Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κατεδάφιση εγκαταλελειμμένου ακινήτου στο κέντρο της πόλης από τον δήμο Πειραιά

Κατεδάφιση εγκαταλελειμμένου ακινήτου στο κέντρο της πόλης από τον δήμο Πειραιά

Ήταν «υγειονομική βόμβα» για την περιοχή.

Στην κατεδάφιση ενός εγκαταλελειμμένου ακινήτου στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα επί της οδού Κουντουριώτου προχώρησε ο Δήμος Πειραιά, καθώς το συγκεκριμένο ακίνητο ήταν άκρως επικίνδυνο, καθώς ήταν ετοιμόρροπο και είχε μετατραπεί σε εστία μόλυνσης.

Η κατεδάφιση του ακινήτου πραγματοποιήθηκε παρουσία του δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, του αντιδημάρχου Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτη Ρέππα, του αντιδημάρχου Δόµησης & ΓΣΠ και Αρχιτεκτονικού & ΛΤΕ κ. Δημήτρη Αράπη και του αντιδήµαρχου Οδοποιίας – Αποχέτευσης κ. Αλέξανδρου Αργουδέλη.

Σημειώνεται, ότι ο Δήμος Πειραιά καταβάλλει συντονισμένες προσπάθειες, ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ώστε να κατεδαφίζονται όσα κτήρια είναι επικίνδυνα για την ασφάλεια των πολιτών και για την προστασία της δημόσιας υγείας.

O δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ανέφερε σε δήλωσή του: «Προχωρήσαμε στην κατεδάφιση ακόμη ενός εγκαταλελειμμένου ακινήτου, αυτή τη φορά στο κέντρο του Πειραιά, στην οδό Κουντουριώτου. Εκτός από εστία μόλυνσης για τη γειτονιά ήταν και ένα κτίριο άκρως επικίνδυνο, καθώς ήταν ετοιμόρροπο».

«Τα παλιά εγκαταλελειμμένα ακίνητα είναι ένα σύνθετο και πολύ σοβαρό πρόβλημα, όχι μόνο για τον Πειραιά αλλά για όλες τις πόλεις. Το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς ή ο χαρακτηρισμός τους πολλές φορές ως μνημεία, δεν μας επιτρέπουν να παρεμβαίνουμε όσο γρήγορα θα θέλαμε. Παρ’ όλα αυτά, προχωράμε τις διαδικασίες όπου είναι εφικτό, τα κατεδαφίζουμε και αποδίδουμε τους χώρους αυτούς καθαρούς και ασφαλείς για τους Πειραιώτες» συμπλήρωσε ο κ. Μώραλης.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτης Ρέππας, τόνισε: «Η διεύθυνση Καθαριότητας κατεδάφισε ακόμη ένα εγκαταλελειμμένο ακίνητο, αυτή τη φορά στο κέντρο του Πειραιά, στην οδό Κουντουριώτου, το οποίο ήταν άκρως επικίνδυνο και αποτελούσε «υγειονομική βόμβα» για τη γειτονιά».

«Όπου είναι εφικτό με τη συνδρομή και της διεύθυνσης Πολεοδομίας θα κατεδαφίζουμε τα επικίνδυνα, εγκαταλελειμμένα ακίνητα και θα αποδίδουμε τους χώρους αυτούς καθαρούς και ασφαλείς» κατέληξε.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024