Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ακόμα ένα νεκρό παιδί από το μακελειό σε σχολείο στη Σερβία – Είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι

Ακόμα ένα νεκρό παιδί από το μακελειό σε σχολείο στη Σερβία – Είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι

Έφτασαν τους εννιά οι νεκροί μαθητές μετά την ένοπλη επίθεση ενός 13χρονου σε σχολείο στο Βελιγράδι.

Ένα κορίτσι που πυροβολήθηκε στο κεφάλι στο μακελειό σε σχολείο στο Βελιγράδι στις αρχές Μαΐου, πέθανε σήμερα, Δευτέρα, στο νοσοκομείο.

«Παρά το επείγον χειρουργείο και τη φροντίδα σε μονάδα εντατικής θεραπείας, η ασθενής που είχε υποστεί σοβαρά τραύματα στο κεφάλι κατά το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς στο σχολείο ‘Βλάντισλαβ Ρίμπνικαρ’ πέθανε» ανέφερε το υπουργείο Υγείας της Σερβίας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο 13χρονος μπήκε στις 3 Μαΐου στο δημοτικό σχολείο «Βλάντισλαβ Ρίμπνικαρ» πυροβόλησε και σκότωσε οκτώ μαθητές και φύλακα του σχολείου.

Προσχεδιασμένη η επίθεση

Η επίθεση στο «Βλάντισλαβ Ρίμπνικαρ» ήταν προσχεδιασμένη από τον 13χρονο δράστη, ο οποίος φένεται πως είχε επιλέξει και την ημερομηνία ώστε να είναι βέβαιος ότι όλοι όσοι ήθελε να σκοτώσει θα ήταν στο σχολείο.

Επίσης είχε φτιάξει ένα σκίτσο για το πώς θα έμπαινε και πώς θα έφευγε από το σχολείο, ενώ είχε σχεδιάσει ποιους θα σκοτώσει έχοντας μάλιστα σημειώσει σε ένα χαρτί τα ονόματα και τα επώνυμα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Republika, το αγόρι είχε εκπονήσει ολόκληρο σχέδιο για να αποφύγει τους σχολικούς αστυνομικούς που φρουρούσαν τις τέσσερις εισόδους του σχολείου.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας, Βεσελίν Μίσιτς ανέφερε ότι ο έφηβος δράστης χρησιμοποίησε το πιστόλι του πατέρα του 9 χιλιοστών και ότι κατά τη διάρκεια της επίθεσης άλλαξε τρεις γεμιστήρες από 15 σφαίρες έκαστος. Στην κατοχή του βρέθηκαν δύο όπλα και τρεις βόμβες μολότοφ.

Οργή στη Σερβία για τις δύο μαζικές δολοφονίας

Μόλις μία ημέρα αργότερα, 21χρονος πυροβόλησε και σκότωσε οκτώ ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 14 με αυτόματο όπλο.

Οι δύο μαζικές δολοφονίες προκάλεσαν οργή στους πολίτες σε όλη τη Σερβία που κατέβηκαν σε διαδηλώσεις απαιτώντας την παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών και του επικεφαλής της υπηρεσίας ασφαλείας, καθώς και απαγόρευση προβολής βίαιου περιεχομένου σε τηλεοπτικούς σταθμούς.

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024