Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυστραλία: Πέθανε η 95χρονη που δέχθηκε την επίθεση αστυνομικού με τέιζερ

Αυστραλία: Πέθανε η 95χρονη που δέχθηκε την επίθεση αστυνομικού με τέιζερ

«Ήταν σε σύγχυση, κάτι που συμβαίνει στους ανθρώπους που πάσχουν από άνοια, χρειαζόταν γλυκιές κουβέντες και βοήθεια. Δεν χρειαζόταν την επιβολή του νόμου», δήλωσε τοπικός αξιωματούχος στην Αυστραλία για την άτυχη ηλικιωμένη.

Πέθανε η 95χρονη γυναίκα, μία εβδομάδα αφότου ένας αστυνομικός χρησιμοποίησε εναντίον της τέιζερ στον οίκο ευγηρίας όπου ζούσε στην Αυστραλία, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η Κλερ Νόουλαντ «πέθανε ήρεμα στο νοσοκομείο λίγο μετά τις 19.00, περιστοιχισμένη από την οικογένεια και τους δικούς της», αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Λίγες ώρες πριν, είχαν απαγγελθεί κατηγορίες για πρόκληση σοβαρών σωματικών βλαβών από απερισκεψία κατά 33χρονου αστυνομικού, ο οποίος έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα. Θα προσαχθεί στο δικαστήριο στις 5 Ιουλίου.

Σάλος και οργή στην Αυστραλία

Εν τω μεταξύ, σάλος έχει ξεσπάσει στην Αυστραλία μετά από αυτό το αδιανόητο περιστατικό στον οίκο ευγηρίας.

Το γεγονός ότι η Κλερ Νόουλαντ έγινε στόχος τέιζερ έχει προκαλέσει αποτροπιασμό στον πληθυσμό της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας και δείχνει σε ποιο βαθμό έχουμε απελπιστική ανάγκη μεταρρύθμισης της αστυνομίας, δήλωσε η τοπική Οοικολόγος βουλευτής, Σου Χίγκινσον.

Εκκλήσεις για την πραγματοποίηση κοινοβουλευτικής έρευνας και τη δημοσιοποίηση του οπτικού υλικού από την κάμερα σώματος του αστυνομικού που διώκεται διατυπώθηκαν μετά το περιστατικό.

Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα, αμέσως μετά τον σοβαρό τραυματισμό της 95χρονης.

Η 95χρονη γυναίκα, που υπέφερε από άνοια, πιστεύεται ότι εντοπίστηκε την περασμένη Τετάρτη να κρατά μαχαίρι μέσα στον οίκο ευγηρίας Yallamboo Lodge στην πόλη Κούμα, που βρίσκεται 300 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Σίδνεϊ.

Οι αστυνομικοί δήλωσαν ότι προσπάθησαν να την αφοπλίσουν, προτού χρησιμοποιήσουν εναντίον της το τέιζερ.

Δύο αστυνομικοί μιλούσαν στη Νόουλαντ για αρκετά λεπτά, αλλά εκείνη δεν άφηνε το μαχαίρι και άρχισε να τους πλησιάζει. Τότε ο ένας τη χτύπησε με το τέιζερ, με αποτέλεσμα η γυναίκα να πέσει στο έδαφος και να χτυπήσει το κεφάλι της.

Ο οίκος ευγηρίας επιβεβαίωσε το περιστατικό, αλλά αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε άλλο σχόλιο.

«Δεν θα κάνουμε κανένα άλλο σχόλιο αυτή τη στιγμή, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα και από σεβασμό προς όλους όσοι εμπλέκονται στο περιστατικό», σημείωσε εκπρόσωπός του.

«Μια καλή κουβέντα θα ήταν αρκετή»

«Χρησιμοποίησαν τέιζερ, όταν το μόνο που χρειαζόταν ήταν μια καλή κουβέντα (…) ήταν σε σύγχυση, κάτι που συμβαίνει στους ανθρώπους που πάσχουν από άνοια, χρειαζόταν γλυκιές κουβέντες και βοήθεια. Δεν χρειαζόταν την επιβολή του νόμου», δήλωσε ο τοπικός αξιωματούχος, Άντριου Θάλερ.

Ο αστυνομικός που χτύπησε την ηλικιωμένη με το τέιζερ έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ έχει ξεκινήσει έρευνα για «κρίσιμο περιστατικό κατηγορίας 1», στην οποία συμμετέχει το τμήμα Ανθρωποκτονιών.

«Κατηγορίας 1» θεωρούνται από την αστυνομία της Αυστραλίας περιστατικά τα οποία ο τραυματισμός μπορεί να οδηγήσει στον θάνατο – όπως και έγινε – ή σε επικείμενο θάνατο.

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024