Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
H Mασία επιστρέφει: Tρία πρόσωπα που έλαμψαν

H Mασία επιστρέφει: Tρία πρόσωπα που έλαμψαν

Πεπ Γκουαρντιόλα. Λιονέλ Μέσι. Τσάβι. O θρίαμβος των «παλιών συμμαθητών»

Θα μπορούσε να θεωρηθεί και ως ο θρίαμβος τριών «παλιών συμμαθητών». Ακόμη καλύτερα, ως η εφετινή φωτεινή χρονιά τριών συνεργατών που λες και ξεπήδησαν από τη Μασία, τη φημισμένη ακαδημία της Μπαρτσελόνα. Γιατί αυτή τη σεζόν έχει έντονα το χρώμα των Μπλαουγκράνα για πρόσωπα που όχι πολλά χρόνια πίσω, ήταν στην εμπροσθοφυλακή μιας ομάδας που γοήτευε και δύσκολα μπορούσες να τη σταματήσεις.

Πεπ Γκουαρντιόλα. Λιονέλ Μέσι. Τσάβι. Αυτοί μας απασχολούν. Η νίκη-περίπατος της Μάντσεστερ Σίτι απέναντι στη Ρεάλ στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, ήρθε να επιβεβαιώσει πως ο καταλανός τεχνικός συγκαταλέγεται στους τοπ του καιρού μας. Είναι επιδραστικός. Με καινοτόμες ιδέες. Ο Γκουαρντιόλα έχει διασταυρωθεί με τη Ρεάλ Μαδρίτης σε τέσσερις προκριματικές από τότε που έφυγε από τον πάγκο της Μπάρτσα, με δύο επιτυχίες και δύο πικρές στιγμές. Τώρα, ο Πες βρίσκεται σε απόσταση πολύ κοντινή από ένα ιστορικό τρεμπλ. Τόσο κοντά και κατά μια συνωμοσία των στιγμών τόσο μακριά…

Νικά την Τσέλσι την Κυριακή στο Ετιχαντ; Τίτλος στην Πρέμιερ Λιγκ απέναντι στην Αρσεναλ που οδήγησε για σημαντικό κομμάτι της σεζόν την κούρσα αλλά στο φινάλε της διαδρομής κουράστηκε και έχασε πολύτιμους πόντους. Λίγες εβδομάδες μετά, στις 3 Ιουνίου και όπως παλιά νωρίς το απόγευμα (17:00) στο Γουέμπλεϊ, το κλασικό ματς με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας. Και το επιδόρπιο στην Κωνσταντινούπολη για το τετ-α-τετ με την εκπληκτική Ιντερ και με έπαθλο το Τσάμπιονς Λιγκ. Μοιάζει όλο αυτό με τις 40 ημέρες που κρίνουν τα πάντα για τη γαλάζια πλευρά του Μάντσεστερ και τον Γκουαρντιόλα. Ο πολυαναμενόμενος δε, τίτλος  του Τσάμπιονς Λιγκ , δεν απέχει πολύ- μάλιστα έρχεται με τρόπο αλά- Μπάρτσα,  γιατί κάπως έτσι νικούσε στην Ισπανία τη Ρεάλ ο Πεπ!

Οσον αφορά στον Μέσι, ένα ήταν το εμπόδιο για να τον παραδεχθούν οι πάντες ως τον καλύτερο όλων των εποχών. ‘Η έστω εφάμιλλο του Μαραντόνα: η αλυσίδα με τις απογοητεύσεις σε τελική φάση Παγκοσμίων Κυπέλλων δεν ήταν μικρή, ωστόσο στο Κατάρ ο  αργεντινός αστέρας έγραψε ιστορία, μια ακόμη πινελιά σε μια σημαντική καριέρα γεμάτη τίτλους, καριέρα που είχε ως εκκίνηση τη Μασία και μετέπειτα τη μεγάλη ομάδα της Μπαρτσελόνα. Και μάλλον δεν σταματούν εδώ οι επιτυχίες, γιατί η Παρί αγγίζει τον τίτλο στη Γαλλία, μολονότι το μέλλον του στην πόλη του Φωτός δείχνει θολό. Θα πάει στη Σαουδική Αραβία; ‘Η μήπως θα καταφέρουν στη Βαρκελώνη μια ηχηρή κίνηση που θα ταράξει τα νερά και θα έχει ένα τελευταίο κεφάλαιο ενός πολυσέλιδου βιβλίου;

Ο Τσάβι από την άλλη, είχε το Know how και έφτασε σε τίτλους με τη Μπαρτσελόνα. Στα νιάτα του. Ως παίκτης. Ηταν ένα κομπιούτερ στη μεσαία γραμμή και όταν αποχώρησε έφερε την ταμπέλα «συλλέκτης τροπαίων», μέλος μια χρυσής γενιάς και δίπλα στον Μέσι, τον Ινιέστα, τον Μπουσκέτς και άλλα παιδιά που μεγάλωσαν αλλά πάντα τους θυμόμαστε με νοσταλγία για το ποδόσφαιρο που έπαιξαν και την κλάση που κατέθεσαν στο χορτάρι.

Τώρα, ο Τσάβι επανήλθε και μάλιστα το έκανε με πάταγο! Το ’21 ανέλαβε δράση από τον πάγκο της Μπάρτσα και αυτή τη χρονιά νιώθει πως οι κόποι του δεν έπεσαν στη θάλασσα, δικαιώθηκε για τις προσπάθειές του. Από το Κατάρ που ήταν, ξανά στον αφρό της επικαιρότητας. Και οι Μπλαουγκράνα, ύστερα από τέσσερα χρόνια εσωστρέφειας, βρήκαν ξανά τον δρόμο τους. Δεν ήταν απλό. Ούτε εύκολο. Αλλά το να αφήνεις πίσω σου 14 βαθμούς της σπουδαία Ρεάλ της τωρινής εποχής, συνιστά κάτι αληθινά εντυπωσιακό. Όχι ακριβώς με το στυλ του Πεπ. Γιατί ο Τσάβι, ίσως γιατί δεν είχε τα κατάλληλα ποδοσφαιρικά υλικά, πόνταρε σε ένα σφιχτό σχήμα και την δυνατή του άμυνα. Ο τρόπος αλλάζει. Το θέμα είναι να χαμογελάς στο τέλος. Και να δείχνεις πως η Μασία έρχεται ξανά στα χείλη αρκετών για τους …αποφοίτους της!

Sports in

LIVE: Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης για τα ημιτελικά του Champions League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024