newspaper
Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023
weather-icon 21o
Εθνική Τράπεζα: Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε μία σπάνια θετική συγκυρία

Εθνική Τράπεζα: Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε μία σπάνια θετική συγκυρία

«Η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται με ισχυρούς ρυθμούς γίνεται περισσότερη ανταγωνιστική και εξωστρεφής»

Ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο στήριξης για τις Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις παρουσίασε η Εθνική Τράπεζα, κατά τη διάρκεια του Business Banking Forum, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μελά, θέτοντας ως προτεραιότητα  την ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας.

Την ημερίδα άνοιξε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Παύλος Μυλωνάς, τονίζοντας τα πολύ σημαντικά βήματα προόδου που έχουν σημειώσει τα τελευταία χρόνια οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ο ίδιος αναφέρθηκε στις εντυπωσιακές επενδύσεις που έχουν πραγματοποιήσει στην τεχνολογία, οι οποίες συμβάλλουν στην εξωστρέφεια και την ανάπτυξη.

Ο κ. Μυλωνάς υπογράμμισε τη μεγάλη στήριξη που παρέχει η Εθνική Τράπεζα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προσφέροντας τις καλύτερες ψηφιακές υπηρεσίες στην Ελλάδα και από τις καλύτερες στην Ευρώπη. Τόνισε ότι η Εθνική Τράπεζα έχει ενισχύσει το συμβουλευτικό της ρόλο, με εξειδικευμένα στελέχη που ενημερώνουν και προσφέρουν λύσεις σχετικά με τις ανάγκες και τα επενδυτικά σχέδια των επιχειρήσεων του κλάδου.

Τέλος, επισήμανε ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε μία σπάνια θετική συγκυρία, καθώς αναπτύσσεται με ισχυρούς ρυθμούς, γίνεται περισσότερη ανταγωνιστική και εξωστρεφής, ενώ ξένα κεφάλαια κοιτάζουν τη χώρα με ενδιαφέρον.

Η Χριστίνα Θεοφιλίδη, Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας, τόνισε ότι η χορήγηση νέων χρηματοδοτήσεων προς Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα της Εθνικής Τράπεζας. Ήδη, την τελευταία τριετία η ΕΤΕ χορήγησε 1,3 δισ. ευρώ νέες χρηματοδοτήσεις αυξάνοντας το μερίδιο αγοράς νέων επιχειρηματικών χρηματοδοτήσεων από 26% το 2022 στο 32% μέχρι στιγμής μέσα στο 2023.

Στην Εθνική συνδυάζουμε το ανθρώπινο πρόσωπο με την τεχνολογική πρωτοπορία, πρόσθεσε η κυρία Θεοφιλίδη, συμπληρώνοντας ότι η τράπεζα αξιοποιεί την τεχνολογία, επενδύει σε νέα συστήματα και προσφέρει καινοτόμες υπηρεσίες μέσα από ένα σύγχρονο και ασφαλές περιβάλλον. Παράλληλα, η Εθνική Τράπεζα επενδύει σημαντικούς πόρους για την ανάδειξη και στήριξη της καινοτόμου και νεοφυούς επιχειρηματικότητας και δημιουργεί οικοσυστήματα με συνεργασίες και συνέργειες, με στόχο την καλύτερη και αμεσότερη πρόσβαση στην αγορά.

Το Business Banking της Εθνικής Τράπεζας καλύπτει ολιστικά τις ανάγκες των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων, υιοθετώντας ένα πελατοκεντρικό και εξωστρεφές μοντέλο εξυπηρέτησης με εξειδικευμένους επαγγελματικούς συμβούλους και αναπτύσσοντας σύγχρονα προϊόντα, υπηρεσίες, καινοτόμα ψηφιακά εργαλεία καθώς και επιχειρηματικά οικοσυστήματα.

Με το βλέμμα στραμμένο στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, η Εθνική Τράπεζα στηρίζει τα επενδυτικά σχέδια των επιχειρηματικών πελάτων της, μέσω χρηματοδοτήσεων και συμβουλευτικής καθοδήγησης για την υλοποίηση έργων πράσινης ανάπτυξης, ψηφιακού μετασχηματισμού, καινοτομίας και εξωστρέφειας, προετοιμάζοντας έτσι την επόμενη ημέρα των επιχειρήσεων.

Το Forum χαιρέτησε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, κ. Παύλος Μυλωνάς, ενώ παρουσιάστηκαν οι εξελίξεις στην αγορά του Business Banking και το χώρο των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων από τη Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής κα Χριστίνα Θεοφιλίδη, το Business Banking της Εθνικής Τράπεζας από τον κ. Παντελή Μαραβέα, Βοηθό Γενικό Διευθυντή Retail Segments, Bank Analytics & Lending Products, καθώς και η μελέτη για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από την κυρία Τζέση Βουμβάκη, Chief Executive Analyst.

Στα δύο επιχειρηματικά panels, στα οποία συμμετείχαν στελέχη εταιρειών και φορέων, παρουσιάστηκε η σημασία των αναπτυξιακών και χρηματοδοτικών προγραμμάτων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και τα επιχειρηματικά οικοσυστήματα που συμβάλλουν στην εξέλιξη και ανάπτυξη της μικρομεσαίας επιχείρησης.

Στο forum συμμετείχαν πάνω από 150 επιχειρηματίες, πελάτες της Εθνικής Τράπεζας, καθώς και φορείς και οργανισμοί που σχετίζονται με την ανάπτυξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Only in

Πότε επιστρέφει η χειμερινή ώρα

Ποια ημέρα αλλάζουμε τους δείκτες των ρολογιών και μπαίνουμε σε χειμερινό ωράριο. Θα κοιμηθούμε και μία ώρα παραπάνω

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023