Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ντράζεν Πέτροβιτς: Το άδοξο τέλος του «Μότσαρτ»

Ντράζεν Πέτροβιτς: Το άδοξο τέλος του «Μότσαρτ»

Στις 7 Ιουνίου 1993 το κόκκινο Golf της Κλάρα Ζαλάντζι «καρφώθηκε» σε φορτηγό. Το μπάσκετ θρηνούσε τον θάνατο του σπουδαίου Ντράζεν Πέτροβιτς.

Τριάντα χρόνια συμπληρώνονται από την τραγική μέρα που ο Ντράζεν Πέτροβιτς ήταν συνοδηγός στο Golf της κοπέλας του, Κλάρα Ζάλαντζι, το οποίο «καρφώθηκε» πίσω από ένα φορτηγό και o καλύτερος Ευρωπαίος σουτέρ του ΝΒΑ ανασύρθηκε νεκρός από τα συντρίμμια του κόκκινου επιβατηγού αυτοκινήτου.

Έτσι, τόσο άδικα και πρόωρα, ο Κροάτης γκαρντ άφησε την τελευταία του πνοή εξαιτίας αυτού του δυστυχήματος στον αυτοκινητόδρομο «Autobahn 9» της Γερμανίας στις 17:20 εκείνης της βροχερής και… μαύρης Δευτέρας του Ιούνη.

Ο φόβος του για τα αεροπλάνα έμελλε να του κοστίσει τη ζωή, καθώς μετά το τέλος των προκριματικών απέναντι στη Σλοβενία, ακολούθησε την αποστολή της Κροατίας μέχρι τη Φρανκφούρτη, όμως δεν επιβιβάστηκε στην πτήση για Ζάγκρεμπ και προτίμησε να μπει στο αυτοκίνητο που οδηγούσε η κοπέλα του.

Ο θάνατος του προκάλεσε μεγάλο σοκ φυσικά και στην Ελλάδα, αλλά ιδιαιτέρως στον κόσμο του Παναθηναϊκού. Αυτό γιατί το όνομα του είχε συνδεθεί με το «τριφύλλι». Συγκεκριμένα, Ο Παύλος Γιαννακόπουλος ήθελε το 1993 να φέρει τον Ντράζεν στον Παναθηναϊκό και σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής οι ετήσιες αποδοχές που του πρότεινε «άγγιζαν» τα 2,2 εκατομμύρια δολάρια.

Μάλιστα, το γεγονός ότι στους «πράσινους» τότε βρισκόταν ο ομοεθνής καλύτερος του φίλος, Στόικο Βράνκοβιτς, αλλά και του προπονητή του στην Τσιμπόνα, Ζέλικο Παβλίσεβιτς, είχαν αυξήσει τις πιθανότητες για να έρθει στο «τριφύλλι». Ωστόσο, αυτό δεν μπόρεσε ποτέ να συμβεί…

Ο Παναθηναϊκός φρόντισε να τιμήσει τον «Μότσαρτ» του μπάσκετ, όταν υποδέχτηκε την Τσιμπόνα στο κλειστό γυμναστήριο Γλυφάδας, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του Β’ ομίλου του κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Πριν το τζάμπολ της αναμέτρησης, ο Παύλος Γιαννακόπουλος παρέδωσε τιμητική πλακέτα στους γονείς του, Γιόλε και Μπισέρκα Πέτροβιτς.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024