Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Φυλάκιση 8 ετών στην 18χρονη που σκότωσε την 22χρονη φίλη της στο Μαρούσι - «Ευγνώμονες» οι γονείς της

Φυλάκιση 8 ετών στην 18χρονη που σκότωσε την 22χρονη φίλη της στο Μαρούσι – «Ευγνώμονες» οι γονείς της

Η 18χρονη είχε ομολογήσει το έγκλημα

Ποινή φυλάκισης 8 ετών επιβλήθηκε στην 18χρονη, που σκότωσε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, την 22χρονη φίλη της στο σπίτι της στο Μαρούσι.

Το περιστατικό συνέβη στις 12 Δεκεμβρίου 2022, με την 17χρονη τότε κοπέλα να μαχαιρώνει με μανία την 22χρονη φίλη της.

Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος της ποινική δίωξη για τετελεσμένη ανθρωποκτονία και παράνομη οπλοχρησία, με τη δίκη της να ολοκληρώνεται σήμερα.

Το χρονικό του σοκαριστικού εγκλήματος

Όπως είχε πει στην απολογία της η 17χρονη, με την 22χρονη είχαν ερωτική σχέση και εκείνη την έπεισε να κάνει αλλαγή φύλου.

Το μοιραίο βράδυ τα δύο κορίτσια συναντήθηκαν στο σπίτι της 17χρονης για να γιορτάσουν τη νέα δουλειά της 22χρονης. Όμως, κάποια στιγμή, η 22χρονη εξομολογήθηκε στη 17χρονη ότι ήταν ερωτευμένη με κάποιον και τότε ξεκίνησε ο καυγάς.

«Η Μ. ήταν παγερή και μου είπε πως έχει ερωτευτεί κάποιο αγόρι. Ένιωσα προδομένη, νευρίασα και την έβρισα. Λογομαχήσαμε έντονα και έτσι ξεκίνησε ο καβγάς μας» είχε πει χαρακτηριστικά η 17χρονη που στη συνέχεια άρπαξε ένα μαχαίρι και κατάφερε στο θύμα 40 μαχαιριές.

Η 18χρονη θα μεταβεί σε Κατάστημα Κράτησης Νέων, με το δικηγορικό γραφείο του εκπροσώπου της, Αλέξη Κούγια να εκδίδει σχετική ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου

Μετά από εξαντλητική διαδικασία πέντε ημερών, ορισμένες εκ των οποίων και σε μεταμεσονύκτιες ώρες, το Δικαστήριο που εκδίκαζε την υπόθεση της 18χρονης Μ.Χ. εξέδωσε σήμερα την απόφασή του, με την οποίαν την καταδίκασε να εκτίσει ποινή εγκλεισμού σε Κατάστημα Κρατήσεως Νέων, ύψους 8 ετών.

Τόσο ο επικεφαλής του γραφείου μας κος Αλέξιος Κούγιας, όσο και οι γονείς της ανήλικης, επίλεκτος καρδιολόγος και επίλεκτη καθηγήτρια, θέλουμε να εκφράσουμε προς την Πρόεδρο και τα μέλη του Δικαστηρίου που εξέδωσε αυτήν την απόφαση την απόλυτη ευγνωμοσύνη μας τόσο για τη διαδικασία, που ήταν υποδειγματική, όσο και για τη διδακτική και κοινωνιολογική προσέγγιση, την οποίαν έκαναν οι κυρίες δικαστές.

Η 18χρονη, η οποία ομολόγησε την ενοχή της, υπήρξε άριστη μαθήτρια, με τέλεια γνώση αγγλικών, γαλλικών, μουσικός τριών οργάνων και Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο αγώνισμα των 10.000 μέτρων νεανίδων, εξέφρασε τη συντριβή της για την εγκληματική της συμπεριφορά και προετοιμάζεται προκειμένου να εισαχθεί μέσω πανελληνίων εξετάσεων στην Ιατρική Σχολή.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024