Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπουργείο Υγείας: Παράδοση Πλεύρη στην Αναστασία Κοτανίδου - «Ένας μήνας είναι, θα περάσει»

Υπουργείο Υγείας: Παράδοση Πλεύρη στην Αναστασία Κοτανίδου – «Ένας μήνας είναι, θα περάσει»

Η νέα υπουργός Υγείας, Αναστασίου Κοτανίδου, ανέφερε με χιούμορ ότι πιστεύει πως δεν θα έχουμε κάτι έκτακτο, «διότι αν συμβεί θα σας ξανακαλέσουμε πίσω στο υπουργείο», είπε στον Θάνο Πλεύρη.

Το χαρτοφυλάκιο της Υγείας παρέλαβε από τον απερχόμενο υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, η καθηγήτρια Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, Αναστασία Κοτανίδου, η οποία ορκίστηκε το πρωί στην υπηρεσιακή κυβέρνηση του νέου πρωθυπουργού, Ιωάννη Σαρμά.

Ο Θάνος Πλεύρης και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, καλωσόρισαν την κυρία Κοτανίδου στο υπουργείο και της ευχήθηκαν καλή τύχη.

Η Αναστασία Κοτανίδου, κατά την διάρκεια της πανδημίας, είχε τεθεί επικεφαλής της Επιστημονικής Επιτροπής για τον σχεδιασμό νέων κλινών ΜΕΘ στα νοσοκομεία του ΕΣΥ και συμμετείχε στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Κοτανίδου: «Θα μου χρειαστεί η καλή τύχη»

Κατά την παράδοση, ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε στο έργο του στο υπουργείο Υγείας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «σε αυτό το υπουργείο, ο υπουργός δεν θα πρέπει να είναι ικανοποιημένος και πάντα θα πρέπει να σκέφτεται τι περισσότερο μπορεί να κάνει για τους ασθενείς».

Στο υπουργείο Υγείας είπε, απευθυνόμενος στη νέα υπουργό, «δεν υπάρχει υπηρεσιακός χρόνος, διαχειρίζεται καθημερινά κρίσεις και την υγεία των πολιτών».

Από την πλευρά της, η Αναστασίου Κοτανίδου ανέφερε με χιούμορ πως «η τύχη που μου ευχήθηκε ο υπουργός μάλλον θα μου χρειαστεί. Ευτυχώς είναι ένας μόνο μήνας, που θα περάσει. Πιστεύω ότι δεν θα έχουμε κάτι έκτακτο, διότι αν συμβεί θα σας ξανακαλέσουμε πίσω στο υπουργείο».

Στη θητεία τους στο υπουργείο Υγείας και στο έργο τους αναφέρθηκαν η Μίνα Γκάγκα και η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024