Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Οι «ειδικές αποστολές» της Κουμουνδούρου

Οι «ειδικές αποστολές» της Κουμουνδούρου

Ο Εβρος και μια σειρά νησιών (η Κάλυμνος για παράδειγμα και άλλα) που επισκέφθηκε ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης αλλά και ο Στέφανος Κασσελάκης (μέλος της Επιτροπής του Εκλογικού Αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ) είναι επίσης στο πεδίο ενδιαφέροντος για τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

Μπορεί το τελευταίο διήμερο οι κομματικές δράσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία να έχουν ανασταλεί λόγω του τραγικού ναυαγίου, αλλά τις προηγούμενες ημέρες ήταν έντονες, σε όλη την Ελλάδα, ενώ ορισμένες εκ των περιοδειών είχαν και τον χαρακτήρα ειδικών αποστολών.

Κι αυτό αφού τα εν λόγω στελέχη, και μια ειδική πείρα είχαν για τις περιοχές που επισκέπτονταν, και μια απεύθυνση ή ατζέντα σε σημεία όπου ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ή έχει μίνι κρίσεις ή απαιτείτο ένας ειδικός χειρισμός.

Εδώ έχει σημασία να ειπωθεί πως για τη μάχη της κάλπης της 25ης Ιουνίου, επειδή ακριβώς έχει σημάνει συνολικό σύνθημα για κινητοποίηση, έχουν όλοι συμφωνήσει και ιεραρχήσει τη μάχη αυτή και έχουν ενταχθεί στον σχεδιασμό όλα τα ρεύματα και οι φυλές της Κουμουνδούρου, πέραν της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα. Η συμπαράταξη αυτή, όπως λένε οι γνωρίζοντες του παρασκηνίου, έχει μια σημασία για το «χρηματιστήριο» της επόμενης ημέρας και τις διεργασίες στον χώρο.

Οι ειδικές όμως αποστολές δεν είναι για όλους. Και χρειάζονται και λεπτοί πολλές φορές χειρισμοί. Για παράδειγμα, την προηγούμενη εβδομάδα δεν πέρασε απαρατήρητη η περιοδεία του πρώην προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση στη Ροδόπη και η συμμετοχή του στη διευρυμένη συνεδρίαση της νομαρχιακής επιτροπής της περιοχής – όπως και η συνέντευξη Τύπου που δόθηκε. Εδώ προφανώς επίδικο ήταν – όπως λένε οι κομματικές πηγές – η προετοιμασία του εκλογικού αγώνα για την 25η Ιουνίου, όμως προφανώς ο Βούτσης ασχολήθηκε και με την αντιπαράθεση με τη ΝΔ για το θέμα των μουσουλμάνων υποψηφίων του κόμματος όπως και τη μίνι κρίση εσωτερικά που ξέσπασε αμέσως μετά τις εκλογές.

Ο Εβρος και μια σειρά νησιών (η Κάλυμνος για παράδειγμα και άλλα) που επισκέφθηκε ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης αλλά και ο Στέφανος Κασσελάκης (μέλος της Επιτροπής του Εκλογικού Αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ) είναι επίσης στο πεδίο ενδιαφέροντος για τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Τα εθνικά θέματα και οι ακριτικές περιοχές εξάλλου έχουν τον δικό τους βαθμό δυσκολίας και η Κουμουνδούρου πλέον δίνει έμφαση.

Σε κίνηση και ο Τσακαλώτος

Η επίσκεψη, περιοδεία και ομιλία επίσης του πρώην υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στην Πάτρα την περασμένη Τρίτη έχουν το δικό τους ειδικό βάρος και λόγω της ενωτικής στάσης που έχει επιλέξει ο ίδιος μετά τη συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες του Μάη.

Οι περιοδείες του Παύλου Πολάκη σε χωριά των Χανίων Κρήτης επίσης εντάσσονται στην προεκλογική μάχη που διεξάγεται στην περιοχή μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ αλλά και στο μέτωπο της Κουμουνδούρου έναντι του ΠΑΣΟΚ και στην αναμέτρηση για την ηγεμονία. Παράλληλα, ο Πάνος Σκουρλέτης προσφάτως επισκέφθηκε τις υπηρεσίες του Δήμου Κηφισιάς και η εκεί του περιοδεία εντάσσεται στο μεγάλο στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ να ανακτήσει μια δυναμική στον δύσκολο και γαλάζιο Βόρειο Τομέα της Αθήνας.

Πρόσωπα που αυτή την περίοδο συναντούσε κάποιος σε ειδικές περιοδείες του ΣΥΡΙΖΑ ήταν επίσης η Ολγα Γεροβασίλη αλλά και ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο Νίκος Παππάς, η Κατερίνα Νοτοπούλου, η γραμματέας του κόμματος Ράνια Σβίγκου και πολλοί άλλοι, σε μια εικόνα ενότητας που επίσης θέλουν να αποστείλουν. Εδώ εγγράφεται και η πρόσφατη ομιλία – περιοδεία του Δημήτρη Τζανακόπουλου στη Νίκαια, μια περιοχή όπου υπέστη πλήγμα ο ΣΥΡΙΖΑ – όπως και όλη η Β’ Πειραιά – και που λόγω ανθρωπογεωγραφίας τον ενδιαφέρει εξόχως για την αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου.

Sports in

«Ο αθλητισμός καλλιεργεί την κοινωνική συμπεριφορά»

Έντονα και ανησυχητικά φαινόμενα εντός και εκτός των σχολικών μονάδων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, έχουν προβληματίσει την κοινωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024