Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Τεντόγλου, η Κορακάκη, η Στεφανίδη και τα άλλα παιδιά…

Ο Τεντόγλου, η Κορακάκη, η Στεφανίδη και τα άλλα παιδιά…

Με την καλύτερη δυνατή ομάδα θα λάβει μέρος στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του καλοκαιριού στην Ευρώπη η Ελλάδα.

Χαρακτήρα Ολυμπιακών Αγώνων της Ευρώπης έχουν οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες «Κρακοβία – Μαλοπόλσκα 2023» που αρχίζουν στις 21 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στις 2 Ιουλίου.

Είναι η τρίτη έκδοση των Ευρωπαϊκών Αγώνων, μετά το Μπακού το 2015 και το Μινσκ το 2019 και αποτελούν το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του καλοκαιριού στην Ευρώπη.

Στη διοργάνωση υπάρχουν τα περισσότερα Ολυμπιακά αθλήματα καθώς και άλλα που δεν είναι στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων, όπως το padel, το teqball, το ράγκμπι με επτά, το άλμα με σκι, το muaythai και το beach handball.

Το ενδιαφέρον είναι ότι από τα 26 αθλήματα του προγράμματος, τα 18 είναι Ολυμπιακά και θα δώσουν προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ανεβάζοντας έτσι κατακόρυφα το ενδιαφέρον για τη διοργάνωση.

Σε 10 Ολυμπιακά αθλήματα θα δοθούν 124 απευθείας προκρίσεις στους Ολυμπιακούς της επόμενης χρονιάς ενώ στα υπόλοιπα, οι αγώνες θα προσφέρουν βαθμούς στο Oλυμπιακό ranking.

Συνολικά 6.500 θα είναι οι αθλητές που θα πάρουν μέρος και θα εκπροσωπήσουν 48 Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές, με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία να παραμένουν αποκλεισμένες, λόγω της εισβολής στην Ουκρανία. Επίσης θα υπάρχει και μία ομάδα προσφύγων, ακολουθώντας το παράδειγμα των Ολυμπιακών Αγώνων.

H Team Hellas με όλα της τα αστέρια

Η Ελλάδα θα κατέβει στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες με την καλύτερη δυνατή ομάδα, στα αθλήματα που θα πάρει μέρος. Συνολικα θα πάρουν μέρος 170 άτομα σε 19 αθλήματα.

Ξεχωρίζουν οι Ολυμπιονίκες του στίβου Μίλτος Τεντόγλου, Κατερίνα Στεφανίδη και Εμμανουήλ Καραλής που είναι μεταξύ των 43 αθλητών και αθλητριών της Εθνικής ομάδας στίβου, που θα αγωνιστεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ομάδων, το οποίο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα των Ευρωπαϊκών Αγώνων και έτσι οι αθλητές έχουν ουσιαστικά διπλό στόχο.

Ο στίβος είναι και το μοναδικό άθλημα που θα καλυφθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ, από τις 23 έως τις 25 Ιουνίου, ωστόσο οι διοργανωτές μετά από μία εξαιρετική συμφωνία με την EBU εξασφάλισαν την Live μετάδοση όλων των αγωνισμάτων στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

Εκτός των αστεριών του στίβου η Team Hellaς έχει και άλλους κορυφαίους αθλητές στη σύνθεση της, όπως η Ολυμπιονίκης Αννα Κορακάκη που θα συμμετάσχει στη σκοποβολή, τις κορυφαίες ξιφομάχους Δώρα Γκουντούρα και Δέσποινα Γεωργιάδου, αλλά και την πρωταθλήτρια Ευρώπης στην καλλιτεχνική Ευαγγελία Πλατανιώτη.

Σε ομαδικά αθλήματα η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί στο Beach Handball με τη γυναικεία ομάδα και στην καλλιτεχνική κολύμβηση.

Σε κάθε περίπτωση, οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες θα προσφέρουν σημαντικές συγκινήσεις στους φίκους του αθλητισμού, ένα χρόνο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024