Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
O Aλαφούζος τα λέει, τον ακούει κανείς;

O Aλαφούζος τα λέει, τον ακούει κανείς;

Ο Πρόεδρος του Παναθηναϊκού, παρότι έχει στην ιδιοκτησία του Μ.Μ.Ε. δεν μιλά τακτικά, αντιθέτως πρέπει να συντρέχει λόγος σοβαρός για να παρουσιάσει την άποψη του

Το βασικό θέμα συζήτησης μεταξύ των φιλάθλων είναι σίγουρα οι «βόμβες» που έριξε ο Πρόεδρος του Παναθηναϊκού Γιάννης Αλαφούζος σε ραδιοφωνική συνέντευξη του στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6, με την ατάκα του ότι «η ΑΕΚ έκλεψε το πρωτάθλημα» να ξεχωρίζει: «Είναι μια ομάδα που έκλεψε παιχνίδια με διαιτησίες. Είχαμε ακραίες διαιτησίες, βαφτίσαμε μεθυσμένους ξένους διαιτητές και βάλαμε τον Διαμαντόπουλο να σφυρίξει, που κάθε φορά που σφυρίζει, σφυρίζει υπέρ της ΑΕΚ. Κάθε φορά υπάρχει αλλοίωση. Θυμάστε τον Νταμπάνοβιτς. Είχαμε μια ακραία διαιτησία, ένα έκτρωμα διαιτησίας. Δυστυχώς είχαμε τέτοια φαινόμενα. Παρόλο που η ΑΕΚ είχε χωρίς καμία αμφιβολία καλή ομάδα, έκλεψε το πρωτάθλημα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αλαφούζος.

Εντυπωσιακή είναι και η ατάκα του, ότι η ΑΕΚ αγωνίστηκε με Covid κόντρα στον Παναθηναϊκό, χωρίς κανείς να μπει στον κόπο να τους προειδοποιήσει: «όταν παίξαμε με την ΑΕΚ 3-4 παίκτες της είχαν Covid. Μας το είχαν αποκρύψει. Δεν υπάρχει πλέον πρωτόκολλο, αλλά θα έπρεπε να μας το πουν. Δυστυχώς κολλήσαμε εκεί Covid».

Τα λόγια του αυτά δεν μπορεί και δεν πρέπει να περάσουν απαρατήρητα. Ο Πρόεδρος του Παναθηναϊκού, παρότι έχει στην ιδιοκτησία του Μ.Μ.Ε. δεν μιλά τακτικά, αντιθέτως πρέπει να συντρέχει λόγος σοβαρός για να παρουσιάσει την άποψη του. Επίσης όλοι γνωρίζουν ότι είναι άνθρωπος μετρημένος, χωρίς ακρότητες και εντυπωσιασμούς κι όταν μιλάει, έχει λόγο που το κάνει.

Πρέπει επίσης να επισημανθεί ότι έχει να μιλήσει δημόσια και σε τέτοια έκταση από το 2017, όταν εκείνη την εποχή είχε κατηγορήσει τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη. Εξι χρόνια μετά, είναι και πάλι στα κάγκελα κατηγορώντας αυτή τη φορά την ΑΕΚ.

Για να βγει λοιπόν και να μιλήσει ανοιχτά και ξεκάθαρα για κλεψιά, σημαίνει ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι, τόσο για τον ίδιο όσο και για τον Παναθηναϊκό.  Είναι ξεκάθαρο ότι δεν αντέχει άλλο με όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και θέλει να αλλάξει την κατάσταση, με τα μέσα που  τουλάχιστον διαθέτει: «Εμείς θα πολεμήσουμε με κάθε τρόπο για να μην έχουμε τα φαινόμενα τα φετινά. Θα προσπαθήσουμε τουλάχιστον να το περιορίσουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Ολοι αντιλαμβάνονται, όμως, ότι όσο και να προσπαθεί από μόνος του ο Παναθηναϊκός, δεν πρόκειται να καταφέρει τίποτα. Όπως δεν κατάφερε και στο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε και στο οποίο δηλώνει ότι αδικήθηκε κι έχασε τον τίτλο.

Για να αλλάξει η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να διεξαχθεί επί ίσοις όροις πρέπει να ισχύσουν δύο προϋποθέσεις: οι ομάδες να είναι ενωμένες και να υπάρχει κυβερνητική βούληση.

Από τη στιγμή που η σύμπνοια είναι ξένη λέξη στο λεξιλόγιο των συλλόγων της Super League και η κυβέρνηση δεν θέλει να σπάσει αυγά για να κάνει ομελέτα, επειδή επιθυμεί να τα έχει με όλους καλά στο ποδόσφαιρο, τότε δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα στο εκατομμύριο να αλλάξει κάτι.

Και όσα είπε ο Γιάννης Αλαφούζος, θα συζητηθούν 1-2 ημέρες, θα μπουν μία φορά στα πρωτοσέλιδα του Αθλητικού Τύπου, θα σχολιαστούν από τους δημοσιογράφους για κάποιες ημέρες και μετά η ζωή θα συνεχιστεί σα να μην τρέχει τίποτα.

Και αν είμαστε καλά, θα ακούσουμε ξανά τα ίδια μετά ή παρόμοια από 5-6 χρόνια, είτε από τον ίδιο τον κ. Αλαφούζο, είτε από κάποιον άλλο! Και η ζωή θα συνεχίζεται…

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024