Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεοφάνους για Κυπριακό: Κλείνω τα αυτιά μου όταν ακούω βροντές και πυροτεχνήματα

Θεοφάνους για Κυπριακό: Κλείνω τα αυτιά μου όταν ακούω βροντές και πυροτεχνήματα

Μία συζήτηση έξω από τα συνηθισμένα μεταξύ του Άγγελου Συρίγου και του Γιώργου Θεοφάνους

Μια ενδιαφέρουσα συνομιλία είχε ο μουσικοσυνθέτης Γιώργος Θεοφάνους με τον υποψήφιο βουλευτή στην Α’ Αθήνας, Άγγελο Συρίγο, για το κυπριακό.

Σχεδόν συνομήλικοι οι δυο τους, ο πρώτος κύπριος ο δεύτερος Ελλαδίτης, θυμούνται σκηνές και βιώματα από το κυπριακό.

«Δεν σου κρύβω πως ακόμη και τώρα στα πάρτι των παιδιών μου, την ώρα που σπάνε τα μπαλόνια ή τα πυροτεχνήματα ή στην Ανάσταση, κρατάω τα αυτιά μου. Μου έχει μείνει αυτό ο πράγμα. Μπορεί να οδηγάω και να ακούω βροντές και αφήνω το τιμόνι και κρατάω τα αυτιά μου. Δεν το έχω ξεπεράσει καθόλου, καθόλου» λέει ο Θεοφάνους.

Ο Θεοφάνους είπε ότι τον πατέρα του τον μεγάλωσε η Αντωνού Αυξεντίου. Για αυτό και πριν πεθάνει έφτασε και στα χέρια του ο επικήδειος της μάνας του Αυξεντίου που τον μελοποίησε και τον τραγούδησε η Μαρινέλλα στο Ηρώδειο.

Ο Άγγελος Συρίγος αναφερόμενος στους Καραολή και Δημητρίου αποκάλυψε -κάτι που δεν γνωρίζουν πολλοί- ότι όταν απαγχονίστηκαν, ο Δήμος Αθηναίων μετονόμασε το κομμάτι του δρόμου που βρίσκεται μπροστά από την Βρετανική Πρεσβεία με το όνομά τους. Ο υπόλοιπος δρόμος συνεχίζει να έχει το παλιό του όνομα. Το παράδοξο είναι ότι η Βρετανική Πρεσβεία όταν στέλνει προσκλήσεις δεν αναφέρεται ποτέ στον δρόμο αυτόν, όπως κάνει η Γερμανική πρεσβεία που βρίσκεται απέναντι, αλλά στη Βασιλίσσης Σοφίας.

Στη συνέχεια μίλησαν για την ελληνικότητα της μουσικής. Μεγάλοι Έλληνες μουσικοσυνθέτες «είχαν την έμπνευση και την τύχη να συνεργαστούν με τους ποιητές μας και ξαφνικά ο άνθρωπος που μπογιάτιζε, ο άνθρωπος που έχτιζε, όχι ο ελίτ, όχι ο ξεχωριστός, έβαφε και τραγούδαγε Ελύτη χωρίς να το ξέρει» λέει ο Θεοφάνους.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024