Ισχυρός σεισμός στην Κρήτη – «Ο κόσμος έχει βγει στους δρόμους»
Στα 8,9 χλμ το εστιακό βάθος του σεισμού.
Σεισμός 5,1 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν τις 22:00 το βράδυ της Πέμπτης στην Κρήτη.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η σεισμική δόνηση σημειώθηκε 7 Χλμ. ΝΝΔ των Μοιρών Ηρακλείου και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 8,9 χλμ.
Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
«Ο κόσμος έχει βγει στους δρόμους»
Ο δήμαρχος Φαιστού, Γρηγόρης Νικολιδάκης, μιλώντας στο Cretalive ανέφερε πως «ο κόσμος έχει βγει στους δρόμους αλλά μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν καταγεγραμμένες ζημιές».
Σύμφωνα με το τοπικό σάιτ, οι κάτοικοι της Μεσαράς επικοινωνούν με τους δικούς τους ανθρώπους που είναι σε απομακρυσμένες περιοχές, χωρίς να έχει αναφερθεί κάτι ανησυχητικό.
Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Επιβάλλεται πολύ προσεκτική παρακολούθηση
«Δυνατός σεισμός στη νότια Κρήτη μεγέθους 5,1 στις 21.58. Επίκεντρο σε χερσαίο χώρο 10 χλμ νοτιοδυτικά των Μοιρών. Προηγήθηκαν μερικοί μικρότεροι σεισμοί και χθες έγινε σεισμός μεγέθους 4,2 στην ίδια εστία. Επιβάλλεται πολύ προσεκτική παρακολούθηση και αξιολόγηση από τους επιστήμονες και μέτρα προστασίας από τις τοπικές αρχές, όπως προβλέπει το επιχειρησιακό Σχέδιο ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ» αναφέρει σε ανάρτησή του για τον σεισμό στην Κρήτη ο σεισμολόγος, Γεράσιμος Παπαδόπουλος.
- Εξεταστική – ΟΠΕΚΕΠΕ: Σε εξέλιξη η συνεδρίαση – Καταθέτει ο Σταύρος Αραχωβίτης
- Απίστευτο: Οι φίλοι των Μπακς αποδοκίμαζαν κι ο Αντετοκούνμπο τους γιούχαρε πίσω! (vid)
- Έρευνες: Μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα συνδέονται με μακροζωία και καλύτερη υγεία
- Παρτιζάν – Ολυμπιακός: Στο Βελιγράδι για διπλό… τετράδας οι Ερυθρόλευκοι
- Έρευνα ΚΕΦΙΜ: Δουλέψαμε 177 ημέρες το 2025 για να πληρώσουμε φόρους
- Το πρώτο ρομπότ για μανικιούρ έκανε την εμφάνιση του – Δυσοίωνο το μέλλον για τα σαλόνια ομορφιάς


