Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μετανάστες στον Έβρο: Ενημερώσαμε την Τουρκία ώστε να αποτραπεί η διέλευση, λέει η κυβέρνηση

Μετανάστες στον Έβρο: Ενημερώσαμε την Τουρκία ώστε να αποτραπεί η διέλευση, λέει η κυβέρνηση

Νέο περιστατικό με μετανάστες στον Έβρο. Σε ποιες περιοχές εντοπίστηκαν, ανάμεσά τους είναι πολλές γυναίκες και παιδιά.

Ανακοίνωση για τους μετανάστες που εντοπίστηκαν σε δύο περιοχές στον Έβρο εξέδωσε η κυβέρνηση. Σε αυτή επισημαίνει ότι έχει ενημερωθεί η τουρκική κυβέρνηση για το ζήτημα και για να αποτραπεί η διέλευση των μεταναστών σε ελληνικό έδαφος.

Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού

«Οι ελληνικές αρχές προβαίνουν στις αναγκαίες ενέργειες ώστε, με σεβασμό στο εθνικό, ενωσιακό και το διεθνές δίκαιο, να αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος αλλοδαπού στη χώρα.

Τις τελευταίες ημέρες, η χαμηλή στάθμη των υδάτων του ποταμού Έβρου ευνοεί την παράνομη διέλευση μεταναστών, με χρησιμοποίηση νησίδων που εμπίπτουν και στην ελληνική και την τουρκική επικράτεια. Σε μια τέτοια νησίδα, ογδόντα περίπου μετανάστες κατέληξαν στο ελληνικό τμήμα.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει απευθυνθεί στην τουρκική κυβέρνηση, που ορκίστηκε χθες, για τον συντονισμό των συνοριακών αρχών και την αποτροπή παράνομων διελεύσεων».

Πού βρίσκονται οι μετανάστες

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οι μετανάστες εντοπίστηκαν σε δύο περιοχές στον βόρειο Έβρο, στην περιοχή Μαράσια και στη Νέα Βύσσα. Ανάμεσά τους είναι αρκετές γυναίκες και παιδιά, με το ρεπορτάζ να κάνει λόγο για περίπου 100 άτομα.

Στα Μαράσια, κοντά στο τριεθνές σημείο του Έβρου, (σύνορο Ελλάδας, Τουρκίας και Βουλγαρίας), πάνω σε νησίδα βρέθηκαν περίπου 70-80 άτομα, νωρίς το πρωί της Κυριακής.

Σε σχέση με την ομάδα των 25 μεταναστών στη Νέα Βύσσα, κοντά στο σημείο της Πράσινης Πόρτας, οι ελληνικές αρχές ενημερώθηκαν από ΜΚΟ, για τις συντεταγμένες και, όπως διαπιστώθηκε σε αυτή τη περίπτωση, τα άτομα βρίσκονται σε τουρκικό έδαφος.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024