Στέφανος Τσιτσιπάς: «Νιώθω σαν καλλιτέχνης κι έτσι θέλω να με βλέπουν κι οι άλλοι»
Η δήλωση του Έλληνα τενίστα έγινε λίγο μετά την καθαρή νίκη του επί του Σεμπάστιαν Όφνερ
Ακόμη μία εντυπωσιακή εμφάνιση χάρισε στο κοινό του ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά την καθαρή νίκη του επί του Αυστριακού αντιπάλου του Σεμπάστιαν Όφνερ στο γαλλικό τουρνουά τένις Roland Garros.
Ο Έλληνας τενίστας επικράτησε με 3-0 σετ (7-5, 6-3 και 6-0) και προκρίθηκε στα προημιτελικά της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει τον Κάρλος Αλκαράθ.
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς χαρακτήρισε τον Αλκαθάρ ως τον πιο δύσκολο αντίπαλο ενώ χαρακτήρισε τον εαυτό του καλλιτέχνη.
Μιλώντας για την μέχρι τώρα πορεία του στο τουρνουά, είπε: «Το 1ο μου παιχνίδι δεν ήταν καλό αλλά σταδιακά ανέβηκα στο τουρνουά και κράτησα τη συγκέντρωση μου. Σήμερα διάβασα το παιχνίδι του αντιπάλου μέσα από τα ράλι και αντιλήφθηκα πως παίρνει πόντους μέσα από τα συνεχή γκειμ. Στην αρχή το σερβίς μου δεν ήταν καλό, αλλά βελτιώθηκε».
«Υπάρχουν άπειροι τρόποι για να παίξεις, το παιχνίδι σου επιτρέπει να είσαι απίστευτα δημιουργικός, να δοκιμάσεις νέα πράγματα. Η προσωπικότητα μου βγαίνει μέσα από το παιχνίδι, από τον τρόπο που παίζω. Νιώθω σαν καλλιτέχνης, κι έτσι θέλω να με βλέπουν κι οι άλλοι» δήλωσε.
Σε ό,τι αφορά στον Κάρλος Αλκαράθ και στο τι πρέπει να κάνει για να τον νικήσει είπε: «Είναι ένας παίκτης που κρατάει υψηλή ένταση στο παιχνίδι του. Δεν έχει κενά και δεν δίνει πόντους εύκολα. Έχει ενέργεια, είναι παντού στο κορτ και το βλέπεις αυτό στα ράλι και στις ρουτίνες που έχει μέσα στο παιχνίδι. Επίσης η διάθεση του, το χαμόγελο του τον βοηθάει μέσα στο παιχνίδι. Είναι πλέον ο πιο δύσκολος αντίπαλος για όλους μας, μας πιέζει να γίνουμε καλύτεροι. Όσες περισσότερες φορές τον συναντήσω τόσο καλύτερα, μου δίνει περισσότερες ευκαιρίες να τον κερδίσω».
«Είναι ωραίο συναίσθημα να έχεις ηρεμία, είναι κάτι που επιζητούν πολλοί αθλητές όταν ξεκινά και τελειώνει ένας αγώνας και δεν έχουν μεγάλες διακυμάνσεις. Αυτή η ισορροπία είναι κάτι πολύ γλυκό, μου φέρνει μια ωραία αίσθηση. Είναι κάτι που έχει κάνει πολύ καλά ο Ναδάλ τα τελευταία χρόνια. Αξίζει να πω ότι πολλοί από τους τίτλους που έχει κατακτήσει και τα ρεκόρ που έχει σπάσει έχουν να κάνουν πάρα πολύ με την ψυχολογία του και τον τρόπο που επανέρχεται μετά από δύσκολες στιγμές μέσω της ηρεμίας του» κατέληξε ο Έλληνας τενίστας.
- Ο ΠΑΟΚ ρώτησε για τον Γουίλι Ερνανγκόμεθ – Τι ισχύει με τον αδερφό του Χουάντσο
- «Ο Γεντβάι φεύγει από τον Παναθηναϊκό – Έκλεισε στην Αλ Σαμπάμπ» (pic)
- Η Βιλερμπάν έδωσε εγγυήσεις στον Φρανσίσκο και «τελείωσε» τις φήμες για το μέλλον του
- Ελλάδα – Ιταλία: Μεγάλη «μάχη» για την πρόκριση στον τελικό του World Cup στο Σίδνεϊ!
- Ολυμπιακός: Τελευταίο φιλικό πριν τη Ναϊμέγκεν
- Τσιτσιπάς: «Τα αεροδρόμια θα έπρεπε να έχουν μια ουρά για όσους ξέρουν να βγάζουν το λάπτοπ τους»
- Παναθηναϊκός: «Το ποσοστό μεταπώλησης που διατήρησε η Χάποελ Μπερ Σεβά στον Κάνγκουα»
- Ξέσπασε ο Νεϊμάρ: «Μπορώ να προπονηθώ ή θα με κρίνετε και γι’ αυτό;» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)




![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)












































![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-315x220.jpg)

















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442