Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ξεκινάει μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο στο Κερατσίνι

Ξεκινάει μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο στο Κερατσίνι

Με σκοπό να θωρακιστεί έναντι πλημμυρικών φαινομένων, ξεκινάει το έργο παροχέτευσης των ομβρίων υδάτων σε παρακείμενους συλλεκτήρες στο Κερατσίνι.

Υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή αντιπλημμυρικού έργου στο Κερατσίνι, προϋπολογισμού 7. 6 εκ. Ευρώ. Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων, σε περιοχές των Δήμων Κερατσινίου – Δραπετσώνας (κυρίως) και του Δήμου Πειραιά.

Πρόκειται για ένα σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο για το Κερατσίνι, καθώς αναμένεται να θωρακίσει αποτελεσματικά σχεδόν όλη την πόλη έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν σοβαρά πλημμυρικά προβλήματα.

Το συγκεκριμένο έργο σκοπεύει στην ασφαλή παροχέτευση των ομβρίων υδάτων της ευρύτερης περιοχής προς τους υφισταμένους κύριους συλλεκτήρες.

Εκτός από τους αγωγούς ομβρίων  θα κατασκευαστούν  φρεάτια υδροσυλλογής καθώς και διατάξεις εγκαρσίων υδροσυλλογών («κόφτρες»), σε θέσεις όπου αναμένεται μεγάλη συγκέντρωση υδάτων λόγω της  συρροής  εξωτερικών λεκανών . Επίσης θα ενισχυθεί  το δίκτυο  των υφισταμένων φρεατίων υδροσυλλογής σε διάφορα  σημεία

Στο πλαίσιο του έργου μεταξύ άλλων, θα κατασκευαστούν αγωγοί μήκους οκτώ χιλιομέτρων μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται  κύριος συλλεκτήριος αγωγός  από τη διασταύρωση της λεωφόρου Δημοκρατίας με τη Γρηγορίου Λαμπράκη,  με νοτιοανατολική κατεύθυνση στην παραλιακή λεωφόρο και με κατάληξη  στη διασταύρωση της οδού Ακτή Ιωνίας με την οδό Μπουμπουλίνας με τελικό αποδέκτη τη θάλασσα.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024