Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
JPMorgan: Κατά 3 δισ. δολάρια αύξησε την πρόβλεψή της για καθαρά έσοδα μετά την εξαγορά της First Republic

JPMorgan: Κατά 3 δισ. δολάρια αύξησε την πρόβλεψή της για καθαρά έσοδα μετά την εξαγορά της First Republic

Οι πρώτοι καρποί από τη στρατηγική εξαγορά της περιφερειακής τράπεζας που κατέρρευσε

Στα 84 δισ. δολάρια αναβάθμισε η JPMorgan την πρόβλεψή της για τo καθαρό εισόδημα από τα επιτόκια φέτος, μετά την εξαγορά της First Republic, όπως ενημέρωσε σήμερα τους επενδυτές.

Το ποσό αυτό ισοδυναμεί με 3 δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερο από την πρόβλεψη του Απριλίου, όταν η JPMorgan αναβάθμισε τις προοπτικές καθαρoού εισοδήματος από επιτόκια κατά 7 δισεκατομμύρια δολάρια, μια κίνηση που προσέδωσε στη μετοχή της τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση τα τελευταία 20 χρόνια.

Η τράπεζα πρόσθεσε ότι «πηγές αβεβαιότητας» σχετικά με τις καταθέσεις και την οικονομία θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις προβλέψεις της. Το καθαρό εισόδημα από τα επιτόκια είναι η διαφορά μεταξύ του τι κερδίζουν οι τράπεζες από τα δάνεια και τις επενδύσεις και του τι πληρώνουν στους καταθέτες.

Η JPMorgan, η μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ από άποψη ενεργητικού, εξαγόρασε την περιφερειακή τράπεζα των πλουσίων, First Republic Bank, μετά την κατάρρευσή της που προκάλεσε έντονους κλυδωνισμούς στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Η στρατηγική αυτή κίνηση του CEO της JPMorgan Τζέιμι Ντίμον αναμένεται να ενισχύσει τα κέρδη και να δώσει μεγαλύτερη ώθηση στα σχέδιά της για πρόσβαση σε πλούσιους πελάτες.

Η τράπεζα ανακοίνωσε ακόμη την εκτίμησή της ότι τα έξοδα θα αυξηθούν στα 84,5 δισεκατομμύρια δολάρια, αμετάβλητα από την προηγούμενη πρόβλεψη, εξαιρουμένων των 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε κόστος για την απορρόφηση της First Republic.

Ο Τζέιμι Ντίμον που αναμένεται να δεχθεί σήμερα ερωτήσεις των επενδυτών, πιθανότατα θα ερωτηθεί για τις διαπραγματεύσεις σε σχέση με το ανώτατο όριο του χρέους των ΗΠΑ, καθώς και για τα σχέδια για τη διαδοχή του, με φόντο την πρόσφατη ανακοίνωση του CEO της Morgan Stanley, Τζέιμς Γκόρμαν, ότι θα παραιτηθεί μέσα σε έναν χρόνο.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024