Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοτανίδου: Δεν κινδυνεύουμε να έχουμε καινούργιο πανδημικό κύμα

Κοτανίδου: Δεν κινδυνεύουμε να έχουμε καινούργιο πανδημικό κύμα

«Ευτυχώς δεν υπάρχει πίεση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και αυτό είναι το πιο ενθαρρυντικό για εμάς» τόνισε η κ. Κοτανίδου

Καθυσηχαστική για το ενδεχόμενο ενός ακόμα πανδημικού κύματος εμφανίστηκε, η πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, Αναστασία Κοτανίδου, ωστόσο τόνισε ότι είναι σημαντικός ο εμβολιασμός για την προστασία μας έναντι του κοροναϊού.

Όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ, οι καινούργιες παραλλαγές του κοροναϊού δεν φαίνεται να είναι τόσο μεταδοτικές, ούτε υπάρχει κάποια νέα παραλλαγή που θα οδηγούσε σε καινούργιο πανδημικό κύμα.

Εξήγησε ότι σε αυτή τη φάση ο κοροναϊός έχει λίγο μεγαλύτερη διασπορά στην κοινότητα, γι’ αυτό είναι και λίγο πιο αυξημένα τα κρούσματα. “Ευτυχώς δεν υπάρχει πίεση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και αυτό είναι το πιο ενθαρρυντικό για εμάς” τόνισε η κα Κοτανίδου και πρόσθεσε ότι όλοι πρέπει να κάνουμε την τέταρτη δόση, την δεύτερη αναμνηστική, γιατί θα μας προστατέψει ακόμα παραπάνω από τις παραλλαγές που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή. “Δεν είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας πανικοβάλει, απλώς πρέπει να εμβολιαστούμε για να προστατευτούμε” εξήγησε.

“Νέες μεταλλάξεις θα παρουσιάζονται. Το θέμα είναι να είναι ήπιες στην κλινική τους εικόνα και να μην οδηγούν τους ανθρώπους στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας” σημείωσε και τόνισε ότι αυτή τη στιγμή το πιο σημαντικό είναι να προετοιμαστούμε για το επόμενο κύμα, εκπαιδεύοντας όσο το δυνατόν παραπάνω κόσμο.

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 10-8: Φουλάρουν για το Final 4 οι Ερυθρόλευκοι

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Φερεντσβάρος με 10-8, την υποχρέωσε στην πρώτη φετινή της ήττα σε όλες τις διοργανώσεις και έπιασε κορυφή μαζί με τους Ούγγρους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024