Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένα τρανς μοντέλο που απέφυγε την… μπανανόφλουδα της αυτοπαγίδευσης

Ένα τρανς μοντέλο που απέφυγε την… μπανανόφλουδα της αυτοπαγίδευσης

Από το εξώφυλλο του Playboy στο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, η διαδρομή της Τζίνα Ροσέρο υπήρξε οτιδήποτε άλλο εκτός από αναμενόμενη.

Η Τζίνα Ροσέρο σταματάει την κυκλοφορία. Κυριολεκτικά.

Και το κάνει πυκνά συχνά σαν παιχνίδι στους κεντρικούς δρόμους του Μανχάταν όπου κατοικεί. «Σταματάω τρεις λωρίδες επιτόπου. Όχι όμως και τις τέσσερις», λέει στους New York Times, όπου μίλησε για την κυκλοφορία των απομνημονευμάτων της με τίτλο «Horse Barbie».

Στις σελίδες του η 39χρονη τρανς ακτιβίστρια περιγράφει την γεμάτη σκαμπανεβάσματα, μυστικά και ψέματα μέχρι την κατάκτηση της ελευθερίας, διαδρομή της από τη γενέτειρα της μια μικρή πόλη των Φιλιππίνων μέχρι τη μεγαλούπολη της Νέας Υόρκης.

Η Ροσέρο ήταν μόλις 15 ετών όταν άρχισε να ασχολείται με το μόντελινγκ σε διαγωνισμούς trans, ένα εθνικό άθλημα των Φιλιππίνων, όπως το αποκαλεί, που συνδέεται με θρησκευτικούς εορτασμούς. Στο πρώτο της σόου, η Ροσέρο συνάντησε μια νεαρή γυναίκα με το όνομα Τάιγκερλιλι, η οποία έγινε τρόπο τινά η τρανς μητέρα της που της χάρισε το ψευδώνυμο Horse Barbie.

Δυο διαφορετικοί κόσμοι

Στις Φιλιππίνες η Ροσέρο ζούσε ανοιχτά σαν τρανς γυναίκα με την πλήρη υποστήριξη της οικογένειας της, αλλά δεν μπορούσε βάσει της νομοθεσίας να κάνει αλλαγή φύλου.

Στα 17 της μετά το θάνατο του πατέρα της μετακόμισε με τη μητέρα της στο Σαν Φρανσίσκο, ένα μέρος που είχε γνωρίσει μέσα από ταινίες όπως το Vertigo  και  το Basic Instinct.

Η καριέρα της απογειώθηκε γοργά αλλά τα πολλά ψέματα τα οποία άρχισε να λέει για να κρύψει την ταυτότητα της άρχισαν να την πνίγουν. Απέφευγε το οποιοδήποτε σημάδι στο λαιμό για να μην δουν οι άλλοι το μήλο του Αδάμ, ενώ όταν τελικά έκανε την αλλαγή φύλλου δικαιολογούσε τα σημάδια σαν αποτρίχωση που πήγε πολύ λάθος.

Για να γίνει περισσότερο πιστευτή από τον περίγυρο της κουβαλούσε στη τσάντα της ταμπόν. Οχτώ χρόνια μετά ο αντίκτυπος αυτής της μυστικοπάθειας ήτα φανερός στη ψυχική και σωματική της υγείας.

Η στιγμή της απελευθέρωσης

Γιόρτασε τα 30 της στο Μεξικό με τον σύντροφο της αποφασίζοντας να πει επιτέλους την αλήθεια. Το έκανε στο Ted Talk τον Μάρτιο του 2014 και η ομιλία της με τίτλο «Γιατί έπρεπε να αποκαλυφθώ» δημιούργησε μεγάλη αίσθηση. Εκείνη δεν κοίταξε πίσω ποτέ ξανά.

Σήμερα, ασχολείται με  την Gender Proud, έναν οργανισμό που συνίδρυσε για να διασφαλίσει ότι οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο μπορούν να αλλάξουν το φύλο τους σε νομικά έγγραφα και για να αντιμετωπίσει τη βία και τις διακρίσεις που εξακολουθούν να τους επηρεάζουν.

Η Gender Proud λειτουργεί επίσης και ως μια εταιρεία παραγωγής που καταπιάνεται με ιστορίες για το τι σημαίνει να είσαι τρανς και μη συμμορφούμενος με το φύλο.

Η Τζίνα Ροσέρο είναι η πρώτη τρανς γυναίκα πρεσβευτής του Μις Υφήλιος Νεπάλ και η πρώτη τρανς γυναίκα που ανακηρύχθηκε Playboy Playmate of the Year. Πέρα και πάνω από όλα όμως  είναι ελεύθερη…

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024