Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σοκαριστικές εικόνες από το τροχαίο με πατίνι στην Καλαμάτα - «Μας πήρε σβάρνα το αμάξι» λέει η 15χρονη οδηγός

Σοκαριστικές εικόνες από το τροχαίο με πατίνι στην Καλαμάτα – «Μας πήρε σβάρνα το αμάξι» λέει η 15χρονη οδηγός

Τι λένε οι μητέρες των παιδιών που είχαν τροχαίο με ηλεκτρικό πατίνι – Τα τραγικά λάθη

Διασωληνωμένος νοσηλεύεται ένας 15χρονος μετά το τροχαίο που είχε ενώ διέσχιζε με πατίνι διασταύρωση στην Καλαμάτα. Ο 15χρονος ήταν συνοδηγός ενώ και η συνομήλικη οδηγός είναι σοβαρά τραυματισμένη από τη σύγκρουση με αυτοκίνητο.

Το βίντεο ντοκουμέντο ρίχνει φως στο σοβαρό ατύχημα. Τα παιδιά στο ηλεκτρικό πατίνι παρασύρονται από αυτοκίνητο που δεν πρόλαβε να φρενάρει, σε διασταύρωση της Καλαμάτας.

Τα τραγικά λάθη

Κανένα από τα δύο 15χρονα παιδιά δεν φορούσε κράνος. Μπροστά διακρίνεται η 15χρονη που οδηγεί και πίσω ο φίλος της, που την κρατάει από τη μέση.

Τα παιδιά κάνουν τραγικά λάθη και το ατύχημα σημειώνεται δύο δευτερόλεπτα μετά, όταν χωρίς να σταματήσουν, βγαίνουν στον κεντρικό δρόμο.

Στη διασταύρωση υπάρχει STOP αλλά η 15χρονη που οδηγούσε το ηλεκτρικό πατίνι είναι αμφίβολο αν πρόλαβε να το δει. Το μηχανάκι μπροστά στα παιδιά σταμάτησε, αλλά τα παιδιά, όπως φαίνεται στο βίντεο, επιχείρησαν να περάσουν απέναντι χωρίς να κόψουν ταχύτητα.

Σε άλλο σημείο του ντοκουμέντου φαίνεται η 15χρονη να επιχειρεί, μάλλον ενστικτωδώς, να στρίψει δεξιά, αλλά είναι αδύνατον να αποφευχθεί η σύγκρουση.

Το ανήλικο αγόρι καταλήγει με το ηλεκτρικό πατίνι κάτω από τις ρόδες του αυτοκινήτου και η οδηγός, στο παρμπρίζ του οχήματος, που έσπασε.

Σύμφωνα με τον ΚΟΚ, η μέγιστη επιτρεπόμενη ταχύτητα για τα ηλεκτρικά πατίνια είναι 25 χλμ./ ώρα. Οι οδηγοί απαγορεύεται να έχουν ακουστικά και να μιλάνε στο κινητό, ενώ δεν επιτρέπεται να κινούνται σε οδούς που έχουν όριο ταχύτητας πάνω από 50 χλμ./ ώρα, όπως ο δρόμος στην Καλαμάτα που σημειώθηκε η παράσυρση.

«Μας πήρε σβάρνα το αμάξι» – Η σοκαριστική περιγραφή της 15χρονης που οδηγούσε το πατίνι

«Πονάω αρκετά. Εμένα, μου πονάνε πάρα πολύ τα πλευρά μου, το πόδι μου, πίσω στην πλάτη και δυσκολεύομαι να στρίψω. Εγώ το μόνο που θυμάμαι είναι ότι είχα πάει στη μητέρα μου να τη ρωτήσω για να πάω παραλία, μετά ήμουν με έναν φίλο μου, ήμασταν εκεί πέρα όλη η παρέα και κάνω στον φίλο μου, που ήταν δικό του το πατίνι, γενικά της οικογένειά του, λέω “να ξέρεις εγώ οδηγάω”» περιγράφει η 15χρονη.

«Πηγαίναμε εκεί καλά, ήταν ένα μηχανάκι μπροστά μας και πέρασε το μηχανάκι και του κάνω του φίλου μου “δεν περνάει κανείς”, περνάω και εγώ και μας παίρνει σβάρνα το αμάξι. Εγώ εκεί πέρα, όταν μας πήρε σβάρνα, είχα τις αισθήσεις μου, μετά τις έχασα και άρχισα να μη θυμάμαι τίποτα. Μετά δε θυμάμαι τι έγινε» λέει ούσα σε συναισθηματική φόρτιση.

«Στεναχωριέμαι πάρα πολύ για το παιδί αυτό, γιατί με έχει βοηθήσει αρκετά και στο παρελθόν, απλά τώρα ελπίζω να γίνει καλά, προσεύχομαι να γίνει καλά, μόνο αυτό» λέει συγκινημένη η 15χρονη οδηγός

«Δεν ήξερα ότι θα πάνε με το πατίνι» λέει η μητέρα της 15χρονης οδηγού

«Το απογευματάκι βγήκε βόλτα. Δεν ξέρω ποιος οδηγούσε το πατίνι. Κυκλοφορούσε συχνά με το πατίνι, αλλά οδηγούσε άλλος το πατίνι απ’ ό,τι έμαθα. Ήταν προσεκτικός, δεν έκανε αταξίες και πράγματα που ήταν… ανεξέλεγκτα» λέει η μητέρα του 15χρονου μιλώντας στο T-Live.

Όσον αφορά στην εξέλιξη της υγείας του, «οι γιατροί λένε ότι πάει καλά, στο κεφάλι έχει χτυπήσει. Είναι εκτός κινδύνου, είναι στην εντατική, αλλά, είναι σταθερή η κατάστασή του».

«Έχει κατάγματα στη σπονδυλική στήλη, πονάει στο κεφάλι και τώρα πλέον μιλάει και θυμάται τι έχει γίνει. Μου είπε ότι θα πήγαιναν στην παραλία. Δεν ήξερα ότι θα πάνε με το πατίνι, μου είπε πάμε κάνα μισάωρο στην παραλία, θα πήγαιναν 5-6 παιδιά» λέει από την πλευρά της η μητέρα της 15χρονης οδηγού.

Η κατάσταση της υγείας των δύο παιδιών

Η 15χρονη νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση στο νοσοκομείο της Καλαμάτας, ενώ ο συνομήλικος φίλος της, έχει διακομισθεί στο ΚΑΤ όπου βρίσκεται διασωληνωμένος στην Εντατική με κάταγμα κρανίου, αιμάτωμα στο κεφάλι και πολλά θλαστικά τραύματα, αλλά, ευτυχώς βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση και δείχνει να διαφεύγει τον κίνδυνο.

Sports in

Σκάνδαλο: Δεν κλήθηκε σε απολογία ο Αλμέιδα για την επίθεση στην Τούμπα

Ο Ματίας Αλμέιδα επιτέθηκε και έπιασε από τον λαιμό άνθρωπο της ΥΑΒΑΧ μετά το τέλος του παιχνιδιού στην Τούμπα, παρόλα αυτά δεν κλήθηκε σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή της Super League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024