Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι όμορφες αγάπες όμορφα καίγονται

Οι όμορφες αγάπες όμορφα καίγονται

Οι λόγοι που οδηγούν στο διαζύγιο τη Νάπολι με τον Λουτσιάνο Σπαλέτι

Είναι ο κανόνας. Η προδοσία ποτέ δεν προέρχεται από τους εχθρούς σου. Στο ποδόσφαιρο ισχύει ακόμα περισσότερο. Η μπογιά στις τοιχογραφίες  που αφιέρωσαν οι καλλιτέχνες του δρόμου στον αρχιτέκτονα της κατάκτησης του Σκουντέτο από τη Νάπολι Λουτσιάνο Σπαλέτι παραμένει ακόμα νωπή και ίσως να μην έχει στεγνώσει μέχρι τις 5 Ιουνίου όταν ο ιταλός προπονητής θα αποχωρεί και επίσημα από την πρωτεύουσα της Καμπανίας.
Αυτές τις ώρες οι δικηγόροι του διαπραγματεύονται με την ηγεσία της Νάπολι για τους όρους του διαζυγίου. Το αφεντικό των πρωταθλητών, ο Αουρέλιο ντε Λαουρέντις (ADL) δεν θέλει να δει τον Σπαλέτι στον πάγκο της Γιουβέντους και θα θέσει σκληρούς όρους. Ενας απ’ αυτούς θα είναι να παραμείνει ο προπονητής ανενεργός για έναν χρόνο χωρίς φυσικά να αμείβεται από τη Νάπολι. Σε διαφορετική περίπτωση οι πρωταθλητές θα πρέπει να αποζημιωθούν.
Ο Σπαλέτι έκανε τα πρώτα βήματα προς το μοναχικό ταξίδι προς την έξοδο όταν στον ουρανό της Νάπολι έλαμπαν τα πρώτα πυροτεχνήματα της επιτυχίας.
Το μεθύσι της κατάκτησης του τίτλου από τους Παρτενοπέι είχε υφάνει την ψευδαίσθηση πως όλα λειτουργούσαν αρμονικά. Τώρα που όλοι συνέρχονται από το χανγκόβερ αντιλαμβάνονται την υπερβολή.
Οι πρώτες ρωγμές στη σχέση του Σπαλέτι με τον ADL προκλήθηκαν πέρυσι τον Απρίλιο, όταν η Νάπολι ηττήθηκε από την Εμπολι και τέθηκε οριστικά εκτός διεκδίκησης του τίτλου. Ο ADL είχε αρχίσει να αναζητά τον αντικαταστάτη του ιταλού προπονητή αλλά το δυνατό φινάλε της Νάπολι ανέκοψε τα σχέδιά του.
Η φετινή τρελή πορεία της ομάδας γέννησε όνειρα κατάκτησης του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο αποκλεισμός από τη Μίλαν αποτέλεσε δεύτερο ισχυρό χτύπημα στις σχέσεις των δύο ανδρών.
Όταν οριστικοποιήθηκε η κατάκτηση του τίτλου τα μηνύματα του ADL προς τον Σπαλέτι έγιναν πιο ξεκάθαρα.
Μετά το παιχνίδι με την Ουντινέζε στην Dacia Arena, στο οποίο η Νάπολι εξασφάλισε το Σκουντέτο, το αφεντικό της ομάδας δεν σήκωσε το τηλέφωνο για να τον συγχαρεί.
Στο περιθώριο του επόμενου αγώνα με τη Φιορεντίνα όταν στήθηκε η φαραωνική φιέστα ο Σπαλέτι έμαθε από έναν διευθυντή της ομάδας πως του ανανεώθηκε μονομερώς το συμβόλαιό του. Ο ADL όχι μόνο δεν μπήκε στον κόπο να διαπραγματευτεί μαζί του αλλά απέφυγε να του κοινοποιήσει την πρωτοβουλία του. Συμπεριφέρθηκε στον Σπαλέτι ως υπάλληλο της εταιρίας του και όχι ως προπονητή που μόλις έχει κατακτήσει τον τίτλο.
Στο δείπνο της νίκης που παρέθεσε ο ADL ο προπονητής εξέφρασε έντονη δυσαρέσκεια όχι μόνο για τον αλαζονικό τρόπο με τον οποίον τον αντιμετώπισε ο πρόεδρος αλλά και για τις επόμενες κινήσεις που έχουν σχέση με πωλήσεις παικτών που πρωταγωνίστησαν στην κατάκτηση του τίτλου.
Ο Σπαλέτι έχει διανύσει πολλά χιλιόμετρα στο ποδόσφαιρο και έχει μάθει να διακρίνει τα σημάδια. Η άρνηση του να υποβιβαστεί από μαέστρος σε ταξιθέτη για να ικανοποιήσει τον εγωισμό του ADL που διεκδικούσε το μεγαλύτερο μερίδιο της επιτυχίας τον οδήγησε στην απόφαση του διαζυγίου. Τον βοήθησε ακόμα περισσότερο ο ADL με τη δήλωσή του ότι δεν θέλει να κόβει σε κανέναν τα φτερά.
Στο προπονητικό κέντρο στο Καστέλ Βολτούρνο βρίσκονται πια μόνο τα απαραίτητα για να βγάλει τη σεζόν, ενώ ο ADL έχει βγει ήδη στην αγορά αναζητώντας τον αντικαταστάτη του πατέρα της μεγαλύτερης επιτυχίας της ομάδας από το 1990.
Πρώτα χτύπησε την πόρτα του Αντόνιο Κόντε αλλά όταν έμαθε πως στην Τότεναμ έπαιρνε κοντά στα 14 εκατ. ευρώ συν 1,5 εκατ. ως μπόνους είπε «grazie» και έφυγε τρέχοντας. Ο επόμενος με τον οποίον μίλησε είναι ο Ισπανός Ράφα Μπενίτεθ. Στην ατζέντα του βρίσκεται επίσης το όνομα του Βιτσέντσο Ιταλιάνο της Φιορεντίνα που ανήκει στη νουβέλ βαγκ των ιταλών προπονητών και πρόσφατα οδήγησε τους Βιόλα στον τελικό του Κόνφερενς Λιγκ, ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο της Πόρτο και ο Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι της Μπράιτον.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024