Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γυναικοκτονία στο Τέξας: Δολοφόνησε τη σύντροφο του επειδή έκανε άμβλωση

Γυναικοκτονία στο Τέξας: Δολοφόνησε τη σύντροφο του επειδή έκανε άμβλωση

Ο Τόμσον έβγαλε ένα όπλο και πυροβόλησε την Γκονζάλες

Ο Χάρολντ Τόμσον, ηλικίας 22 ετών, αντιμετωπίζει κατηγορίες για το φόνο της 26χρονης Γκαμπριέλα Γκονζάλες.

Το ζευγάρι εθεάθη να περπατάει σε ένα πάρκινγκ βενζινάδικου το πρωί αφού η Γκονζάλες είχε ταξιδέψει στο Κολοράντο για να προβεί σε άμβλωση.

Το Τέξας έχει θέσει εκτός νόμου τις αμβλώσεις σχεδόν σε κάθε στάδιο της εγκυμοσύνης μετά την ανατροπή της απόφασης Roe v. Wade τον Ιούνιο του 2022. Η νομοθεσία του Κολοράντο για τις αμβλώσεις είναι από τις πιο επιτρεπτικές της χώρας, επιτρέποντας νόμιμες αμβλώσεις σχεδόν σε κάθε στάδιο της εγκυμοσύνης, χωρίς περιόδους αναμονής.

Ένας ερευνητής της αστυνομίας έγραψε ότι ο Τόμσον πιστεύεται ότι ήταν ο πατέρας του εμβρύου και ότι δεν ήθελε να τερματιστεί η εγκυμοσύνη.

Το βίντεο παρακολούθησης δείχνει ότι ο Τόμσον πήγε να πνίξει την Γκονζάλες καθώς μιλούσαν, αλλά εκείνη τον «απέσπασε».

Στη συνέχεια, ο Τόμσον έβγαλε ένα όπλο και πυροβόλησε την Γκονζάλες πολλές φορές πριν διαφύγει. Η αστυνομία κήρυξε την Γκονζάλες νεκρή στον τόπο του εγκλήματος.

Ο Τόμσον κρατείται σε φυλακή της κομητείας του Ντάλας. Τα αρχεία του δικαστηρίου δείχνουν ότι θα εκπροσωπηθεί από δικηγόρο διορισμένο από την πολιτεία, αλλά δεν αναφέρουν το όνομα ή τα στοιχεία επικοινωνίας του δικηγόρου του.

Ένα ξεχωριστό ένταλμα σύλληψης για τον Τόμσον, το οποίο εκδόθηκε τον Μάρτιο, ήταν ακόμη ενεργό κατά τη στιγμή των πυροβολισμών, σύμφωνα με τα αρχεία του δικαστηρίου. Η ένορκη βεβαίωση του Μαρτίου δεν κατονομάζει την Γκονζάλες ως καταγγέλλουσα, αλλά την περιγράφει ως «το θύμα» στο περιστατικό που αναφέρθηκε τότε.

Η κακοποιητική συμπεριφορά

Η ένορκη κατάθεση του Μαρτίου αναφέρει ότι ο Τόμσον είχε χτυπήσει τη σύντροφο του αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της σχέσης τους, μεταξύ άλλων προσπαθώντας να τη στραγγαλίσει και αφήνοντάς την με μαυρισμένο μάτι.

Το θύμα ισχυρίστηκε ότι ο Τόμσον της είχε «επιτεθεί βίαια και την άφησε μελανιασμένη» και παρέμεινε «πολύ φοβισμένη από τον ύποπτο», όπως έγραψε η αστυνομία.

«Φοβάται τον ύποπτο επειδή είχε απειλήσει να βλάψει την οικογένεια της και τα παιδιά της», αναφέρεται στο ένταλμα. «Έχει παιδιά από άλλη σχέση και ο ύποπτος ζηλεύει πολύ τον πρώην φίλο της καταγγέλλουσας».

Τα αρχεία του δικαστηρίου δείχνουν ότι η αδελφή της Γκονζάλες, η Μιλένι Ρούμπιο, ήταν μάρτυρας των πυροβολισμών.

«Ήταν τόσο θυμωμένος που ήθελε να φύγει μακριά του», δήλωσε στο τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο KXAS. Πρόσθεσε αργότερα: «Ήξερα ότι δεν ήταν καλά, αλλά δεν μπορούσαμε να βρούμε βοήθεια, δεν ξέραμε πώς».

Η Γκονζάλες είχε μόλις τερματίσει μια θυελλώδη, τετράμηνη σχέση με τον Τόμσον όταν σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί, δήλωσε η οικογένειά της.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024