Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Morgan Stanley: Προειδοποιεί για βουτιά στα εταιρικά κέρδη

Morgan Stanley: Προειδοποιεί για βουτιά στα εταιρικά κέρδη

Πού βλέπει επενδυτικές ευκαιρίες

Ξαφνική υποχώρηση των εταιρικών κερδών, η οποία θα πατήσει φρένο στο χρηματιστηριακό ράλι στην κεφαλαιαγορά της Νέας Υόρκης, προβλέπει η Morgan Stanley, σε μία θέση η οποία έρχεται σε αντίθεση με τις εκτιμήσεις της Wall Street.

Επίσης, η επενδυτική τράπεζα είναι ανοδική για τις μετοχές της Ιαπωνίας, της Ταϊβάν και της Νότιας Κορέας και συνιστά μια overweight θέση σε κρατικά ομόλογα ανεπτυγμένων χωρών, συμπεριλαμβανομένων των μακροπρόθεσμων αμερικανικών ομολόγων και του δολαρίου.

Σύμφωνα με στρατηγικούς αναλυτές με επικεφαλής τον Άντριου Σιτς, τα κέρδη ανά μετοχή για τον S&P 500 πρόκειται να μειωθούν κατά 16% φέτος. Αυτή είναι μια από τις πιο πτωτικές προβλέψεις μεταξύ αυτών που παρακολουθεί το Bloomberg και έρχεται σε αντίθεση με τις ανοδικές προβλέψεις από εταιρείες όπως η Goldman Sachs Group Inc., η οποία αναμένει ήπια ανάπτυξη.

Καθοδικοί κίνδυνοι

«Πιστεύουμε ότι ο καθοδικός κίνδυνος για τα κέρδη των ΗΠΑ είναι τώρα», έγραψαν οι αναλυτές της Morgan Stanley σε σημείωμα που δημοσιεύθηκε την Κυριακή.

«Ενώ ένα επιδεινούμενο περιβάλλον ρευστότητας είναι πιθανό να ασκήσει πτωτική πίεση στις αποτιμήσεις των μετοχών τους επόμενους τρεις μήνες, βλέπουμε επίσης απογοήτευση στο EPS καθώς η αύξηση των εσόδων επιβραδύνεται και τα περιθώρια συρρικνώνονται περαιτέρω».

Η Morgan Stanley αναμένει ότι τα κέρδη ανά μετοχή του S&P 500 θα ανέλθουν στα 185 δολάρια, σε σύγκριση με μια μέση πρόβλεψη για 206 δολάρια από τους αναλυτές στρατηγικής.

Η ομάδα του Σιτς βλέπει το εύρος στις 3.900 στο τέλος του έτους έναντι του κλεισίματος της Παρασκευής στις 4.282,37. Το σημείο αναφοράς βρίσκεται στα όρια της ανοδικής αγοράς μετά από ένα ράλι 19,7% από το χαμηλό του Οκτωβρίου, λαμβάνοντας ώθηση από το ενθουσιώδες επενδυτικό ενδιαφέρον για μετοχές τεχνητής νοημοσύνης παρά τις αυξήσεις επιτοκίων από την Federal Reserve και τις ανησυχίες για πιθανή ύφεση.

Άλλες συστάσεις από τους αναλυτές στρατηγικής της τράπεζας περιλαμβάνουν αμυντικές μετοχές, ομόλογα επενδυτικής βαθμίδας ανεπτυγμένων αγορών και για επενδυτές που διψούν για αποδόσεις μια προτίμηση για πρόσθετους τίτλους πρώτης βαθμίδας – ένα είδος τραπεζικού χρέους μειωμένης εξασφάλισης – έναντι των ομολόγων υψηλής απόδοσης.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024