Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γκουστάβο Πογέτ: μπροστά σε διλήμματα

Γκουστάβο Πογέτ: μπροστά σε διλήμματα

Τι θα επιλέξει ο Γκουστάβο Πογέτ για το ματς της Εθνικής με την ισχυρή Γαλλία

Εδώ είμαστε, λοιπόν: ας αφήσουμε κατά μέρος τη Βόρεια Ιρλανδία, το Κόσοβο ή την …σκέτη Ιρλανδία. Αυτές οι ομάδες ήταν σαν «ζέσταμα» για τον Γκουστάβο Πογέτ. Το είχε πει, άλλωστε, κοντά έναν χρόνο πριν ο ομοσπονδιακός τεχνικός πως πρέπει να περάσουμε αυτή την πίστα ώστε να πάμε στη επόμενη, την απείρως δυσκολότερη. Και κάπου εδώ, προφανώς και θα δούμε τι… ψάρια πιάνουμε ως ομάδα. Τι βελτίωση υπάρχει. Όχι κατ’ ανάγκη πως αυτό θα μας το δείξει το αποτέλεσμα, αλλά ουσιαστικά η πρόοδος στον τρόπο παιχνιδιού, τι στο καλό, μάλλον θα φανεί.

Στα μέσα της σεζόν  που έληξε ήταν ο Μίτσελ που έχοντας στη διάθεσή του τρεις ποιοτικούς χαφ (Χάμες, Φορτούνης, Μπιέλ) επέλεξε να τους εντάξει όλους στο σχήμα και έμεινε αυτό στη συλλογική μνήμη ως «ενδεκάδα με τρία δεκάρια». Τώρα, ο Πογέτ και στο παιχνίδι της περασμένης Παρασκευής θέλησε να ποντάρει στην τριπλέτα των Μπακασέτα-Μάνταλου-Πέλκα. Τρεις με τεχνικές δυνατότητες ικανοποιητικές,  δηλαδή.

Μπορεί, άραγε, να δούμε απόψε στην καυτή έδρα της εθνικής Γαλλίας κάτι αντίστοιχο; Θα έλεγε κάποιος πως δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες το σενάριο αυτό και ιδού το γιατί: ο Ντεσάν, άλλοτε συμπαίκτης και συνοδοιπόρος για μία και μόνη σεζόν του Πογέτ στην Τσέλσι (που τερμάτισε παρεμπιπτόντως στην πέμπτη θέση στον αγγλικό Μαραθώνιο το 2000) έχει μπροστά μια τετράδα σκέτη φωτιά: Εμπαπέ, Ζιρού, Κομάν και Γκριεζμάν. Για να χωρέσουν δε όλοι, βάζει τον Γκριεζμάν λίγο πιο πίσω, σαν έναν εξτρά χαφ και ο αριστεροπόδαρος τα πάει περίφημα- λες και του αρέσει από τα γεννοφάσκια του ο ρόλος. Με δεδομένο, ωστόσο, πως ο ίδιος ο Γάλλος προπονητής άφησε να εννοηθεί πως ένεκα της κούρασης βάζει στο μυαλό το ενδεχόμενο αλλαγών, αναμένονται διαφοροποιήσεις. Θα δούμε τον Ντεμπελέ ή τον Κόλο Μουανί; Ισως κάνει μικρή διαφορά, καθόσον αμφότεροι έχουν δυνατό όνομα και αξία πολύ πάνω από τον μέσο όρο.

Το ζητούμενο, συνεπώς, είναι στο πώς θα τους αντιμετωπίσει όλους αυτούς ο Γκας Πογέτ. Θα μείνει στο «θέλουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας, να επιτεθούμε» που είπε στη συνέντευξη Τύπου; Ορισμένα πράγματα λέγονται αλλά αλίμονο αν συμβαίνουν με την ευκολία που βγαίνουν από το στόμα οι κουβέντες. Θα είναι δύσκολο να πάρουμε τον έλεγχο στο κέντρο. Το ένα δίλημμα σχετίζεται με το αν μπει στην ενδεκάδα ο Σιώπης, δηλαδή ένας χαφ- τρεχαλατζής να «ενοχλεί» την κυκλοφορία των Γάλλων.

Κάτι λεπτά αγωνίστηκε απέναντι στην Ιρλανδία. Ισως για να μην κουραστεί- να έχει δίψα. Επίσης, ένας …σύρτης στην οπισθοφυλακή, μαζί με τους Μαυροπάνο και Χατζηδιάκο, ένας έμπειρος τύπου Τζαβέλα, πάντα μπαίνει στο νου του προπονητή. Εστω και ως ενδεχόμενο «να έχουμε έναν παραπάνω στην άμυνα». Με αυτά τα δεδομένα κάποιος από τους μεσοκυνηγούς θα αποσυρθεί, εφόσον ο τεχνικός αποφασίσει αλλαγές. Αλλά επειδή άλλο Ιρλανδία και άλλο Γαλλία, μάλλον έκπληξη θα είναι αν πάμε με την ίδια ενδεκάδα σε ένα ραντεβού με μια γνωστή μεν, αλλά τόσο απρόβλεπτη ομάδα, δε.

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024