Δευτέρα 22 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Pilot: γράφουμε καλύτερα, με λιγότερα για ένα βιώσιμο μέλλον

Pilot: γράφουμε καλύτερα, με λιγότερα για ένα βιώσιμο μέλλον

Ανακυκλώνουμε, ξαναγεμίζουμε και μειώνουμε το πλαστικό στα προϊόντα μας. Φροντίζουμε τον πλανήτη και το μέλλον μας

Όταν το 2015, ο Αντόνιο Γκουτέρες, Γ.Γ. του ΟΗΕ ανακοίνωνε την Ατζέντα 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, που υπέγραψαν ομόφωνα οι παγκόσμιοι ηγέτες, η περιβαλλοντική κρίση ήταν πιο επίκαιρη από ποτέ και δυστυχώς οι παγκόσμιες μελέτες που την πλαισίωναν επιβεβαίωσαν όλους τους φόβους των ειδικών. Η κλιματική αλλαγή είναι χρόνια εδώ, με τις παγκόσμιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) να έχουν αυξηθεί κατά περίπου 50% από το 1990 και με πολλά ακόμα αντίστοιχης σημαντικότητας δεδομένα που δείχνουν σε ένα μέλλον μάλλον δυστοπικό.

Η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι γεγονός και πρέπει να περιοριστεί σε 2 βαθμούς, αλλά γίνεται; Μπορεί να αποτελεί πρόκληση η πολιτική υλοποίηση και η επίτευξη αυτού του στόχου και η αλήθεια είναι ότι θα υπάρχουν πάντα αναπόφευκτες εκπομπές. Με άλλα λόγια, δεν θα μπορέσουμε ποτέ να αντιμετωπίσουμε την υπερθέρμανση του πλανήτη χωρίς τη μαζική ανάπτυξη έργων αντιστάθμισης άνθρακα.

Σε όλα αυτά λοιπόν που συμβαίνουν στον πλανήτη μας και σε όλα αυτά που πρέπει υπεύθυνα να κάνουμε πολίτες, εταιρείες, κράτη και οργανισμοί υπάρχουν σπουδαία παραδείγματα εταιρικής υπευθυνότητας και ηθικής που πολλά χρόνια τώρα εναρμονίζονται με τις σύγχρονες επιταγές ενός πράσινου επιχειρείν. Ένα τέτοιο φωτεινό παράδειγμα, αποτελεί η γνωστή σε όλους μας Pilot, που είναι ένας παγκόσμιος ηγέτης στην κατασκευή ειδών γραφής. Ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 έχει θέσει προϊόντα και πρακτικές σε μία πιο πράσινη βάση, πρωτοστατώντας στον μεγάλο αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής, με την αξιοποίηση πόρων και τεχνογνωσίας για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης για τις μελλοντικές γενιές.

.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία ήδη από το 2006 έχει λανσάρει την οικολογική σειρά Begreen, που αποτελεί. την πρώτη σειρά προϊόντων κατασκευασμένων κατά 70% από ανακυκλωμένο πλαστικό. Οι καταναλωτές, ως ένας από τους πρωταγωνιστές της εμπορικής αλυσίδας, μπορούν να συμβάλλουν, με την επιλογή τους σε οικολογικά προϊόντα, στην προστασία του περιβάλλοντος. Αγοράζοντας λοιπόν κάποια από τα πιο αγαπημένα μας προϊόντα γραφής των συλλογών G-2, B2P, V5 & V7 Hi Tecpoint Cartridge System, Acroball, Rexgrip, Greenball, Feed G4, V–Board Master, Twin Marker, White Line, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι κατασκευάζονται κατά 70% έως και 93% από ανακυκλωμένο πλαστικό, καθώς και τα Frixion που κατασκευάζονται κατά 50% από ανακυκλωμένο πλαστικό, που σημαίνει ότι προτιμάμε αγορές που σέβονται το περιβάλλον.

Στον τομέα της βιωσιμότητας, η Pilot θέτει ως μία βασική προτεραιότητα τη μείωση του περιβαντολλογικού αποτυπώματος των δραστηριοτήτων της, υποστηρίζοντας τη διατήρηση των φυσικών πόρων, μειώνοντας τη χρήση πρωτογενούς πλαστικού και προωθώντας τη δημιουργία πλήρως ανακυκλώσιμων ή επαναχρησιμοποιούμενων συσκευασιών.

Αυτή η βιώσιμη επιλογή της εταιρείας για την προστασία του περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής, αποτυπώνεται και στην προσπάθειά της από το 2006 να αντισταθμίζει το ανθρακικό αποτύπωμα από την παραγωγή των προϊόντων της που κατασκευάζονται στο ευρωπαϊκό εργοστάσιο, βάσει του ευρωπαϊκού κανονισμού λειτουργίας EMAS και του των πιστοποιήσεων Ecopass ISO 14001.

.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι από το 2021 υποστηρίζει και χρηματοδοτεί τις δράσεις “Clean Ocean Plastic Bank WorldWide” μέσω της συνεργασίας της με τον οργανισμό ClimatePartner. Από αυτούς τους οργανισμούς μαθαίνουμε ότι ετησίως περίπου 8.000 έως και 12.000 τόνοι πλαστικού καταλήγουν στους ωκεανούς, με το 70% αυτών να καταλήγει στο βυθό, από όπου είναι σχεδόν αδύνατο να καθαριστεί. Για αυτό θα πρέπει να προλάβουμε το πλαστικό πριν φτάσει στους ωκεανούς!

Ένα ακόμα στενάχωρο γεγονός είναι ότι στην Ευρώπη το 60% των απορριμμάτων πλαστικού προέρχονται από συσκευασίες. Και εδώ η Pilot δεν μένει αμέτοχη αλλά λαμβάνει δράση και φροντίζει ώστε οι συσκευασίες της είναι 100% plastic–free και σχεδιασμένες για ανακύκλωση.

Ο πλανήτης μας, η φύση και η προστασία τους είναι κάτι που μας αφορά όλους, ως ένα κομμάτι του παζλ που είμαστε όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά, ένας κρίκος της αλυσίδας της ζωής στη Γη. Η κλιματική αλλαγή και η αντιμετώπισή της θα πρέπει να γίνει ζήτημα όλων. Στο πλαίσιο αυτό εδώ και πολλά χρόνια δραστηριοποιείται η Pilot που συνεχίζει να προωθεί την ατζέντα της για βιωσιμότητα, ενισχύοντας την περιβαλλοντική επίδοση της λειτουργίας της και προσφέροντας πάντοτε στους καταναλωτές οικολογικά και την ίδια στιγμή καινοτόμα προϊόντα υψηλότατης ποιότητας, προϊόντα κλιματικά ουδέτερα.

.

 Η Pilot λειτουργεί βάσει 4 πυλώνων που φωτογραφίζουν τη γενικότερη φιλοσοφία και κουλτούρα της. Η εταιρεία μας καλεί να γνωρίσουμε τα πράσινα προϊόντα της, για αυτό και μας ενημερώνει ότι:

#ανακυκλώνουμε → η Begreen είναι η 1η σειρά οικολογικών προϊόντων κατασκευασμένα κατά τουλάχιστον 70% από ανακυκλωμένο πλαστικό

#περιορίζουμε → οι συσκευασίες των προϊόντων Pilot είναι 100% plastic-free και είναι σχεδιασμένες για ανακύκλωση

#ξαναγεμίζουμε → Περισσότερο από το 60% των προϊόντων Pilot δέχονται ανταλλακτικό

#επαναχρησιμοποιούμε → Το εμβληματικό B2P (Gel & Ecoball) είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο πλαστικό συλλεγμένο από θάλασσες, ωκεανούς και υγροτόπους

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε τους λογαριασμούς της Pilot στα:

Pilot Youtube
Pilot Instagram
Pilot Facebook

Sports in

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη – Γράψαμε ιστορία» (vid)

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού εξέφρασε τη χαρά του και την περηφάνια του για την κατάκτηση του Youth League από την Κ19 του πειραϊκού συλλόγου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 22 Απριλίου 2024