια θα βοηθήσουν τα παιδιά να αναπτύξουν πολλές δεξιότητες. Οι δεξιότητες αυτές παίζουν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της προσωπικότητας ενός παιδιού.

Αγοράστε το

Ενα παιδί που παίζει με τουβλάκια χρησιμοποιεί τη φαντασία του για να κατασκευάσει/οπτικοποιήσει μια εικόνα που έχει στο μυαλό του, ενώ ταυτόχρονα εξοικειώνεται με τις έννοιες των χρωμάτων, των σχημάτων και των μεγεθών.

Δώστε του να φτιάξει σχήματα με πηλό. Ο πηλός είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι για όλες τις ηλικίες, ειδικά για μικρά παιδιά.  Το να αφήνουμε τα παιδιά να παίζουν με τον πηλό διεγείρει επίσης την περιέργειά τους. Το πιο σημαντικό είναι ότι το παιχνίδι με τον πηλό βοηθά επίσης τα παιδιά να αναπτύξουν τον εγκέφαλό τους.

Αγοράστε το

 Γελάστε Μαζί

Η μαγεία διαχρονικά συγκινεί ιδιαίτερα τα παιδιά. Αν, μάλιστα, ξέρετε ότι το παιδί σας ξετρελαίνεται όταν βλέπει μάγους στα παιδικά πάρτι μπορείτε να το καταπλήξετε εύκολα, μαθαίνοντας κάποια απλά μαγικά κόλπα.

Τα μαγικά ταχυδακτυλουργικά κόλπα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κρατήσετε τα παιδιά απασχολημένα.

Αγοράστε το

Δημιουργήστε

Αφήστε τα να δημιουργήσουν! Τα παιδιά μπορούν να συγκεντρώσουν τις εμπειρίες τους και να τις εκφράσουν με τα χρώματα.

Οι γνώσεις, οι αναμνήσεις και οι φαντασιώσεις τους τροφοδοτούν τη φαντασία τους. Και η ζωγραφική επιτρέπει στα παιδιά να εξερευνήσουν και να δημιουργήσουν τις δικές τους ευφάνταστες ιδέες μέσω του χρώματος.

Δώστε τους ένα μπλοκ ζωγραφικής και αφήστε τα να εκφράσουν της ιδέες και τα συναισθήματά τους.

Οι χειροτεχνίες είναι αδιαμφισβήτητα μια από τις πιο αγαπημένες δραστηριότητες των παιδιών. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με διαφορετικά υλικά και μέσα από αυτό κατανοούν τις διαφορές τους. Κάνοντας διάφορους συνδυασμούς μαθαίνουν τα χρώματα αλλά και τις πολλές αποχρώσεις τους.

Φτιάξτε σχέδια

Τι και αν οι περισσότεροι γονείς τρελαίνονται με την ακαταστασία που δημιουργεί η πλαστελίνη.

Το παιχνίδι με τις πλαστελίνες ανακουφίζει από την ένταση, απελευθερώνει την περίσσεια ενέργεια και βοηθά τα παιδιά να εκφράσουν τα συναισθήματά τους. Εάν το παιδί σας νιώθει άγχος, δώστε του να παίξει με πλαστελίνες και θα δείτε αμέσως το άγχος να φεύγει μακριά.

Αν λοιπόν θέλετε και εσείς να περάσετε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά σας, μπείτε στο SHOPFLIX.gr και θα βρείτε σε απεριόριστη ποικιλία παιχνίδια κατασκευών και δημιουργικά παιχνίδια. Επιλέξτε μαζί με τα παιδιά σας όποια του αρέσουν και με την υπηρεσία παράδοσης SHOPFLIX ME TH MIA θα σας παραδοθούν όλα άμεσα και σε μια αποστολή σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν μένετε.

Διαλέξτε έναν από τους πολλούς και διαφορετικούς τρόπους πληρωμής και περάστε ατέλειωτες ώρες διασκέδασης με το παιδί σας.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024