Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Το ότι αγαπώ την πατρίδα μου δεν σημαίνει ότι μισώ τις πατρίδες όλων των άλλων»

«Το ότι αγαπώ την πατρίδα μου δεν σημαίνει ότι μισώ τις πατρίδες όλων των άλλων»

Ο Άγγελος Συρίγος και η Μιμή Ντενίση συνομιλούν για την καθημερινότητα στην Αθήνα, την ασφάλεια, τα πανεπιστήμια, την τέχνη, την πατρίδα, την οικογένεια και την προσωπική του ζωή.

«Το ότι αγαπώ την πατρίδα μου δεν σημαίνει ότι μισώ τις πατρίδες των άλλων». Αυτά και άλλα πολλά συζήτησαν ο Άγγελος Συρίγος, υποψήφιος βουλευτής στην Α΄ Αθήνας και η Μιμή Ντενίση, ηθοποιός, σε μία εκ των ένδον συνέντευξη για την καθημερινότητα στην Αθήνα, την ασφάλεια, τα πανεπιστήμια, την τέχνη, την πατρίδα, και την οικογένεια

ΑΣ: Είμαι συλλέκτης αφισών και έχω μαζέψει και τις δικές μου αφίσες όλες. Έχω κρατήσει αφίσες όλων όσων έχουν στοχοποιηθεί για διαφόρους λόγους στο κέντρο της Αθήνας από τους γνωστούς αντιεξουσιαστές.

ΜΝ: Τη δικιά μου αφίσα, αυτή με τη σκούπα μπροστά από το Green Park; Πιστεύω ότι κάτι πετύχαμε με αυτό.

ΑΣ: Έχει αλλάξει σιγά σιγά η κατάσταση. Έχει δρόμο μπροστά αλλά έχει μπει το νερό στο αυλάκι.

ΜΝ: Πώς θα γίνει να κάνουμε τον κόσμο να μην θεωρεί τον αστυνομικό εχθρό του;

ΑΣ: Αυτή είναι μία αντίληψη που μας έχει μείνει από το ‘73-‘74. Οι βάσεις εισαγωγής στις σχολές αστυφυλάκων είναι γύρω στα 15.000 μόρια. Και στη σχολή αξιωματικών αστυνομίας είναι πάνω από τη νομική Αθηνών. Το λέω αυτό διότι μιλάμε για παιδιά εξαιρετικά μορφωμένα. Η αντίληψη που επικρατούσε σε άλλες δεκαετίες ότι αυτός είναι κάποιος άξεστος που δεν ξέρει που πάνε τα τέσσερα δεν έχει καμία σχέση με την σημερινή πραγματικότητα. Αυτό είναι μία αλλαγή που έχει υπάρξει τα τελευταία χρόνια.

ΜΝ: Επισκέφτηκα το Χαροκόπειο. Μπήκα και αισθάνθηκα σαν να ήμουν στο GeorgeTown. Ενώ η πλειονότητα των παιδιών ένα τέτοιο πανεπιστήμιο θέλει γιατί επικρατούν οι μικρές ομάδες που δεν το θέλουν;

ΑΣ: Οι φοιτητές μπαίνουν στο πανεπιστήμιο για να σπουδάσουν δεν μπαίνουν για να συγκρουστούν με αυτές τις παραβατικές ομάδες. Και αυτές οι παραβατικές ομάδες έχουν ως χαρακτηριστικό τη βία. Η βία είναι το υποκατάστατο της έλλειψης ιδεολογίας.

ΜΝ:  Είναι ντροπή κανείς να λέει την λέξη πατρίδα;

ΑΣ: Είχα ακούσει κάποιους πολιτικούς που έλεγαν ότι δεν θα λες τη λέξη πατρίδα. Θα λες πολίτες. Δεν θα χρησιμοποιείς τη λέξη λαός. Θα λες πολίτες. Δεν θα λες τη λέξη πατρίδα. Θα λες χώρα. Πρόσεξε τι λανθασμένη νοοτροπία υπάρχει. Το ότι αγαπώ τη μάνα μου δεν σημαίνει ότι μισώ όλες τις άλλες μανάδες. Το ότι αγαπώ την πατρίδα μου δεν σημαίνει ότι μισώ τις πατρίδες όλων των άλλων.

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024