Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τσιτσιπάς – Σονέγκο 2-0: Θριαμβευτής ο Στέφανος πετάει για τους «16»

Τσιτσιπάς – Σονέγκο 2-0: Θριαμβευτής ο Στέφανος πετάει για τους «16»

O Στέφανος Τσιτσιπάς ολοκλήρωσε με καθυστέρηση το παιχνίδι του απέναντι στον Σονέγκο και προκρίθηκε με 2-0 σετ (6-3,7-6) στους «16» του Masters της Ρώμης.

Μεγάλος νικητής, στο παιχνίδι που ολοκληρώθηκε με καθυστέρηση 17 ωρών εξαιτίας της βραδινής βροχής, αναδείχθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς που επιβλήθηκε με 2-0 σετ του Λορέντζο Σονέγκο και πέταξε για τους «16» της Ρώμης.

Ο Έλληνας τενίστας μπορεί να δυσκολεύτηκε στο δεύτερο σετ, απέναντι στον ψυχωμένο Ιταλό, όμως με φανταστικά χτυπήματα στο tie break πήρε το ματς και την πρόκριση.

Μπορεί ο αγώνας μεταξύ των δύο να σταμάτησε χθες το βράδυ λόγω βροχής που κατέστησε αδύνατο να συνεχιστεί ο αγώνας, όμως στο δεύτερο σετ που παίχτηκε σήμερα ο Σονέγκο ήταν αποφασισμένος να μπει εκ νέου στη διεκδίκηση του παιχνιδιού.

Ο αγώνας

Ο Τσιτσιπάς πήρε το πρώτο σετ αρκετά εύκολα με 6-3 κερδισμένα game. Αρχικά οι 2 τενίστες κράτησαν το σερβίς τους, όμως ο Στέφανος έκανε το brean για να περάσει μπροστά με 4-2. Στη συνέχεια βρέθηκε πολύ κοντά να κάνει νέο break και να πάρει το σετ με 6-2, αλλά ο Λορέντζο Σονέγκο κράτησε πολύ δύσκολα το σερβίς του και το νούμερο 5 της παγκόσμιας κατάταξης τελείωσε το σετ αμέσως μετά για το 6-3.

Η βροχή διέκοψε τις προσπάθειες των 2 παικτών και αποφασίστηκε ο αγώνας να συνεχιστεί την επόμενη μέρα, όπως συμβαίνει με αρκετά παιχνίδια στο συγκεκριμένο τουρνουά λόγω των καιρικών συνθηκών.

Στο 2 σετ ο Ιταλός, νούμερο 48 της κατάταξης, έδειξε να το πιστεύει περισσότερο. Μπόρεσε να μείνει μέσα στο παιχνίδι, κρατώντας έστω και δύσκολα το σερβίς του, την ώρα που ο Τσιτσιπάς έκανε «πάρτι» όταν σέρβιρε ο ίδιος με 4 συνεχόμενα love service games. Αφού προηγήθηκε με 4-5 ο Ιταλός πίεσε πολύ και έφτασε μέχρι το set point στο 10 game του σετ, το οποίο «έσβησε» ο Στέφανος.

Προηγήθηκε ξανά με 5-6 ο Σονέγκο και στην πορεία έφτασε σε άλλο ένα set point που δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει, με τον Έλληνα τενίστα να αντέχει στην πίεση και να παίρνει εκ νέου δύσκολα το game.

Στο tie break ο Στέφανος δεν δυσκολεύτηκε καθόλου, ο Λορέντζο Σονέγκο έπαιζε με οριακά χτυπήματα, που δεν του βγήκαν με την μπάλα να πηγαίνει ελάχιστα άουτ και έτσι ο Τσιτσιπάς με 7-3 στο εξτρά game, πήρε το δεύτερο σετ με 7-6 για να κάνει το 2-0 και να «πετάξει» για τους «16».

Ο Έλληνας τενίστας περιμένει τον αντίπαλό του από τον αγώνα που διεξάγεται αυτή την ώρα μεταξύ του Ιταλού, Μουζέτι και του Αμερικάνου Τιαφό. Μετά τον ξαφνικό αποκλεισμό του Αλκαράθ, από τον Μαροζσάν, νούμερο 135 της κατάταξης έχει ανοίξει διάπλατα ο δρόμος για τον Τσιτσιπά να φτάσει ως τον τελικό της Ρώμης.

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024