Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διπλή εκτέλεση στον Κορυδαλλό: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών «βλέπει» η αστυνομία

Διπλή εκτέλεση στον Κορυδαλλό: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών «βλέπει» η αστυνομία

Ανησυχία στις αρχές προκαλούν οι μαφιόζικες εκτελέσεις για αναζωπύρωση των συμβολαίων θανάτου - Οι πληροφορίες για τα θύματα και τους δράστες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό των δραστών του διπλού φονικού το βράδυ της Τετάρτης στον Κορυδαλλό. Οι σκηνές φαρ ουέστ που εκτυλίχθηκαν στην περιοχή με θύματα δύο γνώριμους των αρχών προβληματίζουν τις αρχές που φοβούνται αναζωπύρωση του εμφυλίου στον χώρο της ελληνικής μαφίας μετά από έναν χρόνο που επικράτησε σιγή, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα», Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Το χρονικό της εκτέλεσης

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το περιστατικό συνέβη στις 23:18, όταν πέρασε ένα μαύρο τζιπ, από το οποίο οι δράστες άνοιξαν πυρ με καλάσνικοφ εναντίον δύο ανδρών. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις, που εντόπισαν άντρα νεκρό μέσα σε IX αυτοκίνητο μάρκας Mercedes γαζωμένο από σφαίρες.

Δίπλα ήταν άλλο ένα ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας Smart, επίσης χτυπημένο από σφαίρες. Οι αστυνομικοί εντόπισαν κηλίδες αίματος δίπλα από το Smart, ενώ εντός υπογείου γκαράζ βρέθηκε και δεύτερος άνδρας θανάσιμα τραυματισμένος.

Η υπόθεση των αστυνομικών που βασίζεται στη σκηνή του εγκλήματος είναι ότι ο ένας άνδρας προσπάθησε να διαφύγει τραυματισμένος, αλλά οι εκτελεστές τον πρόλαβαν και του έδωσαν τη χαριστική βολή σε κοντινή απόσταση από το αυτοκίνητο.

Οι δράστες της επίθεσης που φέρονται να άνοιξαν πυρ με καλάσνικοφ διέφυγαν με μαύρο τζιπ, το οποίο βρέθηκε καμένο στην περιοχή του Σκαραμαγκά.

Τι ερευνά η αστυνομία

Οι πρώτες εκτιμήσεις των αρχών κάνουν λόγο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ ανθρώπων της νύχτας, που πιθανόν σχετίζονται με συμβόλαια θανάτου. Ήδη συλλέγουν μαρτυρίες και στοιχεία για να φτάσουν στους δράστες. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες χρησιμοποίησαν δύο καλάσνικοφ, ενώ η αστυνομία βρήκε στο σημείο της επίθεσης περισσότερους από 50 κάλυκες.

Στα θύματα – που σύμφωνα με πληροφορίες είναι συγγενείς – είναι ένας 44χρονος πρώην οδηγός ταξί που είχε κατηγορηθεί για δολοφονία οπαδού του Παναθηναικού το 2007 αλλά και για αιματηρή επίθεση προ μερικών ετών σε περιοχή της Ηλείας, αλλά κι ένας στενός συγγενής του που συμμετείχε στην φρούρηση ποινικού που δολοφονήθηκε προ ενός έτους στα Δερβενοχώρια Βοιωτίας.

Οι αρχές φαίνεται πως εξετάζουν τη σύνδεση του διπλού μαφιόζικου χτυπήματος με τις δολοφονίες που είχαν σημειωθεί τον Απρίλιο και τον Ιούνιο του 2022 με θύματα δύο επιχειρηματίες που ασχολούντο με το εμπόριο καυσίμων και φαίνεται να είχαν κι άλλες ποινικές εμπλοκές.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024