Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πτήσεις: Περάστε να σας ζυγίσουμε πριν την επιβίβασή σας - Ποια αεροπορική εταιρεία αλλάζει τους κανονισμούς

Πτήσεις: Περάστε να σας ζυγίσουμε πριν την επιβίβασή σας – Ποια αεροπορική εταιρεία αλλάζει τους κανονισμούς

Κατά το check in οι ταξιδιώτες καλούνται να σταθούν σε ψηφιακή ζυγαριά

Βγάλτε τα παπούτσια σας. Βγάλτε τα κλειδιά σας από την τσέπη σας. Ανεβείτε στη ζυγαριά. Αυτά είναι τα βήματα που θα υποχρεωθούν να ολοκληρώσουν οι επιβάτες της Air New Zealand έως τις 2 Ιουλίου για τις διεθνείς πτήσεις.

Ειδικότερα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Νέας Ζηλανδίας ζητά από την εθνική της αεροπορική εταιρεία να ζυγίζει τους επιβάτες που αναχωρούν με διεθνείς πτήσεις από το αεροδρόμιο του Όκλαντ.

Το πρόγραμμα, το οποίο η Air New Zealand αποκαλεί έρευνα βάρους επιβατών, είναι ένας τρόπος συλλογής δεδομένων σχετικά με το φορτίο και την κατανομή βάρους για τα αεροπλάνα, δήλωσε η αεροπορική εταιρεία.

«Ζυγίζουμε τα πάντα που μπαίνουν στο αεροσκάφος – από το φορτίο μέχρι τα γεύματα στο αεροσκάφος και τις αποσκευές στον χώρο αποσκευών», δήλωσε ο Alastair James, ειδικός της αεροπορικής εταιρείας για τη βελτίωση του ελέγχου φορτίου, σε ανακοίνωσή του. «Για τους πελάτες, το πλήρωμα και τις χειραποσκευές, χρησιμοποιούμε το μέσο βάρος, το οποίο λαμβάνουμε από την πραγματοποίηση αυτής της έρευνας».

Το βάρος είναι μια προσωπική υπόθεση

Παρόλα αυτά, το βάρος είναι μια προσωπική υπόθεση που δεν επιθυμούν όλοι να αποκαλύψουν. Προκειμένου να προστατεύσει την ιδιωτική ζωή των επιβατών, η αεροπορική εταιρεία λέει ότι τα δεδομένα που θα συλλέγει θα είναι ανώνυμα, όπως μεταδίδει το CNN.

Οι ταξιδιώτες θα κληθούν να σταθούν σε μια ψηφιακή ζυγαριά όταν κάνουν check-in για την πτήση τους. Οι πληροφορίες σχετικά με το βάρος τους θα υποβάλλονται σε κάποια πλατφόρμα χωρίς να είναι ορατές στον υπάλληλο.

Οι επιβάτες θα τοποθετούν επίσης τις αποσκευές τους σε μια άλλη πανομοιότυπη ζυγαριά για να γίνει ξεχωριστά ο υπολογισμός βάρους τους.

«Ξέρουμε ότι το να ανεβαίνουν στη ζυγαριά μπορεί να είναι αποθαρρυντικό. Θέλουμε να καθησυχάσουμε τους πελάτες μας ότι δεν υπάρχει ορατή οθόνη πουθενά. Κανείς δεν μπορεί να δει το βάρος σας, ούτε καν εμείς», δήλωσε ο James.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Air NZ ζητά από τους επιβάτες να ανέβουν στη ζυγαριά πριν επιβιβαστούν στις πτήσεις τους. Οι επιβάτες εσωτερικού έλαβαν μέρος σε μια έρευνα το 2021, αλλά εκείνη για τους διεθνείς ταξιδιώτες καθυστέρησε λόγω της πανδημίας.

Μεταξύ των ατόμων που ενδέχεται να κληθούν να λάβουν μέρος στην έρευνα είναι και όσοι ταξιδεύουν με την απευθείας πτήση από το Ώκλαντ προς το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης.

Το 17ωρο εμβληματικό δρομολόγιο ξεκίνησε το περασμένο φθινόπωρο ως βασικός άξονας της στρατηγικής της Air NZ μετά την πανδημία. Είναι επίσης μία από τις μεγαλύτερες πτήσεις στον κόσμο.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024