Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στην προεκλογική βιτρίνα τα νέα στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Στην προεκλογική βιτρίνα τα νέα στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Πάνω από 70% της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ αποτελείται από νέα σε ηλικία στελέχη που εκλέγονται για πρώτη φορά

Στην Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν πως η κύρια επιλογή τους που επιβραβεύτηκε στην κάλπη δεν ήταν άλλη από αυτή που αφορούσε την ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού: πάνω από 70% της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας (και κυρίως, έδρες που δεν θα φύγουν στην ενισχυμένη αναλογική) αποτελείται από νέα σε ηλικία στελέχη, τα οποία εκλέγονται για πρώτη φορά. Παράλληλα, η βιτρίνα του κόμματος, με στελέχη της γενιάς του Νίκου Ανδρουλάκη, έχει επίσης ανανεωθεί –και πάνω σ’ αυτό το κράμα προσώπων αναμένεται να πέσει το βάρος της προεκλογικής εκστρατείας που μόλις ξεκινάει.

Ο σχεδιασμός του επόμενου διαστήματος, έτσι όπως περιγράφηκε μέχρι κάποιο βαθμό και στην συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, αφορά κυρίως τα νέα πρόσωπα που βρίσκονται πλέον στην πρώτη γραμμή –όχι μόνο εκείνα που βρίσκονται στον στενό πυρήνα του Ανδρουλάκη, αλλά όλους εκείνους που εξελέγησαν στις περιφέρειές τους και τώρα εμφανίζονται διαθέσιμοι για να «σηκώσουν» την συλλογική προσπάθεια.

Μάχη πόρτα – πόρτα

Η οποία, με βάση τις πρώτες σκέψεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, θέλει να έχει κινηματικά χαρακτηριστικά και μάχη πόρτα-πόρτα σε οργανωτικό επίπεδο. Αυτό στην πράξη μπορεί να πάρει συγκεκριμένη μορφή με εκείνους που θα αναλάβουν να «τρέξουν» σε περιφέρειες που απαιτείται ενίσχυση, για να γίνουν περισσότερο γνωστές οι θέσεις του κόμματος, ή θα αναλάβουν την διάχυση συγκεκριμένων προτάσεων μέσα από το κεντροαριστερό πρόγραμμα. Η τελική μορφή που θα πάρει η προσπάθεια δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί, συζητήθηκε ωστόσο στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, το οποίο επίσης, σε κάποιο βαθμό απαρτίζεται από τη νεότερη γενιά του κόμματος.

Σε γενικές γραμμές, το κλίμα στην συνεδρίαση της Δευτέρας ήταν καλό, χωρίς ιδιαίτερες διαφωνίες μεταξύ των στελεχών. Αντιθέτως, οι παρεμβάσεις που έγιναν κινήθηκαν σε παρόμοιο μήκος κύματος, δόθηκε έμφαση στην σημασία που έχει να μην εμφανίζονται δύο κόμματα της αντιπολίτευσης να τσακώνονται μεταξύ τους δίνοντας ευχέρεια κινήσεων στη ΝΔ, καθώς επίσης και στην σημασία απεύθυνσης σε όλον τον κόσμο της Κεντροαριστεράς, ως πιο ρεαλιστική και πραγματικά προοδευτική εναλλακτική απέναντι στη ΝΔ.

«Είμαστε ο χώρος που θα αναδείξει μια αντίληψη διακυβέρνησης για τον πολίτη»

Το θετικό κλίμα φάνηκε και με την τοποθέτηση του Χάρη Καστανίδη, ο οποίος απέφυγε οποιαδήποτε αναφορά στο προσωπικό του θέμα και στην επιλογή της έδρας της Α’ Θεσσαλονίκης από τον Ανδρουλάκη, εστιάζοντας στο θεσμικό διακύβευμα μιας ενδεχόμενης γαλάζιας κοινοβουλευτικής παντοκρατορίας. Στην συνεδρίαση συμμετείχε και ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος μίλησε για τον «δημοκρατικό πολιτισμό» του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας πως «είμαστε ο χώρος που θα αναδείξει μια αντίληψη διακυβέρνησης για τον πολίτη».

Αυτό που ζήτησε επίσης ο Νίκος Ανδρουλάκης από τα στελέχη του, εκτός από το να μιλούν και να συζητούν προγραμματικά, είναι να έχουν χαμηλά το κεφάλι και να εμφανίζονται χωρίς έπαρση σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα -επιμένοντας μεν στην αλλαγή των συσχετισμών στην Κεντροαριστερά, προτιμώντας δε την φράση «μια προσπάθεια χωρίς ταβάνι», παρά αυτή περί «αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024