Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Μην το Σπας!» – Το νέο μη αποσπώμενο καπάκι της Βίκος Α.Ε. κρύβει ένα σημαντικό μήνυμα

«Μην το Σπας!» – Το νέο μη αποσπώμενο καπάκι της Βίκος Α.Ε. κρύβει ένα σημαντικό μήνυμα

Όλα τα φυσικά μεταλλικά αναψυκτικά της εταιρείας Βίκος

Η Βίκος Α.Ε. δεν σταματά να μας ξαφνιάζει ευχάριστα, τόσο με τα προϊόντα, όσο και με τις πρωτοβουλίες της για το περιβάλλον και την κοινωνία. Η εταιρεία που ξεκίνησε το 1990 ως μία οικογενειακή επιχείρηση εμφιάλωσης νερού από την ομώνυμη πηγή, του φυσικού μεταλλικού νερού «Βίκος», μέσα σε τρεις δεκαετίες ανέπτυξε και λειτουργεί πέντε υπερσύγχρονα εργοστάσια με καθετοποιημένη παραγωγή, εμφιαλώνοντας νερό, παράγοντας αναψυκτικά με βάση το φυσικό μεταλλικό νερό, αλλά και τα δικά της πλαστικά προπλάσματα στην PETCOM Plastics.

Πλέον, η εταιρεία Βίκος κάνει και το επόμενο eco-friendly βήμα της, λανσάροντας νέο, μη αποσπώμενο καπάκι σε όλα της τα φυσικά μεταλλικά αναψυκτικά και παρουσιάζοντας την (εξαιρετικά fun) καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με κεντρικό μήνυμα «Μην το σπας… το καπάκι».

Η εταιρεία Βίκος έχει δίκιο: Μην το σπας!

Γιατί να μην το σπας; Γιατί έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες να θυμηθείς να το ανακυκλώσεις μαζί με το μπουκάλι, συμβάλλοντας στη μείωση του πλαστικού υλικού που απορρίπτεται στο περιβάλλον. Αλλά και επειδή το ίδιο το καπάκι ξεχωρίζει από κάθε άποψη: έχοντας αφιερώσει έναν ολόκληρο χρόνο σε εσωτερικό R&D, η εταιρεία Βίκος όχι μόνο έγινε η πρώτη εταιρεία που χρησιμοποίησε το τελευταίας τεχνολογίας GME 30/40 μη αποσπώμενο καπάκι, αλλά δημιούργησε το δικό της custom σχέδιο για κορυφαία απόδοση. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε αναψυκτικό Βίκος μπορεί να ανοιγοκλείσει πολλές φορές χωρίς το καπάκι να υποστεί αλλοίωση.

Φυσικά, η προστασία του περιβάλλοντος αποτέλεσε σημαντική παράμετρο και κατά την έρευνα για τη σύνθεση του καπακιού, καταλήγοντας σε ένα αποτέλεσμα με 35% λιγότερο πλαστικό, ενώ παράλληλα η εταιρεία αύξησε και την παραγωγική της δυναμικότητα , φτάνοντας πλέον ακόμη και τα 92.571 πώματα σε μία ώρα.

Μία σημαντική επένδυση

Πέρα από τη σκληρή δουλειά των ανθρώπων της, η πρόσφατη επιτυχία της εταιρείας Βίκος ήταν και αποτέλεσμα μίας γενναίας επένδυσης, που έφτασε τα 6 εκατ. ευρώ για την εφαρμογή του μη αποσπώμενου καπακιού και περιέλαβε τη νέα state-of-the-art γραμμή παραγωγής στην Petcom Plastics στη ΒΙ.ΠΕ. Ιωαννίνων, καθώς και την αναβάθμιση δυο γραμμών στο εργοστάσιο παραγωγής αναψυκτικών KRONES στο Καλπάκι Ιωαννίνων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα γραμμή παραγωγής φέρει την υπογραφή της εξειδικευμένης, με βαθιά τεχνογνωσία εταιρείας Husky. Με την προσθήκη της, η Petcom Plastics διαθέτει πλέον 18 γραμμές παραγωγής. Συνολικά, τα πέντε εργοστάσια της Βίκος Α.Ε. καλύπτουν 87.800 τ.μ., σε συνολική έκταση 260 στρεμμάτων, ενώ η εταιρεία αξιοποιεί 7 πηγές νερού, λειτουργεί 33 γραμμές και έχει παραγωγική δυναμικότητα που αγγίζει τις 496.000 φιάλες ανά ώρα.

Πάντα νέα, πάντα φυσική

Δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία Βίκος αποδεικνύει ότι τολμά να καινοτομήσει. Με την προσθήκη 8 διαφορετικών γεύσεων αναψυκτικών στο χαρτοφυλάκιό της το 2014, έπειτα από δυο χρόνια έρευνας και ανάπτυξης, η εταιρεία δημιούργησε μία νέα κατηγορία προϊόντων στην ελληνική αγορά, ενώ το 2017 πρόσθεσε και τρεις γεύσεις με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και γλυκαντικό από το φυτό στέβια, προτείνοντας κάθε φορά και κάτι καινούργιο στους καταναλωτές.

Καθόλου τυχαία, λοιπόν, το 2021 η εταιρεία εισήγαγε την Βίκος Cola Zero Sugar, ενώ το 2022 εμπλούτισε και άλλο την κατηγορία των mixers με το μοναδικό Βίκος Pink Grapefruit Soda.

Όπως καταλαβαίνεις, το νέο μη αποσπώμενο καπάκι και οι νέες συσκευασίες γυαλιού και αλουμινίου, που σίγουρα σου τράβηξαν την προσοχή με την αισθητική τους, είναι απλώς το πιο πρόσφατο παράδειγμα καινοτομίας της εταιρείας. Από την πλευρά μας, ανυπομονούμε για τα επόμενα. Και μέχρι τότε, δεν το σπάμε!

Sports in

Το Σαν Μαρίνο… τρολάρει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Παίξτε εναντίον μας, σας παρακαλώ» (pic)

Γέλιο προκαλεί πλέον η κατάσταση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την οποία… γλέντησε και το Σαν Μαρίνο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024