Ναυάγιο στην Πύλο: «Καθόταν με λυγισμένα γόνατα ο ένας δίπλα στον άλλον» – Νέες μαρτυρίες για τις συνθήκες στο αλιευτικό
Οι επιβάτες του μοιραίου αλιευτικού ήταν στοιβαγμένοι ο ένας επάνω στον άλλο σε σημείο που να κοιμούνται καθιστοί
Η νοσηλεύτρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Κατερίνα Τσατά, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το ναυάγιο και για την κατάσταση της υγείας των μεταναστών και των προσφύγων. Ακόμα η ίδια ανέφερε τι της είπαν κάποιοι από τους διασωθέντες για τις συνθήκες που επικρατούσαν στο μοιραίο αλιευτικό που ναυάγησε ανοιχτά της Πύλου.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, οι άνθρωποι που επέβαιναν ήταν τόσοι πολλοί που δεν μπορούσαν καν να αλλάξουν θέση για να κοιμηθούν. «Μας είπαν ότι ήταν πολύ ταλαιπωρημένοι, ότι ουσιαστικά ήταν ο ένας δίπλα από τον άλλον με λυγισμένα τα γόνατα, και όποιος κατάφερνε να μετακινήσει λίγο τα πόδια του αυτό ήταν πολύ σημαντικό. Ακουμπούσε ο ένας τον ώμο του άλλου και εκεί κοιμόνταν», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Χωρίς νερό
Οι νέες μαρτυρίες ίσως ρίξουν φως στην υπόθεση του πώς ναυάγησε το αλιευτικό και εάν το σκάφος «ντελαπάρισε» επειδή μετακινήθηκαν οι επιβαίνοντες ή όχι.
Η κ. Τσατά, αναφερόμενη στην κατάσταση της υγείας των διασωθέντων, είπε ακόμα ότι αρκετοί από τους πρόσφυγες είχαν υποθερμία, ενώ στο πλοίο επέβαιναν, σύμφωνα με την ίδια, άτομα από Αίγυπτο, Πακιστάν, Συρία και Λιβύη.
Όσο περνούν οι ώρες τόσο έρχονται περισσότερες πληροφορίες στο φως για το ναυάγιο. Όπως έχει γίνει γνωστό οι πρόσφυγες είχαν ξεμείνει από νερό ενώ υπήρχαν και έξι άτομα νεκρά στο πλοίο που πιθανόν πέθαναν από δίψα. Ανάμεσά τους και δύο παιδιά.
- Τι αποκάλυψε ο Πατ Ράιλι για πιθανό δίδυμο Λεμπρόν – Γιάννη στους Χιτ
- Θρήνος στη Μολδαβία για την οικογενειακή τραγωδία στη Χαλκιδική – Παραμένει διασωληνωμένη στη ΜΕΘ η 7χρονη
- Κρασί: Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο γερμανικός αμπελοοινικός τομέας
- Λορέντζο Καριέρε: Το συγκινητικό μήνυμα του Γιώργου Ελευθέρας στον φίλο του
- Μπλεξίματα για την Αργεντινή από τη FIFA για το πανό για τα Φώκλαντ
- Κλιματική αλλαγή: Η ζέστη και ο καπνός από τις πυρκαγιές αποτελούν τη νέα επικίνδυνη πραγματικότητα
- Ιράν: 38 νεκροί και πάνω από 400 τραυματίες από τις 22 Ιουνίου – Επίθεση σε στρατιωτική βάση στη Συρία
- Ανεξάρτητος βουλευτής και ο Διονύσης Καλαματιανός
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442