Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ: Ποια η σχέση του με τα ενοίκια του 1 ευρώ μικρής ιταλικής πόλης;

Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ: Ποια η σχέση του με τα ενοίκια του 1 ευρώ μικρής ιταλικής πόλης;

Η πόλη μετρά μόλις 1.300 κατοίκους

Δέκα Αμερικανοί μετακόμισαν πρόσφατα σε μια μικρή πόλη στο κέντρο της Σαρδηνίας που είναι γνωστή ως η γενέτειρα ενός πρώην Mr Universe που ήταν στενός φίλος του Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ.

Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι πως θα πληρώνουν το συμβολικό ενοίκιο του 1 ευρώ το μήνα.

Το project που ονομάζεται «Work from Ollolai» και ξεκίνησε από το τοπικό συμβούλιο σε συνεργασία με την ένωση Sa Mata, στοχεύει στην ενίσχυση του πληθυσμού της πόλης, που βρίσκεται στην ορεινή περιοχή Barbagia του ιταλικού νησιού.

Η ομάδα θα μπορεί να ζει και να εργάζεται στο Ollolai, μία πόλη περίπου 1.300 κατοίκων, για όσο χρόνο θέλουν. Οι Αμερικανοί επιλέχθηκαν για την αρχική φάση του έργου λόγω της σύνδεσης της πόλης με τις ΗΠΑ.

Το Ollolai αποτελεί τη γενέτειρα του Franco Columbu, ενός βοσκού που έγινε πυγμάχος και μετακόμισε στην Καλιφόρνια στα τέλη της δεκαετίας του 1960 προτού κατακτήσει τους τίτλους Mr Europe και Mr Universe το 1970.

Ο Columbu γνώρισε τον Σβαρτσενέγκερ σε έναν διαγωνισμό bodybuilding στη Γερμανία στα μέσα της δεκαετίας του ’60 και το ζευγάρι δημιούργησε μια φιλία, με τον Columbu μάλιστα να γίνεται κουμπάρος στον γάμο του ηθοποιού και πρώην κυβερνήτη της Καλιφόρνια με τη Maria Shriver.

Ο Σβαρτσενέγκερ με τον Columbu                                                                                      πηγή: twitter

Το project «Work from Ollolai» ακολουθεί την επιτυχημένη πώληση ερειπωμένων κατοικιών για 1 ευρώ που ξεκίνησε στο Ollolai πριν από μερικά χρόνια σε μια παρόμοια κίνηση με δεκάδες πόλεις σε όλη την Ιταλία που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν λόγω της μείωσης του πληθυσμού.

Μόλις δημιουργεί η εφαρμογή για το project θα είναι σε θέση να κάνουν αίτηση και οι υπόλοιπες εθνικότητες.

«Η αναζωογόνηση της πόλης, η βελτίωση της ζωής των κατοίκων και ο περιορισμός της ερήμωσης είναι οι στόχοι μας», δήλωσε ο δήμαρχος του Ollolai.

«Πιστεύουμε ότι η πόλη μας είναι ένα ωραίο μέρος για να ζεις και να δουλεύεις από απόσταση, προσφέροντας έναν τρόπο ζωής που αποτελείται από φύση, ηρεμία, υγιεινό φαγητό και παραδόσεις» σημείωσε ο ίδιος.

Για την ιστορία ο Franc Columbu κέρδισε επίσης τον τίτλο του Mr Olympia το 1976 και το 1981 και ήρθε πέμπτος στον πρώτο διαγωνισμό για τον ισχυρότερο άνδρα του κόσμου το 1977.

Το 1978, μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες επειδή έσκασε ένα μπουκάλι ζεστού νερού φυσώντας μέσα σε αυτό.

Κάθε καλοκαίρι επέστρεφε στο Ollalai και πέθανε το 2019 αφού αισθάνθηκε αδιαθεσία ενώ κολυμπούσε στα ανοικτά των ακτών της Σαρδηνίας.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024