Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βόλτα με το μωρό: Ό,τι χρειάζεστε για άνετες διαδρομές στην εξοχή και στην πόλη

Βόλτα με το μωρό: Ό,τι χρειάζεστε για άνετες διαδρομές στην εξοχή και στην πόλη

Η άνοιξη ήρθε, οι λιακάδες ξεκίνησαν και το μωρό σας είναι έτοιμο να ανακαλύψει τον κόσμο

Ίσως έχετε ήδη κάνει δειλά-δειλά τους πρώτους σας οικογενειακούς περιπάτους με το νεογέννητο, εκμεταλλευόμενοι τις συχνές λιακάδες του φετινού χειμώνα. Ίσως πάλι περιμένατε οι θερμοκρασίες να ανέβουν προκειμένου να μπορέσετε να απολαύσετε πραγματικά τις βόλτες με το μωρό σας. Όπως και να έχει, πλέον είστε έτοιμοι να του συστήσετε την ομορφιά του έξω κόσμου, περνώντας χρόνο μαζί του σε πάρκα και εξωτερικούς χώρους ή απλώς παίρνοντάς το μαζί σας στις καθημερινές σας διαδρομές στην πόλη.

Για να απολαύσετε χωρίς άγχος αυτές τις μαγικές πρώτες φορές, θα πρέπει να είστε καλά προετοιμασμένοι – και, όχι, ο μάρσιπος δεν φτάνει για να μπορέσετε να χαλαρώσετε οικογενειακώς εκτός σπιτιού. Ευτυχώς, τα απαραίτητα είναι λιγότερα από όσα νομίζετε, και μπορείτε να τα βρείτε όλα σε προνομιακές τιμές ή προσφορές, ιδίως αν αγοράσετε τα αναγκαία βρεφικά είδη online.

Το πρώτο του όχημα

Είναι μάλλον αυτονόητο ότι το πρώτο πράγμα που θα χρειαστείτε είναι ένα καρότσι μωρού. Όχι, όμως, όποιο και όποιο. Δώστε ιδιαίτερη σημασία τόσο στα χαρακτηριστικά ασφαλείας του, όσο και στην εργονομία του και προτιμήστε εκείνα που επιτρέπουν στο νεογέννητο να κοιτάζει προς το μέρος σας. Έτσι και εκείνο θα αισθάνεται μεγαλύτερη ασφάλεια, και εσείς θα είστε πιο ξένοιαστοι, αφού θα μπορείτε να βλέπετε αν περνά καλά ή αν  χρειάζεται τη βοήθειά σας.

Άλλα σημεία στα οποία πρέπει να δώσετε σημασία είναι το πόσο εύκολα διπλώνει για να αποθηκευτεί στο αυτοκίνητο, αλλά και η «πολυμορφικότητά» του. Ιδανικά, θέλετε ένα πολυκαρότσι, το οποίο θα διαθέτει, για παράδειγμα, αποσπώμενο πορτ μπεμπέ, που θα μπορεί να αλλαχθεί αργότερα με μεγαλύτερο, ακολουθώντας την ανάπτυξη του. Η ύπαρξη ευρύχωρου αποθηκευτικού καλαθιού κάτω από τη θέση του βρέφους ανήκει επίσης στα plus.

Ασφαλείς οδικές διαδρομές

Το μαντέψατε: το επόμενο απολύτως απαραίτητο αξεσουάρ του μικρού σας περιηγητή είναι το παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να διασφαλίσετε, είναι ότι το κάθισμά του θα είναι συμβατό με τα τελευταία πρότυπα ασφαλείας, αλλά και ότι θα είναι στο σωστό μέγεθος για το ύψος του. Μια πτυσσόμενη εκδοχή ενδέχεται επίσης να σας βολέψει, αφού θα μπορέσει να μακρύνει για να φιλοξενήσει το μωρό σας για περισσότερο καιρό καθώς μεγαλώνει, μειώνοντας μακροπρόθεσμα το κόστος.

Άλλα σημεία ενδιαφέροντος: τα νεότερα αυτοκίνητα είναι εξοπλισμένα με σύστημα ISOFIX με ειδικές υποδοχές ενσωματωμένες στα πίσω καθίσματα. Αν το δικό σας δεν διαθέτει, θα χρειαστείτε ένα καθισματάκι που συγκρατείται στη θέση του με το σύστημα ζώνης ασφαλείας του αυτοκινήτου σας. Οι τεχνολογίες που ενσωματώνει το κάθισμα έχουν επίσης μεγάλη σημασία, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα υλικά κατασκευής που επηρεάζουν την άνεση του μικρού σας.

Όνειρα γλυκά όπου κι αν βρίσκεστε

Μια αδιαμφισβήτητη αλήθεια για τα μωρά, είναι ότι κοιμούνται πολύ – αν και συνήθως όχι τις ώρες που θα θέλαμε. Έτσι, αν η βόλτα σας πρόκειται να καταλήξει σε κάποιον εσωτερικό χώρο, θα γλιτώσετε πολλή βρεφική γκρίνια αν εξοπλιστείτε με ένα πορτ μπεμπέ.

Και εδώ, οι επιλογές είναι αμέτρητες. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε ένα πορτ μπεμπέ που προσαρμόζεται στον σκελετό του καροτσιού του για μεγαλύτερη ευκολία ή μια τσάντα μεταφοράς που να μετατρέπεται σε πορτ μπεμπέ και αλλαξιέρα.

Τώρα που καλύψετε τα βασικά, μπορείτε να προσθέσετε ό,τι θεωρείτε απαραίτητο για τις ανάγκες της δικής σας οικογένειας. Στην αγορά θα βρείτε τα πάντα για την ασφαλή και άνετη μεταφορά του μωρού σας: από επιπλέον αξεσουάρ αυτοκινήτου και καροτσιού (μια ομπρέλα ίσως δεν είναι κακή ιδέα) μέχρι παιδικά καθίσματα ποδηλάτου, για τους πιο fit.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024