Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καναδάς: Ο κολοσσός BCE των τηλεπικοινωνιών και των ΜΜΕ καταργεί 1.300 θέσεις εργασίας

Καναδάς: Ο κολοσσός BCE των τηλεπικοινωνιών και των ΜΜΕ καταργεί 1.300 θέσεις εργασίας

Η εταιρεία-κολοσσός BCE στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και των μέσων ενημέρωσης του Καναδά καταργεί 1.300 θέσεις εργασίας, επικαλούμενη οικονομικές ζημιές που συνεχίζουν να αυξάνονται «κάθε χρόνο».

Η BCE, η μεγαλύτερη επιχείρηση του τομέα των επικοινωνιών στον Καναδά, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη πως θα προχωρήσει στην κατάργηση 1.300 θέσεων εργασίας και στο κλείσιμο ή την πώληση των εννέα από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της, στο πλαίσιο ευρείας αναδιοργάνωσής της, λόγω κυρίως της συρρίκνωσης της ακροαματικότητας.

Υπέστη ζημιά

Σε ανοικτή επιστολή του προς τους εργαζόμενους, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Bell, ο Μίρκο Μπίμπιτς, αποκάλυψε ότι η εταιρεία υπέστη ετήσια ζημιά 40 εκατομμυρίων καναδικών δολαρίων (27,7 εκατ. ευρώ) στον τομέα της ενημέρωσης και ότι «συνεχίζει να αυξάνεται κάθε χρόνο παρά την ηγετική μας θέση».

Η κερδοφορία των ραδιοφωνικών σταθμών του ομίλου υποδιπλασιάστηκε από την εκδήλωση της πανδημίας του νέου κοροναϊού.

Η Bell Canada εξάλλου προβλέπει ετήσια ζημία 250 εκατομμυρίων καναδικών δολαρίων στον τομέα των υπηρεσιών της παραδοσιακής τηλεφωνίας.

Τα έσοδα των μέσων, σύμφωνα με στελέχη της BCE, «μεταναστεύουν σε ξένες ψηφιακές πλατφόρμες», όπως η Google και η Meta (Facebook, Instagram), ενώ ο αριθμός των συνδρομητών και των ακροατών βρίσκεται σε «μόνιμη πτώση» καθώς πλέον το κοινό στρέφεται στις πλατφόρμες streaming.

Η εταιρεία επικαλείται επίσης τη «μείωση των προϋπολογισμών των διαφημιζομένων» και «το δύσκολο ρυθμιστικό περιβάλλον, που προσαρμόζεται πολύ αργά» στις αλλαγές στον κλάδο των ΜΜΕ.

Το πιο βαρύ χτύπημα

«Για να επιτύχουμε αυτή τη μεταμόρφωση, πρέπει να ευθυγραμμίσουμε (…) τα κόστη με τα δυνητικά έσοδά μας σε καθέναν από τους τομείς δραστηριότητάς μας», ανέφερε ο κ. Μπίμπιτς.

Αυτές που θα υποστούν το πιο βαρύ χτύπημα είναι οι θέσεις των διοικητικών υπαλλήλων (6%), ενώ ο αριθμός των ανώτερων στελεχών της διοίκησης θα μειωθεί κατά 20% σε σύγκριση με το 2020.

Εξάλλου, η BCE θα δημιουργήσει ενιαία αίθουσα σύνταξης για ν’ αυξηθεί «η συνεργασία και η αποτελεσματικότητα» των ΜΜΕ της, ανέφερε ο Ρίτσαρντ Γκρέι, αντιπρόεδρος αρμόδιος για τον τομέα της ενημέρωσης.

Τα γραφεία του ομίλου στο Λονδίνο και στο Λος Αντζελες θα κλείσουν. Αυτό στην Ουάσιγκτον θα δει το προσωπικό του να μειώνεται.

Εξι ραδιοφωνικοί σταθμοί, οι οποίοι εκπέμπουν από τη μια άκρη του Καναδά ως την άλλη, θα κλείσουν. Αλλοι τρεις, στο Οντάριο, θα πωληθούν, προϋποτιθεμένης της έγκρισης του εποπτικού φορέα.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Με αυτήν την τιμωρία κινδυνεύει ο Αλμέιδα μετά την απίστευτη επίθεση στην Τούμπα (vid, pics)

Δείτε με τι τιμωρία κινδυνεύει ο Ματίας Αλμέιδα, σύμφωνα με το άρθρο 10 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, μετά την απίστευτη επίθεση σε άνθρωπο της ΔΕΑΒ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024