Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
5 συμβουλές που πρέπει να σταματήσουν να δίνουν οι γονείς στα παιδιά τους

5 συμβουλές που πρέπει να σταματήσουν να δίνουν οι γονείς στα παιδιά τους

Ακόμα και συμβουλές των γονιών προς τα παιδιά τους παλιώνουν και πρέπει να ανανεώνονται, σύμφωνα με τις ανάγκες της εποχής.

Λίγο πριν το τέλος και του φετινού ακαδημαϊκού έτους, οι γονείς ετοιμάζονται να μεταφέρουν μέρος της σοφίας τους προς τα παιδιά τους, πριν το καλοκαίρι τους πάρει το μυαλό και κάθε σκέψη μακριά.

Αυτή τη φορά, καλό θα ήταν να πράξουν διαφορετικά, λέει στο  CNBC ο αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος, Ματ Χίγκινς.

Πρόκειται για νεαρά άτομα που θα κληθούν να βγουν σε μια αγορά εργασίας με κυρίαρχο χαρακτηριστικό την αβεβαιότητα και να ζήσουν σε έναν κόσμο που συνταράσσεται από κρίσεις κάθε είδους σε όλες τις γωνιές της γης.

Γι’ αυτό 5 συμβουλές, που κατά τον ίδιο, οι γονείς πρέπει να πάψουν να λένε στα παιδιά τους, γιατί είναι παρωχημένες, είναι οι ακόλουθες:

«Χρειάζεσε εναλλακτικό σχέδιο»

Μελέτη του πανεπιστημίου Wharton διαπίστωσε ότι και μόνο η σκέψη για ένα εφεδρικό Σχέδιο Β μπορεί να μειώσει σημαντικά την πιθανότητα να συμβεί το Σχέδιο Α, μαζί με το κίνητρο για την ακούραστη προσπάθεια επίτευξής του.

Υπάρχουν ελάχιστα πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος στην ηλικία των 20, που να μην μπορεί να αναστρέψει στα 30. Ο μόνος τρόπος για να μπορέσει κάποιος να γίνει τόσο πλούσιος όσο ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, η Τέιλορ Σουίφτ ή ο πανέξυπνος Άστον Κούτσερ, είναι να πιστέψει ότι θα πετύχει και να μην σκέφτεται ούτε για αστείο την αποτυχία.

«Μην κάθεσαι τόσες ώρες μπροστά στην οθόνη»

Οι οθόνες είναι το μέλλον της εργασίας. Το να παίζει κανείς βιντεοπαιχνίδια για 10 ώρες συνεχόμενα μπορεί να μην τον βοηθήσει σε τίποτα, αλλά στο Διαδίκτυο μπορεί να βρει τον τρόπο να μάθει σχεδόν τα πάντα και μάλιστα δωρεάν.

«Μην σε αγχώνεσαι για τα ασήμαντα»

Αυτή η συμβουλή είναι εν μέρει σωστή. Γιατί ενώ το στρες που παραλύει πρέπει να αντιμετωπιστεί πάραυτα, δεν είναι όλα τα άγχη ανασταλτικοί παράγοντες επιτυχίας. Για του λόγου το ασφαλές, πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι οι πιο επιτυχημένοι επιχειρηματίες αξιοποιούν αυτά τα άγχη και τα κάνουν να λειτουργούν υπέρ των στόχων τους.

Αποδέχονται δηλαδή αυτό που ονομάζεται «καλό άγχος», το οποίο και τους βοηθά να κυνηγούν τους στόχους τους με μεγαλύτερη ζέση και κρατούν μακριά το υπερβολικό στρες που ρίχνει την απόδοση τους στο μηδέν.

«Πήγαινε να δουλέψεις σε μια μεγάλη, σταθερή εταιρεία»

Κάποτε θεωρείτο σοφή κίνηση για κάποιον να ξεκινήσει την καριέρα του από κολοσσούς όπως το Facebook, η Google και το Netflix. Σήμερα αυτές οι εταιρείς, που κάποτε υπόσχονταν σταθερότητα 30ετίας, απολύουν σωρηδόν τους υπαλλήλους τους. Συνεπώς, ένας νέος τώρα πρέπει να κατευθυνθεί εκεί που νιώθει χαρούμενος με αυτό που κάνει και το περιβάλλον γύρω του, βελτιώνοντας την καθημερινότητα του και αυξάνοντας τις πιθανότητες για σύντομη επαγγελματική ανέλιξη.

«Αγόρασε ένα σπίτι και στέριωσε για τα καλά»

Η πιο σημαντική συμβουλή που πρέπει να γνωρίζει κάθε νέος αυτού του κόσμου, σύμφωνα με τον Χίγκινς είναι η εξής: Τα μετρητά είναι βασιλιάς. Η εξοικονόμηση χρημάτων και η διατήρηση όσο το δυνατόν μεγαλύτερης ρευστότητας, είναι ζωτικής σημασίας. Με απλά λόγια, νοικιάστε αντί να αγοράσετε σπίτι, αμάξι και ότι άλλο… Σε ένα περιβάλλον υψηλού πληθωρισμού, η εξοικονόμηση χρημάτων πρέπει να προηγείται της συσσώρευσης χρέους.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024