Κοτανίδου: Δεν κινδυνεύουμε να έχουμε καινούργιο πανδημικό κύμα
«Ευτυχώς δεν υπάρχει πίεση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και αυτό είναι το πιο ενθαρρυντικό για εμάς» τόνισε η κ. Κοτανίδου
Καθυσηχαστική για το ενδεχόμενο ενός ακόμα πανδημικού κύματος εμφανίστηκε, η πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, Αναστασία Κοτανίδου, ωστόσο τόνισε ότι είναι σημαντικός ο εμβολιασμός για την προστασία μας έναντι του κοροναϊού.
Όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ, οι καινούργιες παραλλαγές του κοροναϊού δεν φαίνεται να είναι τόσο μεταδοτικές, ούτε υπάρχει κάποια νέα παραλλαγή που θα οδηγούσε σε καινούργιο πανδημικό κύμα.
- Διαβάστε επίσης: Κοτανίδου «αδειάζει» τον Λύτρα και τη μελέτη του: Είναι μία εργασία για να εμπλουτίσει κάποιος το βιογραφικό του
Εξήγησε ότι σε αυτή τη φάση ο κοροναϊός έχει λίγο μεγαλύτερη διασπορά στην κοινότητα, γι’ αυτό είναι και λίγο πιο αυξημένα τα κρούσματα. “Ευτυχώς δεν υπάρχει πίεση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και αυτό είναι το πιο ενθαρρυντικό για εμάς” τόνισε η κα Κοτανίδου και πρόσθεσε ότι όλοι πρέπει να κάνουμε την τέταρτη δόση, την δεύτερη αναμνηστική, γιατί θα μας προστατέψει ακόμα παραπάνω από τις παραλλαγές που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή. “Δεν είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας πανικοβάλει, απλώς πρέπει να εμβολιαστούμε για να προστατευτούμε” εξήγησε.
“Νέες μεταλλάξεις θα παρουσιάζονται. Το θέμα είναι να είναι ήπιες στην κλινική τους εικόνα και να μην οδηγούν τους ανθρώπους στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας” σημείωσε και τόνισε ότι αυτή τη στιγμή το πιο σημαντικό είναι να προετοιμαστούμε για το επόμενο κύμα, εκπαιδεύοντας όσο το δυνατόν παραπάνω κόσμο.
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της ιατρικής (Μέρος Η’)
- Ο σκύλος και η γάτα αναγνωρίζουν τη μαμά τους μετά από χρόνια;
- «Ο Χίφι είναι στην κορυφή της λίστας της Βαλένθια»
- Αποθέωση για την «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν – Οι πρώτες αντιδράσεις
- Λίβανος: Χριστιανικά χωριά διαψεύδουν τους ισχυρισμούς Νετανιάχου ότι ζήτησαν να προσαρτηθούν στο Ισραήλ
- Οι δηλώσεις του Ρονάλντο μετά τον αποκλεισμό: «Η Πορτογαλία πριν από μένα δεν είχε τίτλο – Το Euro αξίζει όσο ένα Μουντιάλ»
- Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία: Ανησυχία για την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου στον Ειρηνικό από την Κίνα
- Ρόδος: Συνελήφθη 47χρονος για ενδοοικογενειακή βία – Ξυλοκόπησε την εν διαστάσει σύζυγό του σε βενζινάδικο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-9b5dvrjb05g-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442