Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Το Αγιον Ορος πρέπει να μείνει μακριά από πολιτικά παιχνίδια»

«Το Αγιον Ορος πρέπει να μείνει μακριά από πολιτικά παιχνίδια»

Τι σχολίασε ο Αδωνις Γεωργιάδης μετά την αποστολή του στην Αθωνική Πολιτεία

Ο κοροναϊός είχε κρατήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη μακριά από το Αγιον Ορος και την προεκλογική αποστολή ανέλαβε ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος επισκέφθηκε τον Αθω χθες αυθημερόν, από τα ξημερώματα ως το απόγευμα, συνοδευόμενος από τον πολιτικό διοικητή του Θανάση Μαρτίνο. Η επίσκεψη είχε προφανώς και προσωπικό, προσκυνηματικό χαρακτήρα, αλλά όχι μόνο. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τις μεγάλες μονές του Αγίου Ορους, να συζητήσει με ηγουμένους, αλλά και να μεταφέρει και τα μηνύματα του προέδρου του κόμματος.

Κατά τη χθεσινή περιοδεία του, ο Αδωνις Γεωργιάδης επισκέφθηκε τον ιερό ναό του Πρωτάτου στις Καρυές, όπου είχε την ευκαιρία να προσκυνήσει και την εικόνα της Παναγίας «Αξιον Εστί». Επίσης, τη μόνη Σίμωνος Πέτρας όπου έγινε δεκτός με τιμές από τον ηγούμενο Ελισσαίο, σε πολύ θερμό κλίμα και τη μόνη Βατοπαιδίου όπου προσκύνησε την Αγία Ζώνη της Παναγιάς και τη μόνη Ιβήρων όπου του παρατέθηκε τιμητικό γεύμα.

«Ηταν μια επίσκεψη που ήθελε να καταδείξει ότι το Αγιον Ορος πρέπει να μείνει μακριά από πολιτικά παιχνίδια» σχολίασε ο ίδιος στα «ΝΕΑ». Οπως είχε, άλλωστε, ξεκαθαρίσει και νωρίς χθες το πρωί, πριν ξεκινήσει το ταξίδι του, «δεν πηγαίνω για να εμπλέξω το Αγιον Ορος σε καμία κομματική διαμάχη. Πηγαίνω ως πιστός χριστιανός για να προσκυνήσω, να δω τις αγαπημένες μου Μονές, να μιλήσω με γέροντες, οι οποίοι έχουν πολύ μεγάλη σοφία και να πάρω την ευλογία τους για τις δύσκολες μέρες που ακολουθούν. Αν θέλεις να πάρεις ευλογία για τις εκλογές δεν μπορείς μετά, πας πριν απ’ τις εκλογές».

Τόνισε, όμως, παράλληλα, πως «όσοι εμπλέκουν το Αγιον Ορος στην κομματική διαμάχη, ούτε το αγαπούν ούτε το σέβονται ούτε το πιστεύουν. Οποιος προσπαθεί να καπηλευτεί το Αγιον Ορος για κομματικούς σκοπούς, στην πραγματικότητα δεν είναι ορθόδοξος χριστιανός».

Με το βλέμμα στη «ΝΙΚΗ»

Σύμφωνα με πληροφορίες στις συζητήσεις που έγιναν κατά την επίσκεψή του, τέθηκε το θέμα της υποστήριξης του κόμματος «ΝΙΚΗ», που έχει συνδεθεί με συγκεκριμένες μονές και μοναχούς της Αθωνικής Πολιτείας. Πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν τα τεκταινόμενα στο Αγιον Ορος υποστηρίζουν ότι το φαινόμενο αυτό έχει περιοριστεί σημαντικά σε σχέση με όσα προηγήθηκαν των εκλογών της 21ης Μαΐου. Ενώ η πλειονότητα των μονών έχουν καταστήσει σαφές ότι, όχι απλώς δεν επιθυμούν καμιά εμπλοκή στα πολιτικά πράγματα, αλλά την καταδικάζουν κιόλας.

Πηγή: Εντυπη εκδοση ΤΑ ΝΕΑ

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024