Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ορκίστηκε η υπηρεσιακή κυβέρνηση - Ολα όσα έγιναν

Ορκίστηκε η υπηρεσιακή κυβέρνηση – Ολα όσα έγιναν

Μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, οι υπουργοί θα μεταβούν στα υπουργεία τους για τις τελετές παράδοσης παραλαβής.

Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελαροπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά, πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των  μελών της υπηρεσιακής Κυβέρνησης.

Αμέσως μετά την ορκωμοσία οι υπουργοί αναχώρησαν για το Μέγαρο Μαξίμου και τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, υπό τον νέο πρωθυπουργό. Στη συνέχεια οι υπουργοί θα μεταβούν στα υπουργεία τους για τις τελετές παράδοσης παραλαβής.

Όλοι οι υπουργοί είναι άνθρωποι με εξειδίκευση στους τομείς που τους ανατέθηκαν. Στα κρίσιμα υπουργεία Άμυνας, και Εξωτερικών τοποθετήθηκε ένας στρατιωτικός ο πρώην Α/ΓΕΣ και πρώην υφυπουργός στρατηγός Αλκιβιάδης Στεφανής, και ο πρέσβης ε.τ Βασίλης Κασκαρέλης. Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο πρώην Α/ΓΕΣ στρατηγός Χαράλαμπος Λαλούσης, και κυβερνητικός εκπρόσωπος ο δημοσιογράφος Ηλίας Σιακαντάρης.

Μετά την ορκωμοσία τους, ένας-ένας οι υπουργοί υπέγραψαν το πρωτόκολλο της σύνθεσης της υπηρεσιακής κυβέρνησης, το οποίο πρώτοι υπέγραψαν η ΠτΔ και ο πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς. Δυο εκ των υπουργών ορκίστηκαν με πολιτικό όρκο, η υπουργός Εσωτερικών,  Καλλιόπη Σπανού και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δανιήλ Εσδράς.

Η τελετή έληξε με την καθιερωμένη ομαδική φωτογραφία των νέων υπουργών και μελών της υπηρεσιακής κυβέρνησης με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον πρωθυπουργό, Ιωάννη Σαρμά, στην αίθουσα Διαπιστευτηρίων του Προεδρικού Μεγάρου.

Ολα όσα έγιναν

12:25 Οι δηλώσεις των υπηρεσιακών υπουργών

12:12 Μετά την ορκωμοσία τους, ένας-ένας οι υπουργοί υπογράφουν το πρωτόκολλο της σύνθεσης της υπηρεσιακής κυβέρνησης, το οποίο πρώτοι υπέγραψαν η ΠτΔ και ο πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς.  Δείτε στιγμιότυπα από το τελετουργικό.

12:10 Δυο εκ των υπουργών ορκίστηκαν με πολιτικό όρκο, η υπουργός Εσωτερικών, Καλλιόπη Σπανού και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δανιήλ Εσδράς.

12:07 Δείτε βίντεο από την ορκωμοσία της υπηρεσιακής κυβέρνησης ενώπιον της ΠτΔ και παρουσία του πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά

12:00 Ξεκίνησε ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελαροπούλου η ορκωμοσία των  μελών της υπηρεσιακής Κυβέρνησης.

11:57 Λίγο πριν τις 12 έφτασε στο προεδρικό Μέγαρο ο πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς

11:50 Στο Προεδρικό  Μέγαρο έχει προσέλθει και ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Σιακαντάρης, ο οποίος δήλωσε πως «είναι μια κυβέρνηση χωρίς πολιτικό πρόσημο αλλά θα είναι απολύτως λειτουργική».

11:48 Στο Προεδρικό Μέγαρο έχει προσέλθει, επίσης, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς αλλά και ο υπουργός Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής.

Δείτε στιγμιότυπα από τις αφίξεις υπουργών.

11:40 Η προσέλευση των υπηρεσιακών υπουργών ξεκίνησε λίγο μετά τις 11.15 με την κυρία Αναστασία Κοττανίδου που αναλαμβάνει το υπουργείο Υγείας και τον κ.Χρήστο Κίττα που αναλαμβάνει το Παιδείας και έχει την κρίσιμη ευθύνη της διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων να ακολουθεί. Οι περισσότεροι εκ των υπηρεσιακών υπουργών συνοδεύονται από μέλη των οικογενειών τους.

Από τους πρώτους που έφτασαν ο υπηρεσιακός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γεώργιος Τσακίρης, ο οποίος δήλωσε ότι «θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν καλύτερο ωστε να τακτοποιήσουμε πράγματα που έχουν δρομολογηθεί για να μην έχουμε εκκρεμότητες».

Από την πλευρά της η υπηρεσιακή υπουργός Υγείας, Αναστασία Κοτανίδου, είπε ότι «χρέος μου είναι να πάω, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι έχω άριστη συνεργασία με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ώστε να φανώ αντάξια».

Ο υπουργός Παιδείας, Χρήστος Κίττας, είπε ότι «αυτή τη στιγμή το μυαλό μου είναι στα παιδιά που ετοιμάζονται για τις Πανελλήνιες και τα παιδιά που δίνουν ήδη εξετάσεις στα Λύκεια. Η ευθύνη είναι μεγάλη και τη δέχθηκα, τώρα είναι μεγαλύτερη από ό,τι πριν από 11 χρόνια. Μου τηλεφώνησε ο κ. Σαρμάς, δεν αιφνιδιάστηκα».

Στο Προεδρικό Μέγαρο έχει προσέλθει, επίσης, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς.

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024