Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η συσκευή που θα καθαρίσει τα δάση μας είναι κάπου κοντά σου

Η συσκευή που θα καθαρίσει τα δάση μας είναι κάπου κοντά σου

«Ό,τι χάλασε μπορεί να φτιάξει ένα καλύτερο αύριο!», πάρε μέρος και εσύ σε αυτό το ταξίδι προς ένα πράσινο μέλλον

Πριν μερικά χρόνια η εικόνα μίας χωματερής ηλεκτρικών συσκευών δημιουργούσε ένα αίσθημα αποστροφής, ενίοτε και ενοχής για όλα αυτά τα ηλεκτρικά απόβλητα που δημιουργούμε κάθε φορά που χαλάει κάποιο ή απλά επιλέγουμε να το αντικαταστήσουμε με κάποιο νεότερο μοντέλο. Οι εικόνες της φύσης που βάλλεται από τον άνθρωπο, που τραυματίζεται από την ανθρώπινη δραστηριότητα και το σύγχρονο lifestyle είναι αποκαρδιωτικές. Μέσα σε αυτήν την ομορφιά του πλανήτη μας, αυτοί οι όγκοι ασχήμιας συμβάλλουν στην γενικότερη πεσιμιστική οπτική ενός δύσκολου παρόντος και ενός δυστοπικού μέλλοντος.

Αλλά πρέπει να είναι έτσι;

Ένα ιδιαίτερο και πολύ αισιόδοξο τηλεοπτικό σποτ με την υπογραφή της Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. που είδαμε, μας έκανε επιτέλους να χαμογελάσουμε και να βάλουμε στο πλάνο όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου, αφήνοντας για λίγο τις αποχρώσεις του γκρι. Βλέποντας το πολύ όμορφο και καλογυρισμένο βίντεο, μπορεί ο καθένας να καταλάβει ότι η συσκευή που θα αλλάξει τον κόσμο δεν είναι αυτή που νομίζει. Δεν είναι κάτι που βρίσκεται σε κάποιο εργαστήριο και είναι έτοιμο να κάνει τα μαγικά του. Η «μαγεία» βρίσκεται τελικά στο σπίτι μας, γιατί η παλιά ηλεκτρική μας σκούπα μπορεί ακόμα να καθαρίσει, η χαλασμένη μας τηλεόραση να μας δείξει πολλά ακόμα όπως και η παλιά λάμπα να εξακολουθεί να φωτίζει τον κόσμο… Γιατί τελικά η συσκευή αυτή που θα αλλάξει τον κόσμο βρίσκεται σε κάθε σπίτι.

Και πώς ακριβώς θα γίνει αυτό;

Με την ανακύκλωση των ηλεκτρικών μας συσκευών που μπορούν κλείνοντας έναν κύκλο, να ανοίξουν έναν άλλο στην παραγωγική αλυσίδα. Γιατί οι παλιές μας συσκευές μπορούν να γίνουν η πρώτη ύλη για καινούργιες, προσφέροντας εκ νέου και βοηθώντας το περιβάλλον με τη μείωση της εξόρυξης πρώτων υλών. Κατά αυτόν τον τρόπο, όλοι μας, καταναλωτές και εταιρείες μπορούμε να μειώσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα, μειώνοντας τον όγκο των απορριμμάτων. Οπότε τι κάνουμε από σήμερα; Δίνουμε μία δεύτερη ευκαιρία στις παλιές μας συσκευές και ΔΕΝ τις πετάμε στα σκουπίδια αλλά τις τοποθετούμε σε έναν κάδο της Ανακύκλωση Συσκευών ώστε να πάρει τον δρόμο για την ανακύκλωση που είναι και ο τελικός μας στόχος.

«Ό,τι χάλασε μπορεί να φτιάξει ένα καλύτερο αύριο!», όπως λέει και το κεντρικό μήνυμα της εταιρείας και βλέποντας το βίντεο είναι κάτι στο οποίο μπορούμε να βασιστούμε. Μία δυνατή εικόνα άλλωστε μπορεί να είναι 1000 δυνατές λέξεις και αυτό το καταφέρνει το βίντεο-πρόσκληση για την ανακύκλωση των χαλασμένων ή άχρηστων ηλεκτρικών συσκευών μας. Δείτε το και πάρτε μέρος σε ένα ταξίδι για ένα πιο πράσινο μέλλον. Πάτε σήμερα κιόλας σε ένα κατάστημα ηλεκτρικών ειδών, ηλεκτρολογικού εξοπλισμού ή σούπερ μάρκετ και ανακυκλώστε! Γίνετε και εσείς μέρος της λύσης.

.

.

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024