Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Τάκης Θεοδωρικάκος: Περήφανος για τον φράχτη στον Εβρο – Φυλάξαμε τα σύνορα, ο ΣΥΡΙΖΑ τα ήθελε ξέφραγο αμπέλι

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος της ΝΔ απαντά στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ για το ναυάγιο στην Πύλο τονίζοντας ότι δεν μπορούν να μιλούν αυτοί που ήθελαν τα σύνορα ξέφραγο αμπέλι. Προβλέπει νέα άνοδο της ΝΔ στις εκλογές, ενώ επισημαίνει ότι έχει μειωθεί η εγκληματικότητα

«Μας κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό όταν αυτός άφησε τα σύνορα της χώρας ξέφραγο αμπέλι;» Με τη φράση αυτή ο Τάκης Θεοδωρικάκος, υποψήφιος της ΝΔ στην εκλογική περιφέρεια Β3, Νοτίου Τομέα της Αθήνας και πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Με αφορμή τις κατηγορίες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το τραγικό ναυάγιο έξω από την Πύλο, ο κ. Θεοδωρικάκος, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο in, τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε σε κίνδυνο τη χώρα και την εξέθεσε στο εξωτερικό όταν την περίοδο 2015-2019 πέρασαν από την Ελλάδα περισσότεροι από ένα εκατομμύριο παράνομοι μετανάστες.

«Ο Τσίπρας έλεγε ότι στη θάλασσα δεν υπάρχουν σύνορα», υπογραμμίζει ο πρώην υπουργός ενώ λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ξέχασε την απάνθρωπη κατάσταση στη Μόρια, την Ειδομένη και το Ελληνικό. «Εξέθεσε τη χώρα σε εικόνες βαρβαρότητας», τονίζει.

Αναφορικά με το έργο της κυβέρνησης στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ο κ. Θεοδωρικάκος θυμίζει ότι σταμάτησαν πάνω από 700.000 παράνομους μετανάστες, ότι προστάτευσαν τα σύνορα σε θάλασσα και στεριά, ενώ διέψευσε ότι έχουν γίνει push backs.

Αναφερόμενος στην τραγωδία στην Πύλο ο υποψήφιος με τη ΝΔ τονίζει ότι το Λιμενικό εφάρμοσε το επιχειρησιακό σχέδιο που είναι με βάση το Διεθνές Δίκαιο. Παράλληλα κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι εξαιρετικά επικίνδυνο εθνικά αυτό που κάνει, ότι ποτέ δεν ζήτησε συγγνώμη για την υπόθεση της μικρής Μαρίας στον Εβρο κι ότι είναι απαράδεκτο και ανήθικο να κατηγορεί κανείς την ίδια του την πατρίδα.

«Είμαι περήφανος που υπέγραψα την επέκταση του φράχτη στον Εβρο και αυτός θα ολοκληρωθεί την επόμενη τετραετία», λέει ο πρώην υπουργός επισημαίνοντας ότι ο φράχτης είναι επένδυση στην ασφάλεια της χώρας.

Σχετικά με τα θέματα ασφάλειας και την πολιτική που εφάρμοσε ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Θεοδωρικάκος τονίζει ότι δεν ισχύει η κατηγορία περί αστυνομοκρατίας. «Η Αστυνομία έδρασε σε περιπτώσεις που αναρχικοί έριχναν μολότοφ ή κατέστρεφαν την περιουσία των πολιτών», τονίζει ενώ αναφέρει ότι πέτυχε η εφαρμογή του νόμου για τις διαδηλώσεις.

Για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία τονίζει ότι κάνει ήδη περιπολίες στην Πανεπιστημιούπολη, στην Πολυτεχνειούπολη και το Αριστοτέλειο ενώ ρίχνει το μπαλάκι στις πρυτανικές αρχές λέγοντας ότι αυτές πρέπει να ζητήσουν βοήθεια αν την χρειάζονται.

Μιλώντας για τα Εξάρχεια είπε ότι είναι καλύτερη η κατάσταση σε σχέση με το παρελθόν ενώ χαρακτήρισε την εγκληματικότητα «Λερναία Ύδρα» που η Αστυνομία κόβει ένα κεφάλι κι εμφανίζονται δύο.

Τέλος προέβλεψε ότι στις εκλογές της Κυριακής η ΝΔ θα ενισχυθεί περαιτέρω επειδή είναι η μοναδική πατριωτική δύναμη στη χώρα ενώ τόνισε ότι έχουμε ξεφύγει από την εποχή των φανατισμών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέθεσε τη χώρα σε εικόνες βαρβαρότητας

Ο υποψήφιος με τη ΝΔ στο Νότιο Τομέα της Αθήνας, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος με τον δημοσιογράφο του in, κ. Βασίλη Κανέλλη

Για την επίθεση ΣΥΡΙΖΑ για το ναυάγιο: Εξωφρενικές κατηγορίες

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ερωτώμενος για τις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ ότι πνίγει ανθρώπους με την μεταναστευτική πολιτική, περνά στην αντεπίθεση: «Μας κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ όταν πάνω από 1 εκατ. παράνομοι μετανάστες πέρασαν την περίοδο διακυβέρνησης Τσίπρα; Όταν ο κ. Τσίπρας έλεγε ότι στη θάλασσα δεν υπάρχουν σύνορα; Ξέχασε ο ΣΥΡΙΖΑ την απάνθρωπη κατάσταση στη Μόρια, την Ειδομένη, το Ελληνικό, όταν στοιβάζονταν χιλιάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους 5.000 ασυνόδευτα παιδιά; Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέθεσε τη χώρα σε εικόνες βαρβαρότητας».

Για τη μεταναστευτική πολιτική της ΝΔ: Προστατέψαμε τα σύνορα της χώρας

Ο κ. Θεοδωρικάκος, κάνοντας έναν απολογισμό της πολιτικής της ΝΔ στο μεταναστευτικό τονίζει ότι έγινε συστηματική δουλειά τα προηγούμενα χρόνια. «Προστατεύσαμε τα σύνορά μας και σε στεριά και σε θάλασσα. Τηρήσαμε το Διεθνές Δίκαιο και σώσαμε χιλιάδες ανθρώπινες ζωές. Σταματήσαμε 700.000 παράνομους μετανάστες να περάσουν στην Ελλάδα την τετραετία της ΝΔ.

Μας κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ που άφησε τα σύνορα ξέφραγο αμπέλι; Όχι, δεν έγιναν push backs, είναι fake news όπως και η υπόθεση της μικρής Μαρίας και των 38 μεταναστών στη νησίδα του Εβρου, για τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ζήτησε συγγνώμη. Το 2019 το 75% των παράνομων διελεύσεων προς την Ευρώπη γίνονταν από την Ελλάδα. Σήμερα, κάτω από 10% είναι οι παράνομες διελεύσεις μεταναστών από την Ελλάδα»

Για το ναυάγιο στην Πύλο: Επικίνδυνη η στάση του ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν είναι αποδεκτή η συκοφάντηση του Λιμενικού Σώματος για το ναυάγιο στην Πύλο. Οι λιμενικοί δίνουν αγώνα για να προστατεύουν τα σύνορα. Απαράδεκτο και ανήθικο να κατηγορεί κανείς την ίδια του την πατρίδα

Βρίσκω ηθικά μη αποδεκτό, εθνικά εξαιρετικά επικίνδυνο και πολιτικά αναποτελεσματικό αυτό που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι σε απόγνωση από την ήττα στις εκλογές. Μιλάω με πολίτες και ακόμη και ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν την προστασία των συνόρων σε στεριά και θάλασσα. Σε κανέναν πολίτη δεν αρέσει να ξαναγίνουν τα σύνορα ξέφραγο αμπέλι».

Για τον φράχτη στον Εβρο: Επένδυση στην ασφάλεια της χώρας

Περήφανος που υπέγραψε για την επέκταση του φράχτη στον Εβρο, δηλώνει ο κ. Θεοδωρικάκος, ο οποίος επισημαίνει ότι την επόμενη τετραετία της ΝΔ θα ολοκληρωθεί το έργο: «Είτε με κονδύλια από την ΕΕ είτε μόνη της η Ελλάδα θα προχωρήσει τον φράχτη. Είναι ένα εξαιρετικά ακριβό έργο, κάθε 35 χιλιόμετρα του φράχτη κοστίζουν 100 εκατ. ευρώ».

Παράλληλα, για την τη φύλαξη των συνόρων αναφέρει: «Δεν είναι αποδεκτό από την Ελλάδα να επιτρέψουμε την παράνομη μετανάστευση, από στεριά ή θάλασσα. Η Ευρώπη οφείλει να έχει ενιαία και αποτελεσματική μεταναστευτική πολιτική. Πρέπει να υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ των χωρών για το μεταναστευτικό. Να κάνει πολλά η Ευρώπη για να σταθεί στο ιστορικό ύψος που της αναλογεί. Το πρόβλημα το έχουμε μπροστά μας, κι όχι πίσω μας

Για την αστυνομοκρατία: Δεν ισχύει στα 4 χρόνια της ΝΔ

Ο κ. Θεοδωρικάκος αποκρούει τις κατηγορίες περί αστυνομοκρατίας επί διακυβέρνησης της ΝΔ και επί υπουργίας του για 21 μήνες. «Εφαρμόσαμε το νόμο για τις διαδηλώσεις για την τάξη και ασφάλεια και την καλύτερη λειτουργία της πόλης. Καταστολή σε πορείες και διαδηλώσεις υπήρξε αποκλειστικά και μόνο σε δράση αναρχικών που πετούσαν μολότοφ ή προκαλούσαν φθορές στις περιουσίες των πολιτών. Με βάση τις στατιστικές είναι πάρα πολύ πιο ήσυχα τώρα η κατάσταση απ’ ότι στο παρελθόν.

Πρώτιστο καθήκον κάθε υπουργού Προστασίας του Πολίτη είναι η ασφάλεια των συνόρων. Και δεύτερον, να εφαρμόζονται δράσεις στους δρόμους για να αντιμετωπιστεί η εγκληματικότητα η οποία μοιάζει με «Λερναία Ύδρα». Η Αστυνομία πρέπει να εκπαιδεύεται συνεχώς και να προσαρμόζεται στις νέες μορφές εγκληματικότητας. Θέλουμε μια Αστυνομία καλή με τους καλούς, σκληρή απέναντι στην εγκληματικότητα.

Για Εξάρχεια και Πανεπιστήμια: «Πολύ καλύτερη η κατάσταση

«Σε πολύ καλύτερη κατάσταση είναι σήμερα η εικόνα στα Εξάρχεια», αναφέρει ο πρώην υπουργός ενώ τονίζει ότι οι αντιδράσεις για τα έργα που γίνονται προέρχονται από τον αναρχικό χώρο. Για τα Πανεπιστήμια τονίζει: «Στείλαμε την κανονική Αστυνομία σε δεκάδες περιπτώσεις στα Πανεπιστήμια. Όπως στην φοιτητική εστία που ήταν άντρο εγκληματικών οργανώσεων. Επί ΣΥΡΙΖΑ η Αστυνομία δεν είχε παρέμβει εξαιτίας απαράδεκτων πολιτικών εντολών. Το ίδιο και στο ΑΠΟ όπου 100 αναρχικοί, περίεργοι τύποι, γκρέμιζαν τη βιβλιοθήκη στο Αριστοτέλειο. Η Αστυνομία παρεμβαίνει μόνο στα Πανεπιστήμια που υπάρχει πρόβλημα. Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία περιπολεί ήδη στην Πανεπιστημιούπολη, την Πολυτεχνειούπολη, το ΑΠΘ»

Για την οπαδική βία: Οι ομάδες να πουν τέλος στον χουλιγκανισμό

Για το θέμα της οπαδικής βίας που έχει προκαλέσει θανάτους, ο κ. Θεοδωρικάκος αποκαλύπτει ότι θα υπάρξει αναπληρωτής υπουργός με αρμοδιότητα τον αθλητισμό, στο υπουργείο Παιδείας κι ότι η συνεργασία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτης με τις ομάδες είναι στενότατη.

«Οι ίδιες οι ομάδες να πουν ότι πρέπει να μπει ένα τέλος στον χουλιγκανισμό. Οι ΠΑΕ και οι ΚΑΕ πρέπει να συνεργαστούν με την Πολιτεία»

Για τις εκλογές: Θα ενισχυθεί περαιτέρω η ΝΔ

Ο υποψήφιος με τη ΝΔ και παλαιός εκλογολόγος κ. Θεοδωρικάκος τονίζει ότι αυτό που βλέπει ο ίδιος είναι η πολύ ισχυρή η στήριξη της κοινωνίας στον Κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ. «Εχω την αίσθηση ότι η ΝΔ θα έχει περαιτέρω άνοδο στις εκλογές. Είναι χρήσιμο για τη χώρα να έχουμε ισχυρή, αυτοδύναμη κυβέρνηση. Η Ελλάδα κρατήθηκε όρθια την προηγούμενη τετραετία με τόσες κρίσεις διότι είχε ισχυρή κυβέρνηση. Η Ελλάδα έγινε μια πολύ πιο ισχυρή χώρα. Εχουν δοθεί περισσότερες προοπτικές στα παιδιά μας. Οσο για την αντιπολίτευση; Μετά τις εκλογές πρέπει να κοιτάξει να ανασυνταχθεί. Πρέπει να πείσει τον ελληνικό λαό ότι έχει να πει κάτι ουσιαστικό»

Για την ακροδεξιά απειλή: Η ΝΔ έβαλε τέλος στη Χρυσή Αυγή

Αφού τονίζει ότι έχει περάσει η εποχή του φανατισμού και του άσπρου – μαύρου ο κ. Θεοδωρικάκος θυμίζει ότι η Νέα Δημοκρατία ήταν αυτή που έκανε τα πάντα για να βάλει τέλος σε μια ακροδεξιά, δολοφονική, εγκληματική οργάνωση, τη Χρυσή Αυγή. «Η ΝΔ είναι η μοναδική πατριωτική δύναμη που εκφράζει όλους. Η πλειονότητα των χριστιανών συσπειρώνεται γύρω από τη Νέα Δημοκρατία. Πρέπει να μείνει έξω από τις κομματικές αντιπαραθέσεις η υπόθεση της χριστιανικής πίστης.»

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024