Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Anohni and The Johnsons - Μια σημαντική επιστροφή με υπέροχο νέο τραγούδι

Anohni and The Johnsons – Μια σημαντική επιστροφή με υπέροχο νέο τραγούδι

«Σκεφτόμουν πολύ το “What’s Going On” του Marvin Gaye. Αποτέλεσε μια σημαντική βάση στο μυαλό μου» λέει η AΝΟΗΝΙ για το έκτο της άλμπουμ, που ανακοικώθηκε με ένα νέο single.

Η ANOHNI ανακοινώνει το “My Back Was A Bridge For You To Cross”, το νέο άλμπουμ από τους ANOHNI and the Johnsons που θα κυκλοφορήσει στις 7 Ιουλίου από την Rough Trade και την Secretly Canadian, ενώ παρουσιάζει το πρώτο single “It Must Change” που συνοδεύεται από video clip.

Δείτε το βίντεο 

H Anohni που πλέον ζει στη Νέα Υόρκη, περιγράφει την δημιουργική διαδικασία του νέου άλμπουμ, του πρώτου μετά την κυκλοφορία του HOPELESSNESS, ως τόσο επίπονη, αλλά ταυτόχρονα εμπνευσμένη, ευχάριστη και οικεία, και ως μια ανανεωμένη απάντησής της στον κόσμο, όπως εκείνη τον βλέπει. «Σκεφτόμουν πολύ το “What’s Going On” του Marvin Gaye. Αποτέλεσε μια σημαντική βάση στο μυαλό μου» λέει η AΝΟΗΝΙ για το έκτο της άλμπουμ. «Μερικά από αυτά τα τραγούδια που κυκλοφόρησαν πριν και παραπάνω από 50 χρόνια εκφράζουν παγκόσμιες και περιβαλλοντικές ανησυχίες που ανταποκρίνονται απόλυτα στο σήμερα.»

Το 2022 η ANOHNI άρχισε να συνεργάζεται με τον διάσημο soul παραγωγό Jimmy Hogarth (Amy Winehouse, Duffy, Tina Turner). Αυτή η διαδικασία ήταν κάτι εντελώς καινούργιο για την Anohni, αφού στο παρελθόν είχε ασχοληθεί η ίδια με την δημιουργία και την παραγωγή των δίσκων των Johnsons. Η ANOHNI και ο Hogarth, αφού γέμισαν τετράδια γεμάτα ιδέες, δημιούργησαν μια σειρά από demos με τον Hogarth να παίζει κιθάρα και την ANOHNI στο πιάνο. Στη συνέχεια, ο Hogarth συγκέντρωσε ένα συγκρότημα στούντιο – συμπεριλαμβανομένων των Leo Abrahams, Chris Vatalaro, Sam Dixon και του ενορχηστρωτή Rob Moose – για να ηχογραφήσει το άλμπουμ. Η διαισθητική κιθάρα του Hogarth οδηγεί τον ακροατή σε δέκα τραγούδια που αγγίζουν στοιχεία της αμερικανικής soul, της βρετανικής folk και της πειραματικής μουσικής. Υπάρχει τρυφερότητα και οργανική αγριότητα, μελωδία και παραφωνία.

Photo Credit: Image by ANOHNI with Nomi Ruiz c. Rebis Music 2023

Το άλμπουμ εκφράζει μια κοσμοθεωρία γύρω από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Μέσα από έναν προσωπικό φακό, η ANOHNI αντιμετωπίζει την απώλεια αγαπημένων προσώπων, την ανισότητα, την αποξένωση, την αποδοχή, τη σκληρότητα, την οικοκτονία, την καταστροφή που προκαλείται από τις θρησκείες (Ιουδαισμό, Χριστιανισμό και Ισλαμισμό), τον μελλοντικό φεμινισμό και την πιθανότητα να αλλάξουμε ακόμα τον τρόπο σκέψης μας, τις πνευματικές μας ιδέες, την κοινωνικές μας δομές και τις σχέσεις μας με την υπόλοιπη φύση.

Στο «It Must Change», η ANOHNI περιγράφει τα συστήματα σε κατάρρευση με μια νότα συμπόνιας για την ανθρωπότητα: «The truth is I always thought you were beautiful in your own way // That’s why this is so sad.» Η φωνή της ANOHNI είναι αισθησιακή και απαλή. “We’re not getting out of here // No one’s getting out of here // This is our world,” μουρμουρίζει. Και συνεχίζει, “You know how they always said that light was the opposite of darkness? // It’s just fire in darkness, creating life // So those opposites, they don’t exist // It’s just an idea that someone told you.”

“It Must Change” Single Art
“Julia with Rose” by Erika Yasuda (Tokyo, 1979-1984)
c. Rebis Music, all rights reserved.

Το βίντεο, με πρωταγωνίστρια τη Βρετανίδα ακτιβίστρια κοινωνικής δικαιοσύνης Munroe Bergdorf, σκηνοθετήθηκε από τους Iain Forsyth και Jane Pollard.

«Η Munroe Bergdorf έχει προσφέρει τόσα πολλά στη βρετανική κοινωνία. Πάντα με εντυπωσιάζει με την ευδιάκριτη χάρη της. Η αξιοπρέπεια και το ηθικό θάρρος της Munroe είναι ένα φως που δείχνει το δρόμο» – ANOHNI

Η ANOHNI εξηγεί, «Πολλές από τις ηχογραφήσεις σε αυτόν τον δίσκο – όπως το «It Must Change» και το «Can’t» – αποτυπώνουν την πρώτη και μοναδική φορά που τραγούδησα αυτά τα τραγούδια. Υπάρχει μια μαγεία όταν ξαφνικά τοποθετείς στη μελωδία λέξεις που σκεφτόσουν εδώ και πολύ καιρό. Είναι το ξύπνημα του νευρικού συστήματος. Δεν είναι προσωπικό και όμως είναι τόσο προσωπικό. Τα πράγματα συνδέονται και ζωντανεύουν».

My Back Was A Bridge For You To Cross Cover Artwork

Στο εξώφυλλο του «My Back Was a Bridge For You To Cross» υπάρχει ένα πορτρέτο της θρυλικής ακτιβίστριας ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Marsha P. Johnson, τραβηγμένο από τον Alvin Baltrop τη δεκαετία του 1970. Η ANOHNI ήθελε πάντοτε να βρει ένα τρόπο να εντάξει την Johnson στη δουλειά της και τώρα ήταν η κατάλληλη στιγμή. Η προσέγγιση της ANOHNI από τον τελευταίο της δίσκο έχει αλλάξει, μεταβαίνοντας από έναν άνθρωπο που έχει επιφορτιστεί με την αμφισβήτηση της παγκόσμιας άρνησης σε μια καλλιτέχνιδα που επιδιώκει να υποστηρίξει τους άλλους από την πρώτη γραμμή. «Θέλω ο δίσκος να είναι χρήσιμος. Με το HOPELESSNESS έμαθα ότι μπορώ να παρέχω ένα soundtrack που θα μπορούσε να ενισχύσει τους ανθρώπους στη δουλειά τους, στον ακτιβισμό τους, στο όνειρο και στη λήψη αποφάσεων. Μπορώ να τραγουδήσω για μια συνειδητοποίηση που κάνει τους άλλους να αισθάνονται λιγότερο μόνοι, για ανθρώπους για τους οποίους η ειλικρινής έκφραση αυτών των τρομακτικών καιρών δεν αποτελεί πηγή δυσφορίας αλλά αιτία ταύτισης και ανακούφισης».

STREAM /BUY SINGLE

https://anohni-johnsons.ffm.to/change

PRE – ORDER ALBUM

https://anohni-johnsons.ffm.to/mbwabfytc

Κυκλοφορεί από την Rough Trade με την υποστήριξη της The Hubsters.

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024