Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Νικήτας Κακλαμάνης: Οι πολίτες να προσέχουν να μην στέλνουν «ντενεκέδες» στη Βουλή

Ο Νικήτας Κακλαμάνης, από τους παλιότερους κοινοβουλευτικούς της ΝΔ, θεωρεί προσωπική επιτυχία του Κ.Μητσοτάκη το εκλογικό αποτέλεσμα, σημειώνοντας ότι εν πολλοίς έχουν καταργηθεί οι διαχωρισμοί δεξιά - κέντρο - αριστερά. Αναγνωρίζει ως πολιτικός μερίδιο πολιτικής ευθύνης για το τραγικό ναυάγιο στην Πύλο εξαπολύοντας μύδρους στην ΕΕ γιατί ποτέ δεν άσκησε σωστή μεταναστευτική πολιτική.

«Είναι έγκλημα το ναυάγιο στην Πύλο; Νιώθετε ότι έχετε ευθύνη ως πολιτικός γι’ αυτό το έγκλημα;» ρωτήσαμε τον κ. Νικήτα Κακλαμάνη, υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Αθηνών, ένας από τους παλαιότερους κοινοβουλευτικούς – η πρώτη φορά που εξελέγη ήταν το 1990 και μετά από αυτές τις εκλογές θα είναι η τελευταία του θητεία-  και αναγνώρισε ότι έχει πολιτική ευθύνη, όπως όλοι οι πολιτικοί αφού δεν έχουν κατορθώσει να οδηγήσουν την ΕΕ σε μια σωστή μεταναστευτική πολιτική.

«Η Ευρώπη είναι σε μακάριο ύπνο» δηλώνει και διαπιστώνει με απογοήτευση ότι «δεν υπάρχουν ηγέτες στην ΕΕ». «Η Ευρώπη πρέπει να σοβαρευτεί και να αλλάξει το Δουβλίνο ΙΙ» σημειώνει εμφαντικά και ταυτόχρονα επικρίνει την κατ’ αρχήν συμφωνία που υπήρξε πρόσφατα και προβλέπει μεταξύ άλλων ότι αν ένα κράτος – μέλος δεν πάρει το ποσοστό μεταναστών που του αναλογεί τότε θα δίνει χρήματα στο κράτος που τους φιλοξενεί. «Τι είδους συμφωνία είναι αυτή;» λέει και προειδοποιεί ότι σύμφωνα με διεθνείς εκθέσεις 500 εκατ. δυστυχισμένοι άνθρωποι στα επόμενα 50 χρόνια θα επιχειρήσουν να έλθουν στην Ευρώπη.

«Δεν δέχομαι ότι ένας συνάδελφός μου στον ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο ευαίσθητος από εμένα» δηλώνει και κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι αποπειράθηκε να εργαλειοποίησει το τραγικό δυστύχημα στην Πύλο. Ο κ. Τσίπρας πήγε να κάνει τον ειδικό και ο κ. Παπαδημούλης έσπευσε και κατηγόρησε την χώρα του, ενώ ακόμη και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ δήλωσε ότι το Λιμενικό έκανε σωστά τη δουλειά του, ενώ όλοι εθελοτυφλούσαν και το άφησαν να φύγει και ας κινδύνευαν εκατοντάδες ζωές.

«Ευτυχώς που εξελέγη ο Ερντογάν» λέει για τις τουρκικές εκλογές καθώς θεωρεί ότι αν δεν εκλεγόταν θα υπήρχαν πιέσεις από τους Ευρωπαίους και τις ΗΠΑ για υποχωρήσεις ώστε να έχουν στην δική τους σφαίρα επιρροής την Τουρκία. Σημειώνει, ότι ιστορικά η Ελλάδα έχει υποστεί δεινά με κεμαλικές κυβερνήσεις και τονίζει πως το μόνο προς συζήτηση θέμα με την Άγκυρα είναι η ΑΟΖ και η υφαλοκρηπίδα.

Για τις παρεμβάσεις του τουρκικού προξενείου και την προεκλογική επίθεση της ΝΔ λέει ότι είναι γνωστό ότι πάντα επιχειρούσε να ασκήσει επιρροή, αναφέρει ότι ζητήθηκε από τους δύο υποψηφίους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώσουν ότι σέβονται την συνθήκη της Λωζάνης, αλλά δεν το έκαναν και αφήνει αιχμές για την ένταση που δόθηκε στο ζήτημα λέγοντας ότι «αυτά τα θέματα συζητώνται σε ανώτερο επίπεδο και όχι δημοσίως γιατί δηλητηριάζουν και δημιουργούν προβλήματα»

Πιστώνει προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη την εκλογική επιτυχία της ΝΔ, εκτιμά ότι πλέον οι διαχωρισμοί Δεξιά- Κέντρο – Αριστερά έχουν υποχωρήσει σημαντικά στην κοινωνία αλλά ζητά να γίνονται με μέτρο οι μεταγραφές προσώπων που ήταν σε άλλους χώρους. Η άκρα Δεξιά υπήρχε στη χώρα με διάφορες πολιτικές εκφάνσεις από το 1974 και μετά, λέει, υπογραμμίζοντας ότι ποτέ δεν ψήφιζαν ΝΔ, στέκεται για την ιδεολογική φυσιογνωμία του κόμματος στην ιδρυτική διακήρυξη που έγραψε ο Κωνσταντίνος Τσάτσος ότι εκτείνεται από τις παρυφές της άκρας Δεξιάς έως τις παρυφές της άκρας Αριστεράς.

Ο πολιτικός πολιτισμός μιας χώρας κρίνεται από την στάση της απέναντι στις μειονότητες τονίζει αναφορικά με τις θέσεις Σαμαρά για την woke culture και σημειώνει πως η ΝΔ είναι ανοικτό κόμμα και πως ο ίδιος μπορεί και να διαφωνεί με τις απόψεις του πρώην πρωθυπουργού.

Όμως, ο ίδιος – έχοντας κάνει τα πρώτα του βήματα δίπλα στον Θανάση Κανελλόπουλο στη Βουλή-, είναι απογοητευμένος από την ποιότητα της προηγούμενης Βουλής παρά το γεγονός ότι είχε ανανεωθεί κατά 4/5 και ζητά από τους πολίτες όταν βάζουν σταυρό να επιλέγουν τους ικανότερους. Δεν αρκούν μόνο τα πτυχία αλλά θα πρέπει να έχουν δουλέψει και να έχουν επιτύχει όσοι σταυρώνονται, λέει, και υπογραμμίζει πως δεν είσαι γιατρός αν έχεις πάρει το πτυχίο αλλά δεν έχεις δουλέψει στα νοσοκομεία και στα εξωτερικά ιατρεία τους. «Όταν είναι κανείς ντενεκές και τον ψηφίζουν συνεχόμενα, ας μην παραπονιούνται για την ποιότητα του πολιτικού διαλόγου».

Να μην δούμε ως μιάσματα τους ψηφοφόρους της ΝΙΚΗΣ γιατί δεν θα τους κερδίσουμε ποτέ. Ανάλογη έπρεπε να ήταν η στάση για τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, δεν ήταν όλοι νεοναζί

Ο υποψήφιος Βουλευτής της ΝΔ στην Α΄ Αθηνών κ. Νικήτας Κακλαμάνης με τον δημοσιογράφο του in κ. Ανδρέα Παναγόπουλο

Για το ναυάγιο στην Πύλο: Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να το εργαλειοποίησει

«Η Ελλάδα κατά κύριο λόγο το Λιμενικό κατά την ώρα της επιχείρησης και κατά δεύτερο λόγο όλος ο μηχανισμός για την περίθαλψη των ανθρώπων που διασώθηκαν, έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν ενώ ταυτόχρονα έχει ξεκινήσει και δικαστική έρευνα» τονίζει ο Νικήτας Κακλαμάνης και συμπληρώνει ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου η στάση του κ. Τσίπρα που έκανε τον ειδικό ενώ θεωρεί απαράδεκτο ότι ο κ. Παπαδημούλης κατηγόρησε την χώρα του χωρίς να έχει γίνει έλεγχος και χωρίς να έχουν καταλογιστεί ευθύνες.

«Νιώθω πολιτική ευθύνη, διότι είμαι τόσα χρόνια πολιτικός όπως όλοι μας πρέπει να νιώθουμε αφού είμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία δεν έχει κατορθώσει να φτιάξει μια σωστή μεταναστευτική πολιτική» απαντά και δηλώνει ότι η ΕΕ βρίσκεται σε μακάριο ύπνο. Θυμίζει ότι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υπήρχαν άθλιες συνθήκες πολλών δεκάδων καταυλισμών στην χώρα (181), πως τώρα υπάρχουν 33 με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. «Δεν δέχομαι ότι ένας αριστερός είναι πιο ευαίσθητος από εμένα» λέει και προειδοποιεί ότι η ΕΕ πρέπει να ενισχύσει τα κράτη απ΄ όπου προέρχονται οι μετανάστες για να αποκτήσουν καλύτερες συνθήκες στον τόπο τους αφού διεθνείς εκθέσεις προβλέπουν μετακινήσεις 500 εκατομμυρίων ανθρώπων μέσα στα επόμενα 50 χρόνια.

Θεωρεί την μεταναστευτική πολιτική Μητσοτάκη από τις πιο επιτυχημένες που άσκησε η κυβέρνησή του και σημειώνει πως ο φράχτης στον Έβρο δεν εξυπηρετεί μόνο την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών.

Για τη Ροδόπη: Δηλητηριάζουν οι δημόσιες αντιπαραθέσεις

«Το τουρκικό προξενείο πάντοτε ήθελε να έχει λόγο όχι μόνο στις εκλογές και έξω από τις εκλογές» αναφέρει ο κ. Κακλαμάνης, αλλά προσθέτει ότι ζητήθηκε από τους δύο υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώσουν ότι σέβονται την Συνθήκη της Λωζάνης και δεν το έκαναν.

Ωστόσο, θεωρεί ότι «δεν χρειάζονται πολλές κουβέντες γιατί αυτά τα πράγματα δηλητηριάζουν, δημιουργούν εχθρότητες, δημιουργούν προβλήματα τα οποία δεν χρειάζονται… Το θέμα των παρεμβάσεων επιλύεται σε ανώτερο επίπεδο. Όχι να το συζητάμε…»

Για τις τουρκικές εκλογές: Ευτυχώς που επανεξελέγη ο Ερντογάν

«Ευτυχώς που εξελέγη. Γιατί ιστορικά θα το δείτε ότι κακό έχει πάθει ο Ελληνισμός της Μικράς Ασίας, της Κωνσταντινούπολης και γενικά έγινε επί κυβερνήσεων των κεμαλιστών. Ακόμη και η εισβολή στην Κύπρο έγινε όταν ήταν οι κεμαλιστές στην εξουσία. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε, να το θυμόμαστε» αναφέρει και προσθέτει ότι αν εκλεγόταν ο αντιπαλός του οι ξένοι θα πίεζαν για υποχωρήσεις την Ελλάδα».

«Θα μας χτύπαγαν στην πλάτη οι σύμμαχοί μας. Θα μας έλεγαν ο κακός Ερντογάν τώρα έφυγε. Τώρα είναι ο καλός Κιλιτσντάρογλου που είναι φιλο-ευρωπαίος … για καθίστε στο τραπέζι να τα βρείτε, γιατί αυτούς δεν τους νοιάζει τι πιστεύουμε. Εμείς έχουμε μία και μόνη διαφορά. Τελεία. Αυτή είναι νησιωτική υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ που προκύπτει από αυτήν. Δεν αναγνωρίζουμε καμία άλλη διαφορά και δεν μπορεί να υπάρξει διάλογος από καμία κυβέρνηση» προσθέτει ο κ. Κακλαμάνης.

Αναφορικά με τους εξοπλισμούς και τις δηλώσεις Ερντογάν είπε πως «το είπε όταν είδε ότι η αναλογία του 7 προς 10 έχει ανατραπεί. […] Τώρα θυμήθηκε τα λεφτά που ξοδεύουμε. Τα λεφτά που ξοδεύουμε εμείς είναι δικά μας λεφτά δεν μας τα δίνει για να κλαίει. Για ποιο λόγο ξοδεύουμε τα λεφτά; Ισχυρή Ελλάδα σημαίνει Ειρήνη στο Αιγαίο. Όλα αυτά που κάνουμε εμείς δεν είναι για να επιτεθούμε στην Τουρκία. Εμείς δεν είπαμε θα σας στείλουμε πυραύλους που θα πλήξουν την Κωνσταντινούπολη. Εμείς δεν είπαμε ότι ένα βράδυ που θα κοιμούνται αυτοί θα κάνουμε απόβαση στα παράλια της Μικράς Ασίας. Αυτά είναι για να θωρακίσουμε τη δική μας άμυνα. Αυτοί είπαν όλα τ’ άλλα».

Για τη ΝΔ: Είχαμε υποστεί πολλές ήττες αλλά δεν εξαϋλωθήκαμε ποτέ

Η ΝΔ έρχεται ως συνέχεια πολλών δεκαετιών και αντέχει πολιτικά λέει ο κ. Κακλαμάνης υπενθυμίζοντας τις πολιτικές ρίζες του κόμματος.

«Η ΝΔ ακόμη και όταν χάνει εκλογές, δεν εξαϋλώθηκε ποτέ» λέει και σημειώνει πως η διαφορά πιστώνεται προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Λέει ότι έχουν ξεθωριάσει οι διαχωριστικές ιδεολογικές γραμμές στην κοινωνία και σημειώνει πως «χρειάζεται το άνοιγμα προς το κέντρο, βεβαίως χρειάζεται να πάρουμε και στελέχη τα οποία παραδοσιακά δεν ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία, αλλά αυτό πρέπει να είναι παν μέτρον άριστον, να μην ξεπερνάμε τον αριθμό».

Επίσης, αναφέρει ότι δεν ανησυχεί για τα εκ δεξιών της ΝΔ κόμματα σημειώνοντας πως πάντα υπήρχε ένα ποσοστό περί το 10% συνολικά που επέλεγε ακροδεξιά κόμματα.

Για τη ΝΙΚΗ: Είναι ορθόδοξοι φονταμενταλιστές, αλλά όχι περιθωριακοί

«Δεν πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε ως μιάσματα και περιθωριακούς, γιατί έτσι δεν θα τους κερδίσουμε ποτέ» λέει για τους ψηφοφόρους και τα στελέχη της Νίκης.

«Είναι ορθόδοξοι φονταμενταλιστές» τονίζει ο κ. Κακλαμάνης και έχοντας σε περιοδείες του συνομιλήσει μαζί τους  δηλώνει πως υπάρχουν τρόποι να εξηγήσεις και ίσως να μεταπείσεις με τους δικούς τους όρους ότι δεν μπορεί να λένε «ότι θα πρέπει να αφήσουμε τους οροθετικούς χωρίς φάρμακα να πεθάνουν γιατί «αμάρτησαν»».

Δεν είναι περιθωριακοί και δεν πρέπει να τους οδηγήσουμε στη γωνία, αναφέρει, ενώ σημειώνει πως ανάλογη έπρεπε να ήταν η στάση για τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής οι οποίοι δεν ήταν όλοι νεοναζί, αλλά ψήφισαν το μόρφωμα ως αντίδραση και διαμαρτυρία.

Για τους πολιτικούς: Δεν αρκούν μόνο τα πτυχία πρέπει να έχουν δουλέψει

Δεν κρύβει την απογοήτευση του για το επίπεδο της προηγούμενης Βουλής, παρά την ανανέωση και εύχεται η επόμενη να είναι καλύτερη.

«Θέλω και να ενθαρρύνω τους νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με την πολιτική, αλλά νέους ανθρώπους που όχι μόνο να έχουν πάρει τα πτυχία και να τα έχουν κορνίζα, νέους ανθρώπους οι οποίοι να έχουν πετύχει στη ζωή τους, να ‘χουν δουλέψει και λίγο για να έχουν δει την κοινωνία» λέει.

Ένας πτυχιούχος ιατρικής δεν σημαίνει ότι είναι γιατρός, αν δεν έχει δουλέψει στο νοσοκομείο, στα εξωτερικά ιατρεία, τονίζει. Ζητά από τους πολίτες να μελετούν ποιον υποψήφιο ψηφίζουν. «Ο λαός επιλέγει ποιο κόμμα θέλει να ψηφίσει πίσω από το παραβάν. Είναι μόνος του, βάζει τον σταυρό του. Όχι μετά να λέει τι στείλαμε στη Βουλή, τι στείλατε στη Βουλή; Εσείς τους ψηφίσατε…Αν εγώ είμαι ντενεκές, εσύ  με έχεις στείλει έντεκα φορές στη Βουλή, δεν ήλθα μόνος μου».

Για την δημοσιονομική πολιτική: Η Ευρώπη δεν θα είναι πολύ αυστηρή

Ο κ. Κακλαμάνης αναγνωρίζει ότι οι ευρωπαϊκοί κανόνες θα αυστηροποιηθούν και δεν θα είναι χαλαροί όπως την περίοδο της πανδημίας αλλά εκτιμά πως το φάντασμα ακροδεξιών κυβερνήσεων οδηγεί τις Βρυξέλλες να βάλουν νερό στο κρασί τους.

«Αν δεν αλλάξει η Ευρώπη τους αυστηρούς και πολλές φορές άδικους δημοσιονομικούς κανόνες θα φθάσουμε σε σημείο να έχουμε ακροδεξιές κυβερνήσεις. Όχι ακροδεξιά κόμματα, αλλά ακροδεξιές κυβέρνησεις». Πιστεύει ότι η ενίσχυση της ακροδεξιάς στην Ευρώπη δεν οφείλεται μόνον στο μεταναστευτικό και φέρνει ως παράδειγμα την Σουηδία και την Φινλανδία. Επισημαίνει ταυτόχρονα ότι το πρόγραμμα της ΝΔ παίρνει υπόψιν του το νέο αυστηρό πλαίσιο που θα τεθεί σε ισχύ και γι΄αυτό «είμαστε οι πιο φειδωλοί απ΄όλους». «Υπάρχει πολιτικός που θα μπορούσε να υποσχεθεί πράγματα τα οποία ξέρει ότι μπορεί να κάνει και δεν θα το έκανε;» διερωτάται.

Για το Δήμο Αθηναίων: Θα στηρίξω τον Κώστα Μπακογιάννη

«Θα στηρίξω τον Κώστα Μπακογιάννη και θα δουλέψω να επανεκλεγεί» δηλώνει ο κ. Κακλαμάνης, ο οποίος έχει διατελέσει Δήμαρχος Αθηναίων από το 2007 έως το 2010. Αναγνωρίζει ότι ο «Μεγάλος Περίπατος» απέτυχε στην εκτέλεση, ήταν ένα πρόβλημα το οποίο όμως διορθώνεται και θεωρεί ότι ενώ έχουν γίνει πολλά έργα ουσίας σε πολλές γειτονιές εντούτοις το θέμα έχει γίνει «σλόγκαν κριτικής».

Η Αθήνα όπως λέει σε πολλά σημεία έχει αρχαία και σε άλλα παλιές υποδομές όπως αγωγοί που δεν επιτρέπουν μεγάλες παρεμβάσεις.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024