Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός: Πίσω στις «εργοστασιακές» ρυθμίσεις

Ολυμπιακός: Πίσω στις «εργοστασιακές» ρυθμίσεις

Ο Ολυμπιακός άπλωσε ένα δάσος χέρια στο παρκέ του ΣΕΦ και ο Παναθηναϊκός χάθηκε σε αυτό πριν το καταλάβει…

Στο πλάι της στατιστικής, εκεί που περισσεύει το «λευκό» στο χαρτί, η πρώτη πράξη των τεχνικών τιμ γίνεται με… το μυαλό και ταχύτητα κεκτημένη. «Πόσες ασίστ για πόσα λάθη». Ο πιο χαρακτηριστικός λογαριασμός κάθε παρτίδας.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι συνεργάτες του είδαν απόψε στο game 3 των τελικών τη σχέση να αυγατίζει και να θυμίζει κανονικό Ολυμπιακό: 21 ασίστ για 12 λάθη –τα τρία, τέσσερα τελευταία μάλιστα στην άνεση του +20-.

Την ίδια στιγμή ο Χρήστος Σερέλης και οι δικοί του, μάλλον δεν είχαν όρεξη ούτε να (το) υπολογίσουν: 12 ασίστ για 20 λάθη. Οι νταμπλούχοι έδιναν δύο ασίστ πριν από κάθε λάθος, οι Πράσινοι έκαναν σχεδόν δύο λάθη για κάθε ασίστ.

Καμία ανησυχία λοιπόν ούτε για τις 4/12 βολές (33%) ούτε για το 7/26 τρίποντα (26,9%), ούτε καν για το γεγονός ότι και ο «κομβικός» Κώστας Παπανικολάου έπαιξε μόλις 10΄ πριν προσθέσει το όνομα του στους –για ένα σωρό από λόγκους- «απόντες» αυτών των τελικών.

Καμία ανησυχία από τον Ολυμπιακό σε μια νύχτα… μισό πρωτάθλημα. Γιατί; Διότι η άμυνα του, εκείνη που προκάλεσε τα είκοσι λάθη του αντιπάλου φρόντισε για τα πολλά, και το καθαρό του μυαλό στην επίθεση για τα υπόλοιπα. Με 52 πόντους ο Παναθηναϊκός μπορούσε μόνο να παίξει τον ρόλο… σάκου του μποξ, όχι να διεκδικήσει μια back to back νίκη που θα τον έκανε αφεντικό της σειράς.

Φυσικά το πρωτάθλημα δεν τελείωσε. Την Πέμπτη, στο ΟΑΚΑ οι Πράσινοι θα επιδιώξουν προφανώς να ισοφαρίσουν σε 2-2 και να επιστρέψουν για game 5 στο ΣΕΦ. Με έναν τρόπο όμως η σειρά επέστρεψε στις βασικές της ρυθμίσεις. Εκείνες που προεξοφλούσαν μια τεράστια διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στους αιώνιους.

Τις επανέφερε σχεδόν ακαριαία εκείνο το 18-2 του Ολυμπιακού από το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου ως το 17.40 που μετέτρεψε το 18-19 σε 36-21. Τις «ρύθμισε» τόσο… όσο ο Κώστας Σλούκας που με 14 πόντους, 7 ασίστ, 2 κλεψίματα ήταν από ένα σημείο και έπειτα μέσα σε όλα.

Και τις «προστάτεψαν» με τρόπο που δεν λένε οι αριθμοί όλοι εκείνοι του second unit (Λούντζης, Μπολομπόι, Λαρεντζάκης, Μακ Κίσικ, Πίτερς) κάνοντας στο παρκέ δουλειές που δεν τις… βλέπει η πεθερά: Ο Πίτερς για παράδειγμα στα 30΄που αγωνίστηκε έδωσε ένα τρομερό +24 στην ομάδα του και ας ήταν «φάντασμα» στην επίθεση (3π).

Ο Παναθηναϊκός απόψε έβαλε μόνο τις βολές (15/17). Στα υπόλοιπα έβλεπε το καλάθι του Ολυμπιακού από το μάτι της βελόνας: 5/23 τρίποντα (21%), 11/25 δίποντα (44%). Με αυτές τις επιδόσεις μάλλον θα πρέπει να νιώθει κολακευμένος που έφτασε ως τους 52 πόντους.

Μια πρώτη εξήγηση είναι πως το game 3 ήταν το πρώτο της σειράς που εμφάνισε τον –μοναδικό του «άσο»- Πάρις Λι με λιγότερες ανάσες. Μια δεύτερη πως όταν φύτρωσε το «δάσος» της Ερυθρόλευκης άμυνας δεν είχε κανείς την στοιχειώδη ψυχραιμία έστω να ψάξει τις σωστές γωνίες της πάσας. Αν αυτό το τελευταίο δεν αλλάξει γρήγορα; Θα πάνε άπαντες για διακοπές γρήγορα. Με εντελώς διαφορετική ψυχολογία όμως…

Sports in

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 92-58: Την «έλιωσε» και πάει στη Βαρκελώνη για τον τελικό πρόκρισης!

Ο Ολυμπιακός διέλυσε την Μπαρτσελόνα με 92-58 και η πρόκριση στο Final 4 του Βερολίνου θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι, που θα γίνει στη Βαρκελώνη στις 8/5

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024