Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Live A Legacy: Η καριέρα των ονείρων σου είναι μία συμμετοχή μακριά!

Live A Legacy: Η καριέρα των ονείρων σου είναι μία συμμετοχή μακριά!

Για 5η χρονιά, η εκδήλωση-θεσμός από τη Mastercard και το Women On Top επιστρέφει ανανεωμένη για να στηρίξει τις γυναίκες στο επόμενο επαγγελματικό τους βήμα

Ετοιμάζεσαι να μπεις στην αγορά εργασίας για πρώτη φορά; Εργάζεσαι ήδη εδώ και λίγο καιρό, όχι όμως σε κάτι που να σε γεμίζει πραγματικά και να σου ανοίγει προοπτικές για το αύριο; Ή μήπως είσαι ακριβώς στη σωστή τροχιά και θέλεις να διασφαλίσεις ότι θα συνεχίσεις να κινείσαι προς την επιθυμητή κατεύθυνση;

Σε όποιο στάδιο της επαγγελματικής σου ζωής κι αν βρίσκεσαι, η επιτυχημένη πρωτοβουλία Live A Legacy από τη Mastercard και το Women On Top είναι εδώ για να σου προσφέρει πολύτιμα εφόδια και να σε πάει ένα βήμα πιο κοντά στην καριέρα των ονείρων σου!

Για 5η χρονιά, η εκδήλωση-ορόσημο για τη γυναικεία ενδυνάμωση συγκεντρώνει ομιλητές και ομιλήτριες από διάφορους κλάδους, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, για να σου δώσουν νέες προοπτικές και έμπνευση.

Μέσα από τις ομιλίες και τις συζητήσεις, που θα έχεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις εντελώς δωρεάν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – με την προϋπόθεση να έχεις δηλώσει συμμετοχή στην εκδήλωση που σε ενδιαφέρει με μια απλή εγγραφή στην πλατφόρμα –, θα δεις το ζήτημα της γυναικείας ενδυνάμωσης στον εργασιακό χώρο να προσεγγίζεται ολιστικά, βοηθώντας σε να χτίσεις τις βάσεις για μια επιτυχημένη σταδιοδρομία.

Live A Legacy 2023

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αναμένεται η κεντρική εκδήλωση Live A Legacy 2023, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Ιουνίου 2023 στο Ωδείο Αθηνών. Εκεί, η Λυδία Παπαϊωάννου και ο Γιώργος Καπουτζίδης θα υποδεχτούν καταξιωμένες/ους επαγγελματίες που θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους, τις προκλήσεις που συνάντησαν στην επαγγελματική τους πορεία και τους τρόπους με τους οποίους κατάφεραν να τις αντιμετωπίσουν.

Επιπλέον, θα μιλήσουν για τον τρόπο με τον οποίο συνεισέφεραν στους τομείς της ισότητας και της κοινωνικής αλλαγής, εστιάζοντας σε όσα χρειάζεται να κάνουμε σε ατομικό, αλλά και συλλογικό επίπεδο, για να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο, απαλλαγμένο από έμφυλες ανισότητες. Όπως θα δεις με μια ματιά στην ατζέντα της εκδήλωσης, οι ομιλήτριες και οι ομιλητές προέρχονται μεταξύ άλλων από την ακαδημαϊκή κοινότητα, τον χώρο των επιστημών και της επιχειρηματικότητας και ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικών τομέων.

Η Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Έλλη Ανδριοπούλου, η Αφγανή ράπερ, Sonita Alizadeh, ο Regional Talent & Development Manager της Bayer για την Ελλάδα, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, τη Μολδαβία και την Ουκρανία, Θέμης Χριστοφίδης, η Ειδικός Τεχνητής Νοημοσύνης και Γλώσσας Γνωσιακή Νευροεπιστήμων και ιδρύτρια του Greek Girls Code, Δρ. Λίλιαν Μπαλατσού,  θα είναι κάποιες και κάποιοι από τις ομιλήτριες και τους ομιλητές που θα πλαισιώσουν τη φετινή εκδήλωση.

Ανέπτυξε τις δεξιότητές σου και πραγματοποίησε το επαγγελματικό σου όραμα

Εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον έχει και η νέα δράση που εγκαινιάζει η Mastercard στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Live A Legacy. Πρόκειται για τα Live A Legacy Mentoring Events, δυο νέες, ξεχωριστές εκδηλώσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023 στη Θεσσαλονίκη, στον χώρο του MonAsty Hotel και την Κυριακή 18 Ιουνίου 2023 στην Αθήνα, στον πολυχώρο ATRAKTOS.

Εκεί, θα έχεις την ευκαιρία να εφοδιαστείς με τα κατάλληλα εργαλεία για να αναγνωρίσεις τις αξίες που σε κινητοποιούν και σε κατευθύνουν, να θέσεις τους εργασιακούς σου στόχους και να κάνεις το επαγγελματικό σου όραμα πραγματικότητα. Και στις δυο εκδηλώσεις, κατά τη διάρκεια των Fireside Chats, θα συναντήσεις καταξιωμένες επαγγελματίες πρόθυμες να απαντήσουν στις ερωτήσεις σου, να συζητήσουν μαζί σου και να σε εμπνεύσουν μέσα από την πολύτιμη εμπειρία τους, ενώ θα παρακολουθήσεις Group Mentoring Sessions με μέντορες από το δίκτυο του Women On Top και θα έχεις τη δυνατότητα να πάρεις μέρος σε διαδραστικά και πρακτικά Workshops ενδυνάμωσης.

Δυναμικό ξεκίνημα στη νέα σου επαγγελματική ζωή

Όπως πιθανώς γνωρίζεις ήδη, οι δράσεις του Live A Legacy και της Mastercard, δεν περιορίζονται εδώ. Ήδη φέτος, για μια ακόμη χρονιά, η πρωτοβουλία προσέφερε 50 εξάμηνες υποτροφίες mentoring μέσα από το δίκτυο μεντόρων Women On Top, ενώ η πρόσκληση της πρωτοβουλίας για έμμισθη πρακτική άσκηση παραμένει ανοιχτή.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να στείλεις το βιογραφικό σου μέσω της πλατφόρμας και να διεκδικήσεις με αυτό τον τρόπο μια από τις θέσεις έμμισθης πρακτικής άσκησης που προσφέρει η ίδια η Mastercard, αλλά και εταιρείες που ανήκουν στο ευρύτερο δίκτυο συνεργατών της.

Στο σχέδιο δράσεων που έχει αναπτύξει η Mastercard τα τελευταία 5 χρόνια, με στόχο την ολιστική επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών καθ’ όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας, περιλαμβάνεται επιπλέον το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Girls4tech”, μια σειρά σεμιναρίων STEM για μαθήτριες ηλικίας 8 έως 12 ετών, αλλά και το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Στελεχών “Master your Own Business”, σε συνεργασία με το Alba Graduate Business School, The American College of Greece, στηρίζοντας έτσι έμπρακτα και τη γυναικεία επιχειρηματικότητα.

Είτε κάνεις τώρα τα πρώτα σου βήματα στην αγορά εργασίας, είτε εργάζεσαι ήδη, το Live A Legacy προσφέρει μία μοναδική ευκαιρία για να εφοδιαστείς με τα κατάλληλα εφόδια και τις απαραίτητες γνώσεις που θα σε βοηθήσουν να χαράξεις μία επιτυχημένη πορεία στον κλάδο που έχεις επιλέξει.

Μπες στην πλατφόρμα mastercard.com/livealegacy, κάνε την εγγραφή σου στην εκδήλωση που σε ενδιαφέρει και ζήσε από κοντά τη μαγεία του Live A Legacy!

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024