Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Περικοπή επιδομάτων προς χαμηλόμισθους ζητούν οι Ρεπουμπλικανοί για αύξηση του ορίου χρέους

ΗΠΑ: Περικοπή επιδομάτων προς χαμηλόμισθους ζητούν οι Ρεπουμπλικανοί για αύξηση του ορίου χρέους

Οι Ρεπουμπλικάνοι ζητούν να κοπούν προγράμματα σίτισης προς τους φτωχούς για να μην οδηγήσουν τις ΗΠΑ σε χρεοκοπία

Να αυστηροποιηθούν οι προϋποθέσεις χορήγησης τροφίμων σε Αμερικανούς με χαμηλό εισόδημα ζητούν οι Ρεπουμπλικάνοι, προκειμένου να δώσουν το «πράσινο φως» για την αύξηση του ορίου χρέους ώστε οι ΗΠΑ να αποφύγουν την χρεοκοπία στις αρχές Ιουνίου.

Όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο δύο πηγές με γνώση των συζητήσεων, στο επίκεντρο των συζητήσεων ανάμεσα στην ομάδα του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν και του Ρεπουμπλικανού προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Κέβιν ΜακΚάρθι, βρίσκεται η αυστηροποίηση των απαιτήσεων εργασίας για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα διανομής τροφίμων για χαμηλόμισθους.

Οι συζητήσεις έχουν επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στο Πρόγραμμα Συμπληρωματικής Διατροφικής Βοήθειας (Supplemental Nutrition Assistance Program – SNAP), το ομοσπονδιακό πρόγραμμα διατροφικής βοήθειας που αφορά πάνω από 40 εκατομμύρια ανθρώπους, και στο Πρόγραμμα Προσωρινής Βοήθειας για άπορες οικογένειες (Temporary Assistance for Needy Families – TANF), ένα πρόγραμμα περιορισμένου χρόνου που βοηθά οικογένειες με παιδιά όταν οι γονείς ή άλλοι συγγενείς δεν μπορούν να καλύψουν βασικές ανάγκες.

«Δεν ήρθα να πάρω το φαγητό από τα πεινασμένα παιδιά»

Η αυστηροποίηση της απαίτησης εργασίας για τα προγράμματα παροχών χαμηλού εισοδήματος υπήρξε βασικό αίτημα των Ρεπουμπλικανών, οι οποίοι επίσης πιέζουν για περικοπές των  ομοσπονδιακών δαπανών, με αντάλλαγμα την θετική ψήφο για την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους ύψους 31,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, για την αποφυγή μιας οικονομικά καταστροφικής χρεοκοπίας πριν από την 1η Ιουνίου.

Η επιμονή των Ρεπουμπλικάνων να πληγούν να επιδόματα που δίνονται στις πιο ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες για να εγκρίνουν την αύξηση του ορίου χρέους, θεωρείται βέβαιο ότι θα συναντήσει τη σθεναρή αντίδραση από προοδευτικά μέλη των Δημοκρατικών, τα οποία έχουν ήδη διαμηνύσει ότι δεν θα υποστήριζαν ποτέ μια ιδέα που θεωρούν σκληρή.

«Δεν ήρθα εδώ για να πάρω το φαγητό από τα πεινασμένα παιδιά και αυτό ακριβώς θα έκανε αυτή η πρόταση: Μια πρόταση που θα έκανε τον Σκρουτζ να κοκκινίσει», δήλωσε ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Τζον Φέτερμαν, από την Πενσιλβάνια, σε δήλωσή του σχετικά με την πρόταση των Ρεπουμπλικάνων της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Τα προγράμματα SNAP και TANF

Το ομοσπονδιακό πρόγραμμα SNAP βοήθησε 41,2 εκατομμύρια Αμερικανούς να ανταπεξέλθουν στο κόστος των τροφίμων το 2022, κοστίζοντας στους φορολογούμενους 119,4 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.

Η αρχική πρόταση των Ρεπουμπλικάνων θα απαιτούσε από περίπου ένα εκατομμύριο περισσότερους Αμερικανούς να εργάζονται τουλάχιστον 20 ώρες την εβδομάδα για να λάβουν το εν λόγω επίδομα.

Το πρόγραμμα TANF βοηθά λιγότερες από 1 εκατομμύριο οικογένειες και κοστίζει περίπου 16,5 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, σύμφωνα με ομοσπονδιακά στοιχεία.

«Ο πρόεδρος έχει επίσης ξεκαθαρίσει ότι δεν θα δεχθεί πολιτικές που ωθούν τους Αμερικανούς στη φτώχεια. Θα αξιολογήσει τις όποιες προτάσεις φέρνουν στο τραπέζι οι Ρεπουμπλικάνοι με βάση αυτές τις αρχές», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Μάικλ Κικούκαβα σε ηλεκτρονικό μήνυμα την Τρίτη.

Πηγή: OT 

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024