Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δολοφονία τρανς ακτιβιστή: Η εν ψυχρώ δολοφονία από φύλακα -  Δεν ασκήθηκε δίωξη

Δολοφονία τρανς ακτιβιστή: Η εν ψυχρώ δολοφονία από φύλακα – Δεν ασκήθηκε δίωξη

Στη δημοσιότητα το βίντεο της αστυνομίας από τη δολοφονία του τρανς ακτιβιστή

Οργή έχει προκαλέσει στην πόλη του Σαν Φρανσίσκο η εν ψυχρώ εκτέλεση 24χρονου τρανς ακτιβιστή από φύλακα καταστήματος. Υπόθεση για την οποία η εισαγγελέας δεν απήγγειλε σε βάρος του κατηγορίες.

Στο βίντεο φαίνεται ο Μάικλ Άντονι, όπως είναι το όνομα του φύλακα, να σταματάει τον τρανς ακτιβιστή, ενώ βγαίνει από το κατάστημα.

Αρχικά τον γρονθοκοπεί και στη συνέχεια να τον ακινητοποιεί. Δευτερόλεπτα αργότερα, όμως, ο φύλακας αφήνει τον Μπάνκο Μπράουν να φύγει, εκείνος του λέει κάτι και ο Μάικλ Άντονι τον πυροβολεί μια φορά στο στήθος.

Ο Μπάνκο Μπράουν ήταν γνωστός για τη στήριξη που παρείχε σε μαύρα τρανς άτομα στην πόλη του Σαν Φρανσίσκο ενώ τις τελευταίες εβδομάδες ήταν άστεγος.

Προσοχή, σκληρό βίντεο:

«Ήταν σε αυτοάμυνα»

Η αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο συνέλαβε αρχικά τον Άντονι, με τον αρχηγό της αστυνομίας να λέει πως «πρέπει να χρησιμοποιήσεις βία εντός του νόμου».

Ωστόσο, η εισαγγελέας Μπρουκ Τζένκινς τον άφησε ελεύθερο λίγες μέρες αργότερα, λέγοντας σε μια δήλωση ότι το βίντεο ασφαλείας δείχνει «ξεκάθαρα» ότι ο φρουρός είχε ενεργήσει «σε αυτοάμυνα».

Η δολοφονία του Μπράουν έρχεται σε μια περίοδο αυξανόμενης βίας κατά των τρανς ατόμων, αλλά και των άστεγων. Ο Μπράουν δολοφονήθηκε λίγες μέρες πριν τον Τζόρνταν Νίλι, έναν άστεγο καλλιτέχνη του δρόμου που τον έπνιξε πρώην πεζοναύτης στο μετρό της Νέας Υόρκης.

Η Τζένκινς είχε εκλεγεί στη θέση της εισαγγελέως υποσχόμενη ότι θα ακολουθήσει σκληρή πολιτική κατά του εγκλήματος και ότι θα τιμωρήσει τις κλοπές σε καταστήματα. Ο Μπάνκο Μπράουν κατηγορήθηκε για κλοπή πριν δολοφονηθεί.

Από την πλευρά του ο αρχηγός της αστυνομίας του Σαν Φρανσίσκο είχε δηλώσει κατά τη σύλληψη του Άντονι ότι «καθένας πρέπει να χρησιμοποιεί το όπλο στα πλαίσια του νόμου».

Αν και το Σαν Φρανσίσκο θεωρείται διεθνής προορισμός για τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα παγκοσμίως, οι queer και τρανς νέοι στην πόλη συνεχίζουν να δεινοπαθούν με την έλλειψη στέγης, τη φτώχεια και την έλλειψη βασικών πόρων.

Περισσότερα από 400 ΛΟΑΤΚΙ άτομα είναι άστεγα. Οι οικείοι του Μπράουν είπαν ότι δεν πρόλαβε να βρει σπίτι – κάτι που ήθελε εδώ και καιρό – με αποτέλεσμα να κοιμάται σε δημόσιους χώρους και να εκτίθεται στον κίνδυνο.

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024